BBL | Haftalar sonra...

Şu ana kadar hesaplarının dışında 3 yenilgi alarak iyi bir başlangıç yapamadığı Beko Basketbol Ligi'nin 7. hafta mücadelesinde Torku Konya Selçuklu'ya konuk olan Galatasaray Liv Hospital bu kez farklı kazandı. İlk çeyrekten itibaren ağırlığını koyduğu maçta rakibini 91-69'luk skorla mağlup etmeyi başaran takımımız böylece haftalar sonra ilk kez rahat bir galibiyet almış oldu. Haftaiçi Siena karşısında kötü bir görüntü çizen Arroyo bu karşılaşmadaki 17 sayısıyla birlikte kendine gelirken Cenk 15,  Ender de 13 sayıyla oynadılar.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine Arroyo'nun etkili görüntüsüyle giren takımımız yıldız oyuncunun dışarıdan üretiminin yanında pota altında da Furkan'ı oldukça etkili kullandı. Rakibe sete set hücumda çok fazla sayı şansı tanımazken Konya ekibi ancak fast-break'lerle sayı bulabildi. Bizde ise çeyrek sonunda oyuna giren Macvan'ın da skora katkı vermesiyle bu bölüm 23-14 üstünlüğümüzle geçildi. İkinci çeyreğin ilk 5 dakikasında rakibe sayı atma imkanı tanımadık. Bu bölümde kenardan gelen oyuncularımızın da katkılarıyla skoru 32-14'e kadar çıkararak farkı açtık. Geri kalan 5 dakikalık süreçte ise Konya oyunu biraz daha dengeler gibi oldu ancak biz farkı koruduk ve Cenk'in son saniye basketiyle birlikte soyunma odasına 42-23 önde girdik. İlk yarıda özellikle yaptığımız etkili savunma ve Konya ekibini zorlama dış atışlara mecbur etmemizle birlikte potamızda sadece 23 sayı gördük. İkinci yarıda ise tablo biraz değişti ama sonuca çok yansımadı. Konya Selçuklu özellikle üçüncü çeyreğin ilk bölümünde yaptığı atakla birlikte farkı biraz olsun eritmeyi başardı. Hücumda ritmlerini buldular ve bizim de sayı üretimimiz biraz düşünce fark bir ara 12'ye kadar indi ancak çeyrek sonunu Arroyo önderliğinde iyi ve sakin oynadık. Açıkçası rakibin de oldukça sınırlı bir takım olmasının da yardımıyla çabuk bir seri yakalayıp farkı yeniden açan takımımız son bölüme 64-47 üstün girdi. Maçın son 10 dakikalık çeyreğinde rakibin bir daha geri dönüş hamlesi yapmasına izin vermeyen Ergin Ataman'ın takımı, sahaya sürdüğü farklı isimlerden katkı almayı başardı. Engin Atsür çok uzun süren bir sakatlık sürecinin ardından geri döndü ve 2 ribaund-1 asistle oynadı. Son 2 dakika içinde Cenk de art arda bulduğu üçlüklerle kendi skorunu yükseltirken maç bitiminde 91-69'luk skorla galibiyete uzanmayı bildik. 

Konya Selçuklu lige katılma kararı son anda çıkmasına ve özellikle yerli rotasyonu ligin en zayıfı olmasına karşın bu haftaya kadar içeride oynadığı 3 maçı da kazanarak dikkatleri üzerine çekmişti. Kapasitesi sınırlı pek çok takım gibi hızlı oynamayı, çabuk gelip şutör isimleriyle ceza kesmeyi amaçlayan bir takım. Ancak biz bu tarz takımlara, oyunu kendi tempomuzda götürerek istedikleri gibi oynama şansını pek vermiyoruz. Euroleague'de de bunun örneklerini gösterdik. Hele bir de Arroyo alışık olduğumuz bir biçimde kontrolü eline alınca dünkü gibi rahat bir galibiyet aldık ki böyle bir galibiyet almayalı uzun süre olmuştu. Ender de istenilen form seviyesine neredeyse çıktı diyebiliriz. Bu maçta 13 sayı - 6 asistlik çok değerli bir katkı verdi. Ve tabi Engin'in de sahalara dönmüş olması ayrı bir sevindirici nokta.. Bu üçlünün sezonun devamında istikrarlı bir şekilde iyi oynaması bizim adımıza çok belirleyici olacak. Diğer performanslara da göz attığımızda Cenk özellikle maç sonunda attığı boş üçlüklerle birlikte 15 sayılık bir katkı verdi, onun zaman zaman ligdeki bu katkılarına ihtiyaç duyuyoruz. Ayrıca Furkan'ın yaklaşık 25 dakika süre alarak 12 sayıyla oynamış olması hem onun formunu geri kazanması açısından hem de son maçlarda üstüne çok yük binen Bonsu'nun dinlenebilmesi açısından değerliydi. Pops 16 dakika süreyle bu maçı tamamladı. Ayrıca Erceg 10 sayı - 12 ribaund - 3 asistle oynarken henüz ideal formunu yakalamamış olsa da son 2-3 haftadaki durgunluğunu üstünden atmaya devam ediyor. Daha da iyiye gideceğini ümit ediyorum. Macvan 9 sayı -  6 ribaund, Sinan 6, Domercant de 4 sayıyla bu maçı tamamlayan diğer isimler oldular.

İlk hafta 85-67'yle rahat kazandığımız Efes maçından sonra ligde hiç bu kadar rahat bir karşılaşmayı geride bırakmamıştık. Geçen seneki o müthiş lig performansımızdan bir kesit izledik diyebiliriz herhalde bu maç için.. Tabi özellikle son haftalarda savunmanın biraz daha toparlanıyor oluşu da bizim adımıza olumlu bir gelişme. Öte taraftan var olan sorunlarımızın artık artmamasını ve azalarak bitmesini de bekliyoruz. Böylece performansımızda bir istikrar çizgisi de yakalayabiliriz ama bu haftalık farklı galibiyet için takımımıza tebrikler.. Şimdi önümüzde zorlu bir Olympiacos deplasmanı ve dönüşünde içeride oynayacağımız bir RH Gaziantep maçı olacak. Son söz de hakemlere: maçın son bölümlerinde Domercant boş turnikeye giderken rakibin yandan gelen faullü darbesini hakemler atladılar. Bu kadar net bir kararın atlanmasından sonra Ergin Ataman da yoğun itirazlarından ötürü teknik faul aldı. Tabi burada mühim olan orada çalınmayan faul ve giden 2 sayı değil, hakemlerin skor ne olursa olsun üzerine düşeni yapmaması.. Geçen haftaki Banvit maçında olanları da hatırlayınca, artık toparlanmaları ve adam akıllı maç yönetmeye başlamalarının zamanı gelmiştir herhalde.. Değil mi Turgay bey?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0