ZTK | 3-5-2'ye alışmak..

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı ikinci maçında son dakikalarda yediği golle berabere kalırken gelecek adına olumlu sinyaller vermeye devam etti. Özellikle Mancini'nin sezonun ilk yarısında zaman zaman denediği ve kafasında asıl oynatmak istediği 3-5-2 sistemini Tokatspor maçından sonra yine uygulaması artık bu sistemle oynatacağı anlamını taşıyordu. Eksik olan en önemli noktanın ise 3'lü defansın ortası olduğu herkes tarafından anlaşıldı.


Cim Bom, haftaiçi oynadığı Tokatspor maçında THY Kupası'nda da dikkati çeken hücum zenginliği ve toplu atağa çıkma uygulamalarına devam etmiş, bitiricilikteki beceriksizlik nedeniyle maç son dakikalara kalmıştı. Özellikle 5'li orta sahanın kanatlarından istenilen desteği aldığı zaman ceza sahası civarında rakiplerinin başına kabus gibi çöken ataklar geliştirirken önemli sayıda pozisyon yakalamayı da kampın başından beri her maç başardı Galatasaray. Ancak son vuruştaki ciddi beceriksizlik bu pozisyonlarn gole dönüşmesi konusunda sıkıntılara sebepiyet verdi.

Antalya maçına da aynı taktikle çıkan, 3'lü defansın ortasında Tokat maçında olduğu gibi Melo'yla başlayan Cim Bom, ilk dakikadan itibaren kontrolü eline aldı. Antalya'nın ceza sahasına yaklaşmasına pek izin vermeyen takım, Melo'nun defanstan çıkardığı toplarla atağa kalkarken Emre Çolak Selçuk'un yanında elinden geleni yaptı, kaptığı bazı toplarla takımı atağa kaldıran pasları atmayı başardı fakat bunun yanında varyete denerken ya da kötü pas atarak kaptırdığı toplarla tehlike yaratan önemli hatalar da yapmaya devam etti. Bunun yanında Drogba'nın son derece formsuz oluşu gözlerden kaçmadı. Selçuk kampın başından beri başarılı performansını devam ettirirken Umut malesef hala toparlanmış gibi gözükmüyor.

Melo'nun defansın ortasında da son derece başarılı oynadığını söylemek mümkün. Ayağına hakim, hava toplarında başarılı, agresif bir stoper Galatasaray'ın ihtiyacı. Ancak onun orta sahadaki boşluğunu Emre Çolak ya da bir başkasının doldurabilmesi mümkün değil. Dolayısıyla stopere tecrübeli ve kariyerli bir stoperin transfer edilmesi gerekliliği devam ediyor ki maçtan sonra Mancini de aynı açıklamayı yaptı.
Son dakikalarda yenilen golün ise tamamen konsantrasyon kaybından kaynaklandığı görüldü dolayısıyla böyle maçlarda son dakikaya kadar maçta kalmak önemli.

Bu beraberlik Galatasaray'a fazla bir şey kaybettirmedi ancak eksik noktaların bir an önce giderilmesi ve lige hazır şekilde girilmesi, özellikle Mancini'nin bu sistemine yavaş yavaş ısınan takımı daha da güçlendirecek ve rakipleri için çözülmesi zor bir takım durumuna getirecektir..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0