UCL | Tek ihtimali olanların hikayesi..

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarının son haftasında kelimenin tam anlamıyla final maçına çıkıyoruz. Geride kalan 5 maç sonunda 4 puan toplayan Galatasaray, kendi evinde 6 puanla ikinci sırada yer alan Juventus'u konuk ediyor. Son dönemlerde yavaş yavaş toparlanan Roberto Mancini'nin öğrencileri, son 16 takım arasına kalmak için sahadan galibiyetle ayrılmak zorunda. 10 Aralık Salı akşamı Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşmayı Portekizli hakem Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia yönetecek. Mutlak galibiyetle ayrılmamamız gereken zorlu mücadele öncesi bilgiler şu şekilde..

SÜPER LİG: 9 PUAN GERİDEN TAKİP
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 14 haftalık bölümde 7 galibiyet - 5 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrılarak 26 puan toplayarak üçüncü sırada yer alan Galatasaray, ezeli rakibi lider Fenerbahçe'nin 9 puan gerisinde zirve takibini sürdürüyor. Son olarak geçtiğimiz hafta evinde ağırladığı Elazığspor karşısında rahat bir oyun sergileyerek sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan takımımız evinde maç kaybetmeme geleneğini de sürdürürken, 10 maç sonra kalesinde gol görmemeyi başardı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ: 5 MAÇTA 4 PUAN
Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon gruplarda mücadele eden Galatasaray, geride kalan 5 maçta 4 puan toplayarak üçüncü sırada yer alıyor. Turnuvanın en zor gruplarından birisi olarak dikkat çeken B Grubu'nda Real Madrid, Juventus ve Kopenhag ile birlikte yer alan geçtiğimiz yılın çeyrek finalisti Galatasaray, grup maçlarının ilk haftasında kulüp tarihinin en ağır mağlubiyetlerinden birisini Real Madrid karşısında 6-1'lik sonuçla aldı. Juventus deplasmanından 2-2'lik skorla puan çıkartabilen Galatasaray, ilk galibiyetini ise kendi evinde Kopenhag karşısında 3-1'lik skorla elde etti. Kopenhag deplasmanında sahadan 1-0 mağlup ayrılan, Real Madrid deplasmanından da 4-1 mağlup dönen takımımızın Şampiyonlar Ligi'ndeki macerasına devam edebilmesi için Juventus karşısında mutlak galibiyetle sahadan ayrılması gerekiyor. Galatasaray geride kalan 5 grup maçında rakip filelere 7 gol bırakırken, kalesinde de 14 gol gördü.

ŞAMPİYONLAR LİGİ: TEK İHTİMALLİ MAÇ..
Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan son maçta çıkmayı başaran Galatasaray, bu sezon aynı başarıyı tekrarlamak için sahaya çıkacak. 2012-2013 futbol sezonunda Manchester United - CFR Cluj ve SC Braga ile aynı grupta yer alan Fatih Terim'in takımı, grup maçlarının son haftasında SC Braga deplasmanında sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmış ve adını son 32 takım arasına yazdırmıştı. 2013-2014 sezonunda da aynı başarının tekrarı mümkün olacak mı, bunu hep birlikte göreceğiz. Juventus ile kelimenin tam anlamıyla final maçına çıkacak olan Roberto Mancini'nin öğrencileri sahadan galibiyetle ayrılması halinde adını Şampiyonlar Ligi'nde son 32 takım arasına yazdıracak. Olası bir beraberlik veya mağlubiyet durumunda ise Kopenhag'dan gelecek haber UEFA Avrupa Ligi yolunda belirleyici olacak. 

İSTATİSTİK: EN ÇOK PAS YAPAN 14. TAKIM
Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 5 maçın ardından bireysel ve kulüp bazında istatistikler turnuva özelinde daha iyi fikir edinebilmek adına ortaya çıkıyor. Geride kalan 5 grup maçında rakip kaleye toplam 33 isabetli şut atan takımımız, 19 kez çerçeveyi bulamadı. Ceza sahası içerisinden toplamda 32 şut atan Galatasaray, bu şutların 21'inde isabet bulabilirken, ceza sahası dışından denediği toplam 20 şutta ise 12 isabet bulabildi. B Grubu'nda oynadığı beş karşılaşmada rakipleri karşısında toplamda 2884 pas denemesi yapan Roberto Mancini'nin öğrencileri bu pas denemelerinin %75'inde isabet bulmayı başardı ve 2165 isabetli pas yaparak Şampiyonlar Ligi'nde en çok pas yapan & en çok pas isabetine ulaşan 14. takım olmayı başardı. Roberto Mancini'nin öğrencileri ayrıca geride kalan karşılaşmalarda ortalama %51 topla oynama istatistiğine sahip oldu. 

KARŞILAŞTIRMA: SELÇUK vs. PIRLO
Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında geride kalan 5 maç sonunda Galatasaray adına orta alanda en dikkat çeken isim Selçuk İnan olurken, Juventus adına en dikkat çeken isim hiç kuşkusuz İtalyan yıldız Andrea Pirlo oldu. Orta sahada merkezde oynayan iki oyuncu takımları adına hücum organizasyonlarının bir numaralı opsiyonu konumunda yer alırken, istatistiksel anlamda da birbirleriyle mücadele ediyor. Geride kalan 5 maç sonunda İtalyan oyuncu Pirlo toplamda 409 pas yaparken, Selçuk İnan bu karşılaşmalarda toplam 376 pas denemesinde bulundu. Pirlo takım arkadaşlarını 330 kez topla buluşturmayı başarırken, Selçuk takım arkadaşlarını 300 kez topla buluşturabildi. Juventus'un hücum opsiyonunda önemli isimlerin başında gelen Pirlo geride kalan 5 maçta maç başına %81 pas isabeti ile oynarken, Selçuk İnan'ın da bu alandaki yüzdesi İtalyan yıldızdan geride kalmıyor; %80. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0