TKBL | Alba'nın maçı..

TKBL'nin ilk 9 haftasını yenilgisiz geçen Galatasaray Odeabank 10. hafta mücadelesinde Abdi İpekçi'de ağırladığı Tarsus Belediye'yi 68-48 mağlup etti. İlk yarısında çok net bir üstünlük kuramadığı maçın ikinci devresinde oyunda ağırlığını hissettiren takımımız farkı açarak net bir galibiyet daha aldı. Skoruna güveneceğimiz isimler genel anlamda bu karşılaşmada çok ön plana çıkamasa da Alba Torrens 25 sayıyla maçın yıldızı olmayı başardı. 

Maça iyi bir giriş yapamayan ve rakipten 10-2'lik bir seri yiyen Ekrem Memnun'un takımı sonrasında biraz daha toparlansa da çeyreği 19-16 geride bıraktı. İkinci periyota aslında çok iyi başlamadık ama dakikalar ilerledikçe kalitemizin ağır basmasıyla birlikte rakibi yakaladık ve devre sonundaki yakaladığımız seriyle bu bölümü 33-27 önde kapadık. Alba Torrens ilk yarıda 13 sayı üretti ve diğer isimlerin suskun gözüktüğü bir ortamda skoru taşıdı. İkinci yarı ise bizim adımıza biraz daha rahat geçti. Özellikle 3. çeyrekteki savunmayla birlikte rakibin rahat sayı üretmesine izin vermeyen Sultanlar bu bölümde farkı açarak son periyoda 49-35 önde girdi. Son bölümde de kontrolü kaybetmeyen takımımız zayıf rakibinin herhangi bir seri yakalamasına da izin vermeyince; iyi başlamadığı ama sonrasında kalite farkı ve savunma gücünü hissettirdiği maçı 68-48'le farklı kazandı. İkinci yarıda da takımı hücumda sırtlayan Alba Torrens maçı toplamda 25 sayı - 4 ribaund - 3 asistle tamamladı ve günün kahramanı oldu. Onun haricinde Nevriye Yılmaz 10 sayı - 10 ribaundla double double yaparken çift haneli skorlara çıkan başka bir ismimiz olmadı bu maçta.. Son haftaların en formda ismi Zellous bu maçı 6 sayıyla tamamladı. Takımımız Zellous&Şebnem'in çok ön plana çıkamadığı bu günde üç sayılık atışlarda maçı 2/12'yle tamamladı.

Tarsus Belediye galibiyetiyle birlikte ligdeki derecemizi 10-0'a çıkarttık ve kayıpsız gidişatımızı sürdürdük. Zaten bu maçı rahat kazanmayı bekliyorduk ve öyle de oldu. Şimdi ise önümüzde kritik bir hafta. İlk olarak, geçen sezon şansımızın pek tutmadığı CCC Polkowice'yi evimizde ağırladıktan sonra lig yarışı için çok kritik bir maç olacak Kayseri KASKİ'yle deplasmanda karşılaşacağız. Eğer Kayseri deplasmanından da galibiyet çıkarabilirsek normal sezon liderliği konusunda çok büyük bir adım atılmış olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0