BBL | Edirne'de üçlük yağmuru!

Haftaiçinde Euroleague'de aldığı Maccabi mağlubiyetiyle TOP 16'ya istediği gibi bir başlangıç yapamayan Galatasaray Liv Hospital ligdeyse galibiyetlerine kaldığı yerden devam ediyor. 14. hafta mücadelesinde ligin bu sezon beklenti üstü performans gösteren takımlarından Olin Edirne'ye konuk olan takımımız mücadeleden 98-77 galip ayrıldı. Furkan-Bonsu-Hairston'ın yokluğuna rağmen özellikle hücumdaki etkili performansı ve yüksek yüzdesiyle dikkat çeken takımımız çizgi gerisinden maç boyunca 18/29'la şut attı. Domercant ve Erceg de 16'şar sayıyla en skorer isimlerimiz oldular. 

Edirne'deki karşılaşma her iki tarafın da sayı bulmakta zorlanmadığı bir biçimde start aldı. Takımımız son haftalarda hücumdaki akışkan görüntüsünü koruyarak bu maça girdi ve özellikle Erceg'in istekli oyunuyla birlikte de hücumda etkili oldu. Ancak aynı kararlılık savunmada gösterilemeyince yüksek skorlara çıkmayı seven Olin Edirne de özellikle dışarıdan iyi şut atarak skora tutundu ve bu bölümü 29-23 önde geçtik. İkinci periyotta ise Henry Domercant bildiğimiz, özlediğimiz oyunundan bir kesit sundu bize.. Takımın hücumdaki olumlu oyunu içerisinde o da skorer yeteneklerini gayet dominant bir şekilde ortaya koyarken oldukça etkili oldu, öte taraftan savunmada da yine gayretli bir görüntü çizdi. Kenardan gelen diğer isimlerin de hücumu taşımaya devam etmesiyle birlikte özellikle devre sonunda farkı açarak soyunma odasına 53-38 önde girdik. İlk yarıda hücum çok iyi aktı ve bulduğumuz atışları da oldukça yüzdeli soktuk. (Dış atışlar 11/15) İkinci yarıya da aynı ciddiyetle girip rakibini ilk 4 dakikada sadece 1 sayıda tutan takımımız hücumda sayıları bulmaya devam edince farkı 25'e kadar çıkardı. Bu dakikadan sonra biraz gevşeme olunca Olin Edirne farkı biraz eritip 16'ya kadar düşürdü ancak kontrolü elinden kaybetmeyen Ergin Ataman'ın öğrencileri son çeyreğe 75-57 önde girdi. Son çeyrek de benzer bir senaryoda geçti diyebiliriz. Olin Edirne zaman zaman atak yapıp ve dış atışlarda isabet bulup farkı 14'e kadar da düşürdü ama onların yaptığı her hamleye biz bir karşı hamle yaptık. İlk yarıda sessiz kalan Macvan, Cenk gibi isimlerin hücumda bulduğu sayılarla birlikte de rahat bir maç sonu oynadık ve 98-77'lik skorla galip geldik.

Olin Edirne karşısında Bonsu - Furkan - Hairston gibi oyuncuların yokluğuna rağmen iyi bir oyun ortaya koyduk. Yenilen 77 sayıya bu maçlık çok takılmayabiliriz çünkü takımın savunmasını yukarı çeken en temel isimler yoktu. Onlar döndükten sonra buna daha sağlıklı bakabileceğiz. Ve zaten Olin Edirne de tempoyu ve yüksek skorlara çıkmayı seven bir takımdı. Burada esas dikkat çekici olan şüphesiz ki bizim hücum performansımızdı. Bu sezonun rekorları olan toplamda 98 sayı, üretilen 30 asist gibi sayılara bakarsak ne kadar akıcı oynadığımızı anlayabiliriz. Maç boyu üç sayılık atışları 18/29'la kullanmak da yine etkileyiciydi tabi. Bireysel performanslara göz attığımızda ise bizi en çok sevindiren nokta tartışmasız Domercant'in oyunu olmuştur. Onu bu sezon ilk kez bu kadar hazır ve fit gördük diyebiliriz. Aslında Maccabi maçında bu sinyalleri biraz vermişti, bu maçta da etkili performansını sürdürdü. Toplam 16 sayıyla oynarken normalde iyi yaptığı işlerin yanında rakip uzun Torin Francis'e vurduğu blok, ikinci yarıdaki smacında potaya agresif gidişi vs. Bunları görmek çok güzeldi, umarım önümüzdeki süreçte de belli bir çizgi tutturur performansında.. Erceg son haftalardaki olumlu oyununu bu maçta da sürdürdü ve o da 16 sayıya ulaşarak üst üste 6. maçında da çift hanelere çıktı. Sinan Güler özellikle ligdeki ortaya koyduğu olumlu katkılarını sürdürüyor. Bu maçta da 11 sayı - 6 asistle oynadı. Onunla ilgili bir ilginç istatistik de ligde kullandığı son 10 tane üçlük atışın hepsini isabete çevirmiş olması.. Şutu her zaman için sorun olmuş biri için etkileyici sayılır herhalde.. Bu isimler haricinde Arroyo, Ender ve Cenk de çift hanelere çıkan diğer isimlerimiz oldular. Ayrıca uzun rotasyonunun darlığından ötürü forma şansı bulan Doğukan 18.5 dakika sahada kalırken özellikle savunmadaki görüntüsüyle olumlu bir tablo çizdi. Ve Şuacan'ın da son 2 dakikada oyuna girip serbest atıştan bulduğu sayılarla maçı 2 sayıyla tamamladığını dipnot olarak düşelim.

Cem Akdağ'ın yer alacakları düşünülen düşme hattından kurtarıp şimdilik play-off hattına kadar çıkarabildiği Olin Edirne deplasmanında aldığımız bu galibiyet, ligdeki serimizi 8 maça çıkardı. Belki ilk bölümde fazladan alınan yenilgiler bizim için olumsuz olmuştu ama devamındaki bu haftaları sorunsuz geçmek ne olursa olsun önemli. Yarışın içinde her türlü var olduğumuzu ve olacağımızı yeniden gösteriyoruz. Ayrıca bu hafta Efes'in Banvit'e kaybetmesiyle birlikte sıralamada da 2.liğe kadar çıktık artık. Ligde işler istediğimiz gibi gidiyor diyebiliriz sonuç olarak, haftaya içerideki Mersin BŞB maçıyla devreyi de muhtemelen galibiyetle kapatabiliriz. Tabi arada bir şekilde atlatmamız gereken bir Real Madrid deplasmanı olacak. Bakalım oradan nasıl bir sonuçla döneceğiz?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0