TKBL | Bir galibiyet daha!

Lige ve Euroleague Women'a çok hızlı bir giriş yapıp bütün maçlarını kazanan Galatasaray Odeabank TKBL'nin 6. haftasında deplasmanda karşılaştığı İstanbul Üniversitesi BGD'yi 61-58 mağlup ederek iyi başlangıcını sürdürdü. Maçın büyük bölümünü geride götüren ancak son çeyrekte geri dönüş yapmayı başaran takımımız zorlansa da galibiyeti almayı başardı ve yoluna kayıpsız devam etti. Sezona bireysel anlamda iyi bir giriş yapan Nevriye 14 sayıyla en skorer ismimiz olurken Alba Torrens de 13 sayılık bir katkı verdi. 

Maçın ilk 3 çeyreği bizim adımıza iyi geçmedi ve rakibi hep geriden takip etmek zorunda kaldık bu 30 dakikalık bölümde.. Savunmamız çok kötü olmasa da esas olarak hücumda yaşadığımız tıkanıklık bize sorun yarattı. Özellikle Zellous'un maça iyi başlamaması, Alba'nın da biraz suskun kalmasıyla birlikte sayı bulmakta zorlandık ve rakip farkı bir ara 13'e kadar çıkardı. Bu bölümlerde skor yükümüzü büyük oranda Nevriye çekti. 3. çeyreğin sonlarına gelirken ise savunmada biraz canlanan ve rakip pota altında da Kelsey Bone'u etkili kullanan takımımız çeyrek bitiminde biraz açılmış olan farkı 3'e indirdi. Son periyotta ise savunma direncini koruyan Sultanlar özellikle Alba'nın hücumda sorumluluk almaya başlamasıyla öne geçmeyi de başardı. Yıldız oyuncu savunmadaki top çalmalarının yanısıra hücumda da oldukça üretken bir periyot oynadı. Ve ona Işıl, Zellous ve Nevriye'nin de yardım etmesiyle birlikte zor da olsa 61-58'lik bir galibiyet aldık. Kronik sorunumuz olan dış atışlarda bu maçta 2/15'de kalmamız bizim adımıza en büyük eksiklikti. Ayrıca rakibe verdiğimiz toplam 14 hücum ribaundu da zaman zaman başımızı ağrıttı ama savunma direncimizi koruyarak ve kaliteli bileklerimizin aldığı sorumluluklarla birlikte bu zorlu maçtan galibiyet çıkarmayı bildik. Nevriye 14 sayı - 10 ribaundla oynarken Alba 13 sayı - 4 top çalma, Bone 12 sayı - 10 ribaund ve Işıl da 11 sayı - 8 ribaundla oynadı. İlk 5'te çıkan isimlerimizden sadece Zellous kendi standardının altında kalırken 2/13 şut attığı maçı 7 sayı - 4 asistle bitirdi. İlk 5'teki bu isimlerimiz haricinde bench'ten ise sadece 4 sayılık bir katkı alabildik bu maçta: Bahar ve Esra 2'şer sayı...

Açıkçası iyi oynamadığımız bir maçı savunma gücümüz ve son bölümde Alba'nın ortaya koyduğu bireysel insiyatifle birlikte kazanmayı başardık. Sezon içinde tabi ki böyle maçlar olacaktır, her maçı çok iyi oynayarak kazanmak mümkün değil. Kaldı ki zor bir deplasman olarak sayabiliriz bu karşılaşmayı.. Ama öte taraftan bizim adımıza esas düşündürücü olan nokta özellikle dış oyuncu rotasyonundaki darlık.. Işıl-Zellous-Alba çok iyi bir üçlü ancak onlara alternatif olarak iyi katkı verecek oyuncumuz pek yok. Ve dünkü gibi Zellous biraz tekleyince hücumda ne kadar sıkışabileceğimizi de gördük. Belki Sancho dönünce oyunu uzunların üstüne biraz daha yıkabiliriz ama dış oyuncu konusundaki rotasyon darlığı hep bir eksiklik olarak duracak takımımızda.. Oraya zaman zaman kullanmak için bir takviye yapsak fena olmaz diye düşünüyorum bu sezon için.. Sıradaki maçımızda ise Çarşamba akşamı Euroleague 2. haftasında Novi Zagreb'le deplasmanda karşılaşacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0