ELW | Seri Prag'ta bozuldu..

Üst üste kazandığı 11 maçla sezona hızlı bir giriş yapan Sarayın Sultanları, şu ana kadar çıktığı en zor maçta USK Prague'a deplasmanda kaybetti ve seriyi bozdu. Özellikle 2. yarısında oyuna ortak olmakta sıkıntı çeken ve geri düştüğü rakibini yakalayamayan takımımız son dakikalardaki tüm çabalarına rağmen 67-63 mağlup olmaktan kurtulamadı. Euroleague'deki ilk mağlubiyetimizi aldığımız bu maçta Shavonte Zellous 21 sayısıyla en skorer ismimiz oldu. 

Maçın ilk çeyreğinde özellikle savunma anlamında iyi bir performans gösteremeyen takımımız bu bölümü 17-16 geride geçerken ikinci periyotta Zellous'un skora katkı vermesi ve savunmanın sertleşmesiyle birlikte üstünlüğü ele alıp soyunma odasına 31-29 önde gittik. Üçüncü çeyrek ise bizim adımıza çok kötü geçti. Hücumda oldukça durağanlaşan ve ne topu pota altında indirebilen ne de dış oyuncularıyla bir üretim sağlayamayan takımımız savunma direncini de koruyamayınca bu bölümde 23-10'luk bir seri yedi ve rakibin farkı çift hanelere çıkarmasına engel olamadı. Son çeyrekte ise ne kadar denersek denelim bir türlü geri gelemedik. Özellikle Alba'nın son bölümde biraz hareketlenmesi ve Bone'un pota altı etkinliğiyle birlikte elimizden geleni ortaya koyduk ama farkı 4'ten aşağı indiremedik. Çok kötü bir üçüncü çeyrek geride bıraktığımız ve bunu toparlayamadığımız karşılaşmadan da 67-63 mağlup ayrıldık. Zellous 7/16 saha içi isabetiyle birlikte 21 sayı üretirken bu maçta en etkili oyuncumuz oldu. Kelsey Bone pota altındaki iyi oyunuyla 16 sayı, Alba da özellikle son çeyrekte ısındığı oyunda 14 sayılık bir katkı verdi. Ancak bu 3 oyuncumuz haricindekilerden gelen en yüksek skor katkısı 4 sayı olunca sayı üretiminde sıkıntı yaşadık. En azından Nevriye'nin de biraz daha oyuna dahil olabilmesini beklerdik. Tabi bu tarz maçlarda Sancho'yu aramıyor değiliz, çünkü bizim için önemli bir hücum opsiyonuydu kendisi.. Öte taraftan yediğimiz 67 sayı da bizim ortalamamızın üstündeydi. Özellikle üçüncü çeyrekte yenen 23 sayıyı toparlamak kolay olmadı savunmamız açısından..

Euroleague Women C Grubu'nda ilk yenilgimizi aldık. Prague deplasmanı zaten zor geçecekti bizim açımızdan ve birkaç noktada tıkanınca(Nevriye'nin hücum katkısı, 3. çeyrekteki genel anlamdaki kötü performans) galibiyet almak da mümkün olmadı. Ancak yine de oyunun içinde kalabilmek ve son dakikalarda ortaya bir karakter koymak önemliydi. Zaten bir noktada ilk mağlubiyetimizi alacaktık, onun böyle bir deplasmanda gelmesi anlaşılabilir. Önemli olan favori çıktığımız maçlarda böyle kazalara kurban gitmemek, çünkü bu tarz maçları bizim kazanacağımız günler de gelecektir. Şimdi önümüzde ise TKBL 9. haftasında deplasmanda oynayacağımız Orduspor maçı var..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0