UCL | Zafer Yürüyüşü!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşmasında geride kalan üç maçlık periyodun ardından, grup etabının ikinci yarısı olarak değerlendirilen bölüm başlıyor. 3 maçta 4 puan alarak grupta ikinci sırada yer alan Galatasaray, dördüncü maç haftasında Kopenhag'a deplasmanda konuk olacak. 5 Kasım Salı günü Kopenhag Parken Stadı'nda oynanacak olan karşılaşmayı İngiliz hakem Martin Atkinson yönetirken karşılaşma öncesi iki takım hakkında son bilgiler, istatistikler ve analizler şu şekilde..

ŞAMPİYONLAR LİGİ: AVRUPA'DA BAHAR..
Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de en yakın rakibine 10 puan fark atarak şampiyonluk sevinci yaşayan ve bu başarısının ardından grup aşamasına doğrudan katılma hakkını elde eden Galatasaray, grup aşamasında geride kalan 3 maçlık bölümde 4 puan topladı. Real Madrid karşısında grubun ilk maçında sahadan 6-1 mağlup ayrılan takımımız, Juventus deplasmanında 2-2'lik sonuçla döndü ve grupta ilk puanını elde etmiş oldu. Geçtiğimiz maç haftasında Danimarka temsilcisi Kopenhag'ı evinde ağırlayan Roberto Mancini'nin öğrencileri sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılırken, puanını 4'e yükseltti. Geçtiğimiz sezonun çeyrek finalisti Galatasaray, grup aşamasının ilk yarısı kabul edilen 3 maçlık periyotta kalesinde 9 gol görürken, rakip kaleyi de 6 kez havalandırmayı başardı. Galatasaray bu hafta oynayacağı Kopenhag mücadelesinden sahadan galibiyetle ayrılması halinde, bahar aylarında Avrupa'da olmayı garantileyecek.

ŞAMPİYONLAR LİGİ: EN GOLCÜ 5.TAKIM
Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük futbol organizasyonu olarak kabul edilen Şampiyonlar Ligi'nde uzun bir aradan sonra üst üste iki sezondur grup aşamasında yer alan Galatasaray, grup maçlarında geride kalan ilk 3 maç sonrasında rakip filelere bıraktığı 6 golle turnuvanın en golcü 5. takımı olarak yer alıyor. Geride kalan 3 maçta rakip fileleri 12 kez havalandıran Real Madrid ve Paris Saint-Germain'in ilk sırayı ortaklaşa paylaştığı en golcü takım sıralamasında, 11 golle ikinci sırada son şampiyon Bayern Münih yer alıyor. Alman devini ise 8 golle Chelsea, Atletico Madrid ve Bayern Leverkusen takip ederken, grup maçlarında 6 gol atan 5 takımdan birisi de Galatasaray oldu. Roberto Mancini'nin öğrencilerinin yanı sıra grup maçlarında 6 gol atan takımlar şu şekilde; Borussia Dortmund, Barcelona, Manchester United ve Manchester City.

DIDIER DROGBA: EN ÇOK ŞUT ATAN 7. OYUNCU
Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 3 haftalık grup maçlarının ardından takımımız adına en çok şut atan isim 35 yaşındaki süperstar oyuncumuz Didier Drogba oldu. Geride kalan 3 maçta rakip kaleye 7 kez isabetli şut atan Didier Drogba'nın ilginç bir istatistiği daha var. Galatasaray adına Avrupa Kupaları'nda 350. kez rakip fileleri sarsarak adını kulüp tarihine yazdıran Drogba, geride kalan 3 maçta vurduğu şutların tamamında rakip kaleye isabet buldu. Drogba'yı ise 5 kez rakip kaleye şut atan Burak Yılmaz takip ediyor, fakat yıldız oyuncunun kaleye isabetli şutu bulunmuyor. Bu nokta da fazlasıyla dikkat çekici, keza Galatasaray geride kalan 3 maçta rakip filelere her ne kadar 6 gol şansı bulsa da geçtiğimiz sezonun gol krallığına oynayan Burak Yılmaz'ın rakip kaleye isabetli şutunun olmaması çarpıcı bir detay olarak göze çarpıyor. Şampiyonlar Ligi organizasyonunda rakip kaleye en çok isabetli şut atan isim ise 14 kez kaleye isabet tutturan Zenit takımının yıldız forveti Hulk oldu. Brezilyalı forvet toplamda ise rakip kaleye 3 maçta 22 kez şut girişiminde bulundu.

SELÇUK İNAN: 3 MAÇTA TOPLAM 188 PAS
Galatasaray ortasahasının en önemli isimlerinden birisi olan 8 numaralı Maestro, geride kalan 3 grup maçında takımımız adına en çok pas yapan isim olmayı başardı. Real Madrid, Juventus ve Kopenhag karşılaşmalarında toplamda 188 pas yapan Selçuk İnan, bu denemelerinin 147'sinde isabet buldu. Geride kalan 3 maçta toplamda %78 pas isabeti ortalaması ile Selçuk'u ise bu istatistik sıralamasında orta sahadaki partneri Felipe Melo takip ediyor. 171 kez pas denemesinde bulunan Brezilyalı oyuncu bu denemelerinde 133 kez isabet buldu ve %78 isabet oranını tutturdu. Takımımız adına bu alanda üçüncü isim ise savunmadan oyun kuran stoper konumunda bulunan oyuncumuz Aurelien Chedjou oldu. Kamerunlu yıldız oyuncu 150 kez pas denemesinde bulunurken, %75 isabet oranıyla birlikte 114 kez arkadaşlarını topla buluşturabildi. Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 3 haftalık performansların ardından en çok pas yapan oyuncu sıralaması şu şekilde;
  • Thiago Motta - 350/388
  • Marco Veratti - 293/322
  • Xavi Hernandez - 266/291
  • Andres Iniesta - 257/287
  • Darijo Srna - 215/284
EN AZ KORNER ATAN TAKIM: 6 KORNER
Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 3 maçlık grup aşamasında dikkat çeken detaylardan birisi takımımızın bu maçlarda toplamda 6 (altı) korner kullanması oldu. Olympiakos ile birlikte grup aşamasında bu haftaya kadar en az korner kullanan takım olan Roberto Mancini'nin öğrencileri, 3 haftalık geride kalan bölümde de rakip kaleye toplamda 27 şut çekebilmişti. Şampiyonlar Ligi'nde an itibariyle en farklı skor ve en gollü maç istatistiklerine olumsuz anlamda sahip olan Galatasaray, savunma anlamında ciddi sıkıntılar yaşarken hücum performansında da bu istatistikleriyle etkisiz bir görüntü çizdiğini gösterdi. Şampiyonlar Ligi'nde bu aşamaya kadar en çok şut atan takım 52 şut ile İspanyol devi Real Madrid olurken, İtalyan ekibi Juventus geride kalan 3 haftada 32 kez korner kullandı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0