TKBL | Kazanmaya devam ediyoruz..

Lige 6/6'yla Euroleague Women'a da 2/2'yle giriş yapan Sarayın Sultanları TKBL'nin 7. haftasında konuk olduğu Canik Belediyesi deplasmanından da galip ayrılmayı başardı. İlk yarısını 5 sayı farkla önde geçtiği maçta 2. yarı farkı açan ve 69-48'lik rahat bir galibiyet alan takımımızda Shavonte Zelllous 21 sayıyla en skorer isim olurken sezona istikrarlı bir çizgide giren Alba Torrens de 19 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Takımımız dış atışlarda 9/16 gibi bir isabet oranı yakaladı.

Son haftalardaki deplasman maçlarımızda olduğu gibi bu maçta da ilk yarıda skor kafa kafaya gitti. Vitesi çok arttırmayan takımımız 36-31 üstünlükle geçtiği ilk yarının ardından ikinci yarıda ağırlığını daha fazla koymaya başladı. Hücumda Zellous'un sazı eline almasıyla birlikte 3. çeyreği 54-44 önde geçtik. Son bölümde ise savunma direnci iyice artan takımımız 10 dakikada rakibine sadece 4 sayı atma imkanı verirken farkı iyice açıp yine net bir galibiyet almayı bildi. Son maçlarda form grafiği artış gösteren Zellous 3/5 üçlük attığı maçı 21 sayıyla tamamladı ve en skorerimiz oldu. Ayrıca sezon başından bu yana istikrarlı bir performans gösteren ve özlediğimiz çizgisine neredeyse çıkmış olan Alba da 19 sayıyla oynadı. İspanyol oyuncunun da tıpkı Zellous gibi 3/5'le üçlük atması hücumda elimizi rahatlatırken takım halinde dış atışları 9/16(%56)'yla atmamız standardımızın üstünde bir istatistiği de ortaya çıkardı. Bu iki oyuncumuz haricinde Kelsey Bone da 10 sayı - 8 ribaundla oynarken çift hanelere çıkan başka bir ismimiz olmadı. Sezona çok iyi giren Nevriye bu maçı 4 sayı - 5 ribaundla oynadı ancak bunu da yoğun maç trafiğinde aktif dinlenme gibi sayabiliriz. 

Euroleague'de oldukça dominant performanslar gösteren takımımız dönüşündeki lig maçlarında biraz daha kendini dinlendirerek oynuyor. Genellikle ilk yarılarda skorların yakın gittiği ve ikinci yarılarda maçı kopardığımız senaryoları izliyoruz son haftalarda.. Tabi rotasyonun çok geniş olmadığı ve takvimin yoğunlaştığı bir süreçte de bu anlaşılabilir. Önemli olan bu gibi maçlarda sürpriz bir mağlubiyet almamak ki şu ana kadar Ekrem Memnun ve öğrencileri gayet iyi iş çıkartıyorlar. Tebrikler takımımıza... Bir sonraki maçımızda ise Perşembe günü saat 18:00'de başlayacak olan Euroleague Women mücadelesinde Spartak Moskova'yı Abdi İpekçi'de ağırlayacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0