THY Euroleague | TOP 16'da 4. haftanın ardından..

Türk Hava Yolları Euroleague'de TOP 16'nın 4. haftası geride kalırken bu hafta birçok takım gruptaki konumlarını belirleme açısından önemli maçlara çıktılar. İlk 3 haftada istediği çizgiden çok uzak başlangıçlar yapan Galatasaray Liv Hospital ve Fenerbahçe Ülker tamam ya da devam niteliği taşıyabilecek maçlarda önemli galibiyetler alırken Anadolu Efes de Zoran Planinic'in mucizevi son saniye üçlüğüyle Milano'yu yenmeyi başardı. Türk takımlarının kayıpsız geçtiği bu haftada neredeyse bir derbi niteliği taşıyan maçtaysa CSKA Moskova evinde Real Madrid'i 85-71 yenerek İspanyollar'a bu sezonki ilk yenilgisini yaşatırken en azından şimdilik zirve yarışında ''Ben de varım'' dedi. İşte haftadan geriye kalanlar:

ESKİ DOSTLARIN BULUŞMASINDA OBRADOVİC GÜLDÜ
Bu hafta E Grubu'nun şüphesiz ki en merakla beklenen maçı Fenerbahçe Ülker-Panathinaikos arasında oynanan maçtı. Hem grup içi stratejiler bakımından büyük önem taşıyan hem de yıllarca Avrupa basketbolunda birlikte büyük başarılar kazanan Obradovic ve Diamantidis'li Panathinaikos'u karşı karşıya getiren bu maçta gülen taraf ev sahibi ekip oldu. İlk yarıyı kendi istediği tempoda götürüp 11 sayılık bir avantaj yakalasa da ikinci devrede Diamantidis önderliğinde Panathinaikos'un geri dönmesine engel olamayan sarı-lacivertliler son bölümde özellikle Kleiza'nın ekstra katkısıyla birlikte kazanmayı bir şekilde başardılar ve gruptaki ilk galibiyet aldılar. 4 hafta sonunda ilk kez kaybeden Panathinaikos'un ise böyle bir yenilgi için kredisi vardı açıkçası.. İki İspanyol ekibini karşı karşıya getiren maçta ise TOP 16'ya çok iyi bir başlangıç yapan Barcelona evinde Unicaja Malaga'yı 83-79'la yenmeyi başardı. Bu sezon ligde içeride kaybettikleri rakiplerine karşı 3. çeyrekte yine geri düşen Katalanlar son 10 dakikalık bölümde ise savunmanın devreye girmesi ve Navarro'nun da sazı eline almasıyla birlikte 4. maçta 4. galibiyetine uzandı. Joan Plaza yönetimindeki Malaga ise çok iyi bir mücadele sergilediği bu maçı kaybetmekten kurtulamazken gruptaki 2. yenilgisini aldı. Grubun İspanya'da oynanan bir diğer maçında ise son haftaların düşüşte gözüken takımlarından Olympiacos, Laboral Kutxa deplasmanında beklentilerinin ötesinde rahat bir galibiyet aldı. Spanoulis'in müthiş bir ilk çeyrek oynamasıyla birlikte oyuna çok hızlı giren Yunan'lılar 3. çeyrekte farkı 30'lara da çıkarırken maçın sonunda ise 89-70'lık skorla galip geldi ve 2 haftadır süregelen mağlubiyetlere dur demiş oldu. TOP 16'ya formda giren Laboral ise üst üste 3. maçından mağlubiyetle ayrılarak şimdilik ilk 4 yarışında biraz geride kaldı. Haftanın en ilginç maçlarından biri ise tartışmasız Abdi İpekçi'de oynandı. Son dönemlerin formda ekibi EA Milano'yu konuk eden Anadolu Efes, maç boyunca çok iyi bir savunma ve mücadele gösterdiği karşılaşmanın son 3.2 saniyesine 2 sayı geride girmekten kurtulamadı. Ancak o anda sahneye çıkan Zoran Planinic kimsenin beklemediği mucize bir şutu sokunca Efes'e TOP 16'daki ilk galibiyetini hediye etmiş oldu. Bu belki Efes'i önümüzdeki haftalar için biraz morallendirebilir, Milano ise bu kötü günü unutmaya çalışacak ama son haftalarda gruptan çıkma yarışı verirken İstanbul'dan alamadıkları bu galibiyeti arayabilirler.

EUROLEAGUE DERBİSİ CSKA'NIN!
Bu sezon ilk kez katıldığı Euroleague'de kendini göstermeyi başaran Bayern Münih, 4. haftada mücadelesinde Galatasaray'a yenilmekten kurtulamadı. Arroyo-Erceg'in sürüklediği müthiş ilk çeyrek sonrası geri kalan süre oldukça yakın geçerken Galatasaray Liv Hospital son bölümlerde bu sefer Arroyo-Macvan ikilisiyle 72-66'lık galibiyeti almayı başardı ve TOP 16'da da ilk kez kazandı. Bayern Münih ise kazandığı takdirde ilk 4 yarışından düşürebileceği bir rakibine içeride yenilmiş oldu. Euroleague tarihinde bu haftaya kadar daha önce 33 kere karşılaşan CSKA Moskova&Real Madrid haftanın en büyük maçında Rusya'da karşı karşıya geldiler. Bu sezon çıktığı 31 maçını da kazanan Real Madrid'e karşı müthiş bir taktiksel sınav veren ve özellikle Nenad Krstic'i maç boyunca çok etkili kullanan CSKA Moskova, 4. çeyrek öncesi farkı 4'e indirmeyi başaran rakibine son bölümde önemli bir üstünlük kurdu. Savunmayı iyice sertleştiren ve hücumda iç-dış dengesini çok iyi kuran Ettore Messina'nın öğrencileri, 85-71'lik bir galibiyet alıp Real Madrid'e bu sezonki ilk yenilgilerini tattırdılar. Haftanın beklenmedik senaryoda gelişen maçlarından birinde Lokomotiv Kuban evinde Zalgiris'i oldukça zorlansa da 80-75'le yenmeyi başardı. Maçın son 2 dakikasına kadar rakibini hep geriden takip etmek zorunda kalan Rus temsilcisi 38. dakikada Zalgiris'i ancak yakalayabildi. Geri kalan son 2 dakikada ise Zalgiris'in eline geçen fırsatları çok basit bir şekilde harcamasından sonra galibiyeti aldılar. Krunoslav Simon bireysel anlamda müthiş bir maç çıkarıp özellikle takımının geride olduğu büyük bölümde ayakta kalan tek isim olurken Litvanya temsilcisinde ise ilk yarıyı 15 sayı - 9 asistle tamamlayıp harika bir oyun ortaya koyan Justin Dentmon'ın ikinci yarıda ortadan kaybolması ve sadece 2 asist üretebilmesi mağlubiyetin en temel sebebi oldu. Hatta Dentmon o kadar etkisiz oynuyordu ki koç Stombergas skorun eşitlendiği son 2 dakikada onu sahada bile tutmadı... Grubun en formda takımlarından Maccabi, geçen hafta CSKA'yı devirmeyi başaran Partizan'ı konuk etti ve oldukça rahat bir galibiyet aldı. Maç içinde istediği hücum ritmini çok rahat bir şekilde yakalayan ve ilk yarıyı da 47-19 gibi ezici bir üstünlükle kapayan İsrail temsilcisi ikinci yarıda da bu üstünlüğünü korumayı bildi. 88-67'lik skorla alınan galibiyette bireysel anlamda Tyrese Rice bu hafta da iyi bir oyun ortaya koyarken Alex Tyus da 8/8 sahaiçi isabetiyle birlikte 16 sayı - 9 ribaundluk bir performansa imza attı ve takımının 4. galibiyetini almasına yardımcı oldu. Grupta 4. maçında 3. mağlubiyetini alan Partizan için ise bu farklı yenilgiden daha büyük olan kayıp ise takımın zaten dar olan ana rotasyonunda büyük süre alan isimlerden Milosavljevic'in çapraz bağlarını kopartarak sezonu kapatmasıydı..

HAFTANIN TAKIMI:CSKA MOSKOVA
CSKA Moskova'nın bu haftaki gibi bir oyun ortaya koyarak kazanması normalde çok büyük bir sürpriz olmamalı, çünkü adı üstünde; CSKA! Ancak rakiplerinin bu sezonki 31 maçını da kazanmış ve sezonun en formda takımı olduğu gerçeğini unutmadan düşünürsek özellikle maçın son 3-4 dakikasına girilirken Real Madrid'i oyuna hiç ortak etmemeleri ve tamamen çaresiz bir görüntüde bırakmaları etkileyiciydi. Üstelik bunu bu haftaya kadar takımın verimlilik puanı sıralamasında en tepedeki 2 ismi olan Kyle Hines ve Sony Weems'in oynayamadığı bir günde yapmış olmalarını da hesaba katarsak, Messina'nın CSKA'sını haftanın takımı olarak rahatlıkla görebiliriz.

HAFTANIN OYUNCUSU: KRUNOSLAV SIMON
Haftaya girilirken eğer MVP'lik için bir bahis açılsaydı Kuban'dan Krunoslav Simon'un ismi listeye bile konmazdı muhtemelen. Çünkü ne Kuban'ın bir kişinin MVP olacak kadar iyi oynamasına ihtiyaç duyacağını tahmin eder, ne de bu ismin Simon olacağını düşünürdük! Ama takımının son 2 dakikaya kadar rakibini yakalayamadığı bu karşılaşmada işlerin Kuban adına daha da kötü gitmemesini sağlayan ve onları oyunun içinde tutan tek bir isim vardı.. Ve o isim 21 sayı - 6 ribaund - 8 asist - 2 top çalma - 1 blok ve en sonunda 35 verimlilik puanıyla oynadığı bir haftada hem MVP olmayı başardı hem de takımının hesapta olmayan bir mağlubiyeti almasını engelledi.

HAFTANIN EN İYİ 5'İ: Carlos Arroyo(Galatasaray LH) - Juan Carlos Navarro(Barcelona) - Krunoslav Simon(Lokomotiv Kuban) - Linas Kleiza(Fenerbahçe Ülker) - Nenad Krstic(CSKA Moskova)

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTANIN PROGRAMI:

30 Ocak Perşembe | 21.00 : Olympiacos - Unicaja Malaga
30 Ocak Perşembe | 21.30 : EA Milano - Fenerbahçe Ülker
31 Ocak Cuma | 21.30: Panathinaikos - Barcelona
31 Ocak Cuma | 21.45: Laboral Kutxa - Anadolu Efes

30 Ocak Perşembe | 21.00 : Bayern Münih - CSKA Moskova
30 Ocak Perşembe | 21.45 : Real Madrid - Maccabi Electra
31 Ocak Cuma | 20.00 : Galatasaray Liv Hospital - Zalgiris Kaunas
31 Ocak Cuma | 21.45 : Partizan - Lokomotiv Kuban

HAFTANIN EN GÜZEL 10 HAREKETİ:

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0