Ergin Ataman: "Herkesi sükunete davet ediyorum."

71-58'le kazanılan Karşıyaka deplasmanındaki maçın ardından Lig TV'den Şükran Albayrak'a konuşan Ergin Ataman galibiyeti değerlendirdi. İyi savunma yaptığımızı ve maç boyunca üstünlüğü korumayı başardığımızı belirten koç, öte taraftan yaşanan olaylarla ilgili olarak da sert-agresif olmaktan çok yatıştırıcı bir tavır sergilemeyi tercih etti. "Herkesi sükunete davet ediyorum." diyen Ataman'ın açıklamalarının tamamı:

"Maçın 1. dakikasından itibaren tam hazırlandığımız şekilde, son derece iyi bir savunmayla oynadık. Dixon'ın üzerine iyi bir savunma kurgusu yapmıştık. Batista'yı da içeride ikili sıkıştırmalarla durdurmayı planlamıştık. Malik Hairston'ı Dixon'ın üzerine verip onu biraz şaşırtmak istedik, nitekim çok da başarılı olduk. Hairston da çok başarılı oldu Dixon'ın savunmasında.. Öyle olunca Karşıyaka'nın en önemli hücum silahını kitlemiş olduk. Hücumda da son haftalarda olduğu gibi topu çok iyi çevirerek, içeri-dışarı oyunlarını çok iyi uygulayarak maç boyu üstün olan taraf olduk. Oyuncularımı kutluyorum. Tabi ki zor bir atmosferdi, ama çok çok iyi basketbol oynayarak değerli bir galibiyet aldık.

Herkesi sükunete davet ediyorum. Tatsız olaylardı, taraftarın birtakım olaylar çıkartması her salonda olabiliyor. Ama özellikle protokol tribününde birisinin gelip de bizim şube başkanımız Murat Özyer'i yumruklaması da hakikaten spor sahalarına yakışmayacak bir olay. Ama biz bunu sineye çekiyoruz. Biz Karşıyaka'yı İstanbul'da çiçeklerle karşılayacağız. Karşıyaka taraftarı bugüne kadar Türkiye'de hep örnek olmuş bir taraftardır, burada yarattığı atmosferle. Ama maalesef son yıllarda çok fazla olay çıkartmaya başladılar. Basketbol sahalarına bunlar yakışmıyor. Sağduyulu Karşıyaka'lılardan bu olayları çıkartanlara engel olmalarını istiyorum. Biz Ufuk Sarıca'yla kardeş gibiyiz. Oyuncuların hepsi de kardeş gibi. İstanbul'da geçen sene bir olay olmuştu bizim salonda, sonra biz geldik bugün olaylar oldu. Ne olacak, bu böyle mi devam edecek? Karşıyaka ve Galatasaray Türkiye'nin iki büyük camiası.. Herkesi sükunete davet ediyorum."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0