TKBL | Seri sürüyor..

Sezona yaptığı hızlı başlangıcın ardından TKBL'de 8. hafta maçına kendi evinde Ceyhan Belediye karşısında çıkan Galatasaray Odeabank rahat bir galibiyet daha almayı başardı. Abdi İpekçi'de konuk ettiği zayıf rakibine karşı ilk çeyrekten itibaren farkı açan Ekrem Memnun'un öğrencileri 39-12 önde geçtiği devrenin sonunda ikinci yarıda da üstünlüğünü sürdürürken 74-38'lik skorla galibiyete uzandı. Zellous 15 sayıyla en skorer ismimiz olurken Bone 13 sayı - 13 ribaund ve Nevriye de yine 13 sayısıyla galibiyette ön plana çıktılar.

Maç bizim adımıza artık klasikleşmeye başlayan çizgide geçti. İlk çeyrekten itibaren yaptığımız sert savunma karşısında rakip skor bulmakta oldukça zorlanırken özellikle Zellous önderliğinde hücumda da sayıları bulunca farkı çok çabuk açtık. 23-8'le geçilen ilk periyodun ardından ikinci 10 dakikalık bölümde direncimizi korurken bu sefer onlara sadece 4 sayı atma şansı tanıdık ve ilk yarıyı 39-12'yle önde geçtik. Üçüncü çeyrekte savunmada gevşesek de sayı bulmakta zorlanmayan Sultanlar farkı açmaya devam etti. Son 10 dakikalık bölümde kenardan gelen isimler de çokça süre bulurken çok rahat tempoda götürdüğümüz bu maçı 74-38'le rahat kazanmayı başardık. Rakibin zayıf olması, skoru çok erkenden koparmamız ve yoğun maç takvimi de düşünüldüğünde bu maçta kenardan gelen isimlerimiz normalden çok daha fazla süre aldılar. Ancak bu bizim için bir sorun oluşturmadı oluşturmadı ve yine rahat kazandık. Kelsey Bone 28 dakika sahada kalırken 13 sayı - 13 ribaundla double double yaptı. Zellous 4/4 üçlük attığı maçta 15 ve Nevriye 13 sayısıyla ön plana çıkarken Alba uzun süre sonra ilk kez bu maçta tek hanelere düşüp karşılaşmayı 6 sayıyla tamamladı. Takım halinde 7/10'la üçlük attığımız bu karşılaşmada sahaiçi şut yüzdesinde ise 6 sayıyla tamamladı. Takım halinde 7/10'la üçlük attığımız bu karşılaşmada sahaiçi şut yüzdesinde toplamda %49'u yakaladık. Rakip ise %25'de kaldı. Takımımız ribaundlarda da 44-30'la rakibine net bir üstünlük kurmayı başardı.

Zaten rahat kazanmayı beklediğimiz bir maç olduğu için inilecek çok derin detaylar da pek yok. Tabi bu kadar yoğun bir takvime sahip olduğumuz düşünüldüğünde maçı kayıpsız geçmek ve genellikle yüksek süre alan oyuncularımızı 20 dakika civarında sahada tutarak daha az yorulmalarını sağlamak bu maçın artıları oldu diyebiliriz. Üst üste 11. maçını kazanan ve galibiyet serisini sürdüren Sarayın Sultanları önümüzdeki Çarşamba akşamı ise kendisi için önemli bir test olarak görülebilecek USK Prague deplasmanına çıkıp seriyi devam ettirmeye çalışacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0