Juventus: Buffon, Chiellini, Pogba ve Vidal..

Şampiyonlar Ligi maçları öncesinde genel itibariyle daha derin istatistik ve analiz yazıları yazmaya çalışırdık, fakat bu sefer farklı bir uygulamaya giderek İtalyan ekibine "yakın markaj" uygulayacağız.Geride kalan 5 grup maçında 6 puan toplayan Conte'nin öğrencilerine burada beraberlik bile yetiyor fakat bizim mutlak kazanmamız şart. Juventus karşısında takım olarak dikkat etmemiz gereken isimlere, İtalyan ekibinin oyun yapısına, Şampiyonlar Ligi'nde öne çıkan oyuncularına hep birlikte göz atalım istedik.

ŞAMPİYONLAR LİGİ: 3 BERABERLİK, 1 GALİBİYET
Geçtiğimiz sezon çeyrek final turunda Bayern Münih'e elenerek turnuvaya veda eden Juventus hiç kuşkusuz futbolu biraz takip eden insanların bile adını duymuş olabileceği bir takım olarak karşımıza çıkıyor. 2006 yılında şike skandalıyla zor günler geçiren İtalyan devinin geri dönüşü uzun sürmedi. Conte'nin öğrencileri geçtiğimiz sezon İtalya Seria A'da şampiyonluk sevinci yaşayarak yeniden Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme fırsatı bulurken, grup kuraları çekildiğinde Real Madrid - Kopenhag ve Galatasaray ile birlikte B Grubu'nda yer aldı. Grubun ilk maç haftasında Kopenhag deplasmanından bir puanla ayrılan Juventus, ikinci maç haftasında Galatasaray ile kendi evinde 2-2 berabere kaldı. Bu karşılaşma aynı zamanda İtalyan teknik direktörümüz Roberto Mancini'nin ilk maçı olma özelliğini taşıyordu. Üçüncü maç haftasında Real Madrid'e konuk olan İtalyan ekibi sahadan 2-1 mağlup ayrılırken, dördüncü maç haftasında 2-2'lik beraberlikle sahadan ayrılıyor ve puanını 3'e yükseltiyordu. Juventus gruptaki ilk galibiyetini ise geçtiğimiz maç haftasında, Kopenhag karşısında kendi evinde aldı. Danimarka temsilcisi karşısında ikisi penaltıdan olmak üzere 3 gol atan Vidal'in önderliğinde 3 puana uzanan Conte'nin öğrencileri, final haftası öncesi puanını 6'ya yükseltti ve grupta ikinci sıraya yükseldi. Juventus geride kalan 5 maçta rakip filelere 9 gol bırakırken, kalesinde de 8 gol gördü.

İSTATİSTİK: MAÇ BAŞINA 21 ŞUT
Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 5 maç sonunda rakip kaleye toplamda 105 şut atan Juventus maç başına ortalama 21 şut istatistiği ile dikkat çekiyor. Ceza sahasını sınırlayan çizgilerin içerisinden bugüne kadar 58 şut denemesinde bulunan İtalyan ekibi bu denemelerinin 33'ünde isabet bulurken, 25 kez çerçeveyi bulamadı. Conte'nin öğrencileri rakip kaleye 47 kez ceza sahası dışından şut denemesinde bulundu ve bu şutlarda da 26 kez rakip kaleye isabet bulabildi. Juventus adına rakip kaleye en çok şut atan isim geride kalan 5 maç sonunda 20 şut denemesiyle Arturo Vidal oldu. Tecrübeli oyuncu bu denemelerinde 14 kez isabet bulurken, 6 kez kaleyi tutturamadı. Vidal'in ceza sahası dışından vurduğu sert şutlar (özellikle kaleciden dönen) rakip takımlar adına ciddi sıkıntı olabiliyor.

YAŞAYAN EFSANE: BUFFON
İtalyan futbolunun en önemli isimlerinin arasında yer alan 35 yaşındaki tecrübeli kaleci Gianluigi Buffon, siyah-beyazlı forma altında 13. sezonunu geçiriyor. Juventus forması altında 453 maçı geride bırakan Buffon, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde forma giydiği 5 karşılaşmada kalesinde 8 gol gördü. İtalyan kaleci hiç kuşkusuz dünyanın en saygın kalecileri arasında gösteriliyor.

SAVUNMADA KURGU: CHIELLINI
Juventus teknik direktörü Antonio Conte'nin saha içerisinde uyguladığı 3 merkez savunma oyunculu sistemde öne çıkan tecrübeli oyuncu Chiellini oldu. Defansın ortasında oynayan Giorgio Chiellini, oyunu geriden kurma konusunda Juventus'un bir numaralı opsiyonu konumunda bulunuyor. Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan beş karşılaşmada 300 pas yapan 29 yaşındaki stoper elde ettiği %85 pas ortalaması ile takımının en iyisi olarak göze çarpıyor. Grubun üçüncü maçında Real Madrid deplasmanında 48. dakikada atılan tecrübeli stoper, cezalı olarak oynamadığı Real Madrid karşılaşmasının rövanşı dışında tüm mücadelelerde 90 dakika forma giydi. 

GENÇ DİNAMO: POGBA
Juventus'un sahaya dizildiği beşli orta saha formasyonunda dikkat çeken isimlerden birisi genç yaşına rağmen gösterdiği istikrarlı performansıyla göz dolduran 20 yaşındaki Fransız oyuncu Paul Pogba oldu. 5 karşılaşmanın tamamında 90 dakika sahada kalan Pogba, takımı adına en çok mesafe kat eden isim olarak istatistiklerde ilk sırada yer alıyor. Geride kalan beş grup maçında toplam 58344 metre (maç başına 11.66 km) koşan Fransız orta saha, iki kez golden önceki son pası arkadaşlarına veren isim oldu. Bu karşılaşmalarda 232 pas denemesinde bulunan ve bu denemelerinde %66 isabet bularak 153 kez topu arkadaşlarına aktarabilen Pogba, forma giydiği karşılaşmalarda rakip kaleye toplam 15 şut denemesinde bulundu. Arturo Vidal ve Andrea Pirlo gibi çok önemli iki oyuncunun yanında oynayan Paul Pogba, takımı adına en çok pas denemesinde bulunan 5. oyuncu konumunda yer alıyor. 20 yaşındaki orta saha oyuncusu özellikle hava toplarında rakiplerine büyük üstünlük kurarken, ikili mücadelelerde de yıkılmak bilmiyor. 

HÜCUMA DESTEK: VIDAL
Modern 3-5-2 formasyonunda oynayan İtalyan ekibinde en dikkat edilmesi gereken isimlerin başında gelen Arturo Vidal, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde takımının hücumdaki en üretken ve etkin ismi olarak dikkat çekiyor. Geride kalan 5 karşılaşmada rakip kaleye 13 isabetli şut kaydeden tecrübeli hücum oyuncusu takımı adına attığı 4'ü penaltıdan olmak üzere toplamda 5 golle en skorer isim konumunda bulunuyor. Şilili yıldız geçtiğimiz hafta Kopenhag karşısında ikisi penaltıdan olmak üzere üç gol atarak takımını galibiyete taşımayı başardı. Grubun beşinci karşılaşması olan Kopenhag mücadelesi dışında tüm mücadelelerde 90 dakika sahada kalan Vidal, pas istatistiklerinde de 409 pas yapan Pirlo'nun ardından ikinci sırada yer alıyor. Geride kalan 5 maçta 338 pas yapan ve bunların 254'ünde takım arkadaşlarına topu aktarmayı başaran Vidal ayrıca bu karşılaşmalarda 14 kez ceza sahasına orta denemesinde bulundu. 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, grubun ilk maçında Muslera'nın koruduğu kaleye tam 7 şut çekmiş ve bunların 5'inde isabet bulmuştu. Vidal geride kalan 5 karşılaşmada rakip kaleye toplamda 20 şut atarken, bu şutların 13'ünde isabet buldu ve Şampiyonlar Ligi genelinde bu sezon en çok isabetli şut kaydeden 5. oyuncu olarak istatistiklerde yer aldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0