STSL | Kenetlenin..

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına kalmayı başaran, hafta içi oynanılan Balıkesirspor maçıyla da Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final aşamasına kalmayı başaran Galatasaray, ilk yarının bitimine kadar puan kaybı yaşamak istemiyor. Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında kendi evinde Trabzonspor'u ağırlayacak olan Roberto Mancini'nin öğrencileri, sahadan mutlak galibiyetle ayrılarak zirve yarışına devam etmek için sahaya çıkacak. 22 Aralık Pazar akşamı saat 20:00'de oynanacak olan karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetirken, mücadele öncesi iki takım hakkında son bilgiler ve istatistikler şu şekilde..

SÜPER LİG'DE GERİDE KALAN 15 HAFTA
Spor Toto Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, bu sezon geride kalan 15 haftada 27 puan toplayarak, maç eksiğiyle dördüncü sırada yer alıyor.15 haftalık maç performansında sahadan 7 kez galip, 6 kez eşitlikle ayrılan takımımız sadece 2 kez mağlubiyetle ayrılırken, kalesinde 15 gol görmesine karşın rakip fileleri 23 kez havalandırdı. Son olarak geçtiğimiz hafta deplasmanda Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalan Roberto Mancini'nin öğrencileri, hafta ortasında oynadığı Balıkesirspor karşısında yedek ağırlıklı kadroyla çıktığı karşılaşmadan 4-0 gibi farklı bir skorla galip ayrılarak adını Ziraat Türkiye Kupası'nda son sekiz takım arasına yazdırmayı başardı. Galatasaray bu akşam sahadan galibiyetle ayrılması halinde puanını 30'a yükseltecek ve Spor Toto Süper Lig'de üçüncü sıraya yükselecek. Lider Fenerbahçe'nin 11 puan gerisinde bulunan Galatasaray, ikinci Kasımpaşaspor'un maç eksiği nedeniyle 4 puan arkasında yer alıyor.

YÜZLER KULÜBÜNÜN YENİ ÜYESİ: FERNANDO MUSLERA
2011-2012 sezonunun başında Lazio'dan transfer edilen Uruguaylı file bekçimiz Fernando Muslera için bu akşam özel bir gece olacak. Dünyanın en iyi kalecileri arasında gösterilen 27 yaşındaki Uruguaylı, bu akşam Galatasaray forması altında 100. maçına çıkacak. Kariyerinin ilk şampiyonluklarını Galatasaray forması altında yaşayan, 2011-2012 sezonunda Süper Lig'de normal sezonun son haftasında Manisaspor karşısında penaltıdan attığı golle kariyerinin ilk golünü de kutlayan Fernando Muslera, sarı-kırmızılı forma altında yaşadığı iki lig şampiyonluğunda da takımımızın en iyi savunma takımı performansını göstermesini sağlamıştı. Fernando Muslera parçalı forma altında geçirdiği ilk sezonunda 19 maç gol yemedi ve kulüp rekoruna imza attı.

15 MAÇ, 14 GOL: BURAK & DROGBA AŞ
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 2 sezonun gol kralı olan Burak Yılmaz ve Galatasaray forması altında izlediğimiz yaşayan efsane Didier Drogba bu sezon takımımızın skor yükünü neredeyse tek başlarına çekiyor. Geride kalan 15 lig karşılaşmasının 14'ünde ilk 11'de sahaya çıkan Burak ve Drogba, geride kalan 15 maç haftasında rakip filelere 7şer gol bırakmayı başardı ve Galatasaray adına en çok gol atan iki oyuncu olmayı başardı. Ocak ayında Galatasaray forması giymeye başlayan Drogba, geçtiğimiz sezon forma giydiği 13 lig karşılaşmasında 5 gol - 6 asist gibi dikkat çeken bir performansa imza atarken bu sezon 15 maçta 7 gol - 2 asist istatistiğini elde etti. Şampiyonlar Ligi'nde de Galatasaray forması altında bu sezon 6 maçta da forma giyen 35 yaşındaki süperstar rakip filelere 2 gol bırakırken, 3 kez de takım arkadaşlarına golden önceki pası veren isim oldu. Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında 6 maçta 6 gol atan Burak Yılmaz, bu sezon oynadığı 4 Şampiyonlar Ligi maçında fileleri havalandıramadı. Tecrübeli golcü, ligde ise geride kalan 15 haftada 7 gol - 5 asist gibi önemli bir hücum istatistiğine imza attı. Geçtiğimiz sezon ligde 24 gol - 8 asistlik performans sergileyen Burak Yılmaz, bu hafta oynanacak olan Trabzonspor karşılaşmasında rakip fileleri havalandırması halinde Galatasaray forması altında 40. resmi golünü atmış olacak.

EN KÖTÜ 4. DEPLASMAN PERFORMANSI: TRABZONSPOR
Süper Lig'de geride kalan 15 hafta içerisinde 7 kez rakiplerine konuk olan Mustafa Akçay'ın öğrencileri, bu karşılaşmalardan 1 galibiyet - 1 beraberlik ve 5 mağlubiyetle ayrılarak topladığı 4 puanla ligin en kötü 4. deplasman performansına imza attı. Deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda 7 gol atıp, 14 gol yiyen Trabzonspor, rakiplerine konuk olduğu son 3 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Trabzonspor kendi evinde oynadığı 8 karşılaşmada topladığı 20 puanla ligin en iyi iç saha performansına sahip olan takım olarak dikkat çekmesine karşın, deplasmanda sergilediği performans bordo-mavili takım adına soru işareti olarak görünüyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0