ZTK | Uzun yolculuk başlıyor..

Türkiye Kupası ve Federasyon Kupası isimleri altında daha önce 51 kez düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası yarından itibaren resmen başlıyor. Bu sezon 52. kez düzenlenecek olan Türkiye Kupası organizasyonuna dördüncü turdan katılan Galatasaray, son olarak 2005 sezonunda kazandığı kupayı yeniden müzesine götürmek için mücadele edecek. 32 takımın yer aldığı Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçları tek maçlık eleme usulüne göre oynanacak ve eşleşmelerden galibiyetle ayrılmayı başaran 16 takım bir kez daha seribaşı olan ve olmayan takımlar olarak ikiye ayrılarak son 8 takım arasına kalmak için tek maçlık eleme usulüyle sahaya çıkacak.

Geçtiğimiz sezon beşinci tur müsabakalarında 1461 Trabzonspor'a kaybederek sürpriz bir şekilde turnuvanın dışında kalan Galatasaray, bu sezon dördüncü tur eşleşmelerinde PTT 1.Lig ekiplerinden Gaziantep BŞB ile eşleşti. Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu ve Türkiye Kupası'nı en çok (14) kazanan takım ünvanına sahip olan Roberto Mancini'nin öğrencileri, 3 Aralık Salı akşamı saat 19:00'da kendi evinde Gaziantep BŞB'yi ağırlayacak. Takımımız bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılması halinde adını beşinci tura yazdıracak ve sekizli finaller öncesinde seri başı olarak rakibini beklemeye başlayacak.

KUPA ELEMELERİ: ROTASYONU TEST ETMEK
İşin doğrusu, bu tarz maçlara genellikle yedek ağırlıklı kadrolarla çıkılarak takımda rotasyona girecek oyuncuları görmek ve onları test etmek açısından önemli bir fırsat olarak yorumlanabilir. Keza, bu turlarda eşleşilen takımlar genelde bu tür maçları "vitrin" olarak gördükleri için, oyuncuların da ciddi bir performans göstermeleri gerekiyor. Bu nedenle özellikle son dönemde kenardan katkı alamamaktan ve rotasyonun derinliğinden dem vuran takımımız adına rotasyonu görmek için Gaziantep BŞB karşılaşması güzel bir fırsat olabilir. Diğer yandan ise, her hafta birbirine daha uyumlu oynaması gereken ve yeni bir sisteme adapte olmaya çalışan takımımızın ideale yakın bir dizilişle sahaya çıkması doğru olur mu, orası da ayrı bir soru işareti olarak karşımıza çıkıyor. Rotasyon anlamında son dönemde üstüste maçlar oynayan Burak - Drogba - Selçuk ve Melo gibi oyuncuların yanı sıra Bruma - Amrabat - Engin - Umut gibi isimlerin oynamasını beklediğimiz bir karşılaşma olabilir. Bu karşılaşmada ayrıca son dönemde A takımla birlikte çalışan Emre Can Coşkun, İbrahim Coşkun gibi isimlerin en azından maç kadrosunda olmalarını da yıllardır alışageldiğimiz "Kupa maçlarının ilk turunda kadroda olan altyapıdan çocuklar" kontenjanında yorumlayabiliriz. Mancini'nin bu anlamda kurgulayacağı takım önemli olacak, özellikle oyunun savunma bölümünde nasıl bir diziliş sahada olacağı merak konusu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0