TKBL | KASKİ de engel olamadı!

TKBL'nin normal sezon yarışı için oldukça belirleyici olabilecek maçta Kayseri KASKİ'ye konuk olan Galatasaray Odeabank deplasmandan 84-72'lik galibiyet çıkarmayı başardı. Bu haftaya girilirken namağlup takımımızın ardından ligin 2. sırasında bulunan rakibini deplasmanda beklenene göre biraz daha rahat geçmeyi başaran takımımız böylece ligdeki galibiyet serisini de 11 maça çıkarmış oldu. Işıl Alben 22 sayıyla en skorer ismimiz olmayı başarırken Alba da 16 sayıyla mücadele etti. 

Kayseri KASKİ deplasmanında ilk çeyrekte 26-17'lik bir üstünlük sağlayan takımımız ikinci çeyrekte de üstünlüğünü arttırarak devam ettirdi. Devreye 47-32 gibi bir skorla giden Sultanlar ikinci yarıda da bu üstünlüğü korumayı başardı. Fark zaman zaman 20 barajına dayanırken bazı bölümlerde ise KASKİ'nin yaptığı hamlelerle tek hanelere düştü ancak son bölümde özellikle Işıl'ın hücumda ekstra sorumluluk almasıyla birlikte rakibine yakalanmayan takımımız maçı 84-72 kazandı. Bu maçın açıkçası daha zorlu geçmesini bekliyorduk ama Ekrem Memnun'un öğrencileri oyun disiplinini koruyarak ve farklı bölümlerde farklı skorerler çıkararak maçı kazanmayı başardı. Bizim aksimize KASKİ yüksek skorlu maçlar oynamayı seven bir takım ve oyun biraz onların istediği şekle bürünmüş gibi gözükebilir ancak bu oyun gidişatı içinde de hep önde kalmayı ve en sonunda kazanmayı bildik. Işıl 7/8 sahaiçi isabetiyle birlikte toplam 22 sayı buldu ve en skorerimiz oldu. Onun haricinde Alba 16, Zellous 15 sayıyla yine önemli katkılar verdiler. Ancak en dikkat çeken performans şüphesiz ki sakatlığından sonra ilk maçına bu kritik deplasmanda çıkan Sancho'nun 15 sayılık katkı vermesiydi. Ayrıca Kelsey Bone da 12 sayıyla oynadı. Ana skorerlerimizden Nevriye ise bu maçı sayı atamadan tamamladı belki ama dediğimiz gibi diğer isimler gerekli sorumlulukları almayı başardılar bu karşılaşmada.. Takım istatistiklerinde en dikkat çekici fark da sahaiçi isabet yüzdelerinde geldi. Takımımız toplamda %59.6'yla hücum ederken rakibini ise %39.3'te tuttu. 

Ekrem Memnun'un Galatasaray'ı bu deplasmandan da kayıp vermeden ayrılmayı başardı ve lig yarışında önemli bir avantajı eline geçirdi. Şu an itibariyle en yakın rakiplerimizle aramızda 2'şer galibiyet fark var. Eğer bu istikrarımızı korumayı başarırsak normal sezon sonunda liderliği elimizde tutmak da çok zor olmayacaktır. Tabi bu anlamda haftaya olan Beşiktaş maçından sonra çıkacağımız Fenerbahçe deplasmanı da belirleyici nitelik taşıyor. Eğer Sultanlar oradan da bir galibiyet çıkarırsa herhalde ilk yarı sonu itibariyle normal sezonun şeklini tamamen çizmiş olacaklar. Bu maçlık ise hocamıza ve takıma tekrardan tebrikler!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0