TKBL | Mersin'de rahat galibiyet..

Haftaiçi Euroleague Women'da kötü bir mağlubiyet alan ancak ligdeki liderliğini korumak adına buna takılmadan yoluna devam etmek durumunda bulunan Galatasaray Odeabank, ilk bakışta zorlu gözüken Mersin BŞB deplasmanında rahat kazandı. İlk çeyreği çok iyi oynamamasına rağmen geri kalan bölümde özellikle savunmasıyla rakibini domine eden Sultanlar 68-51'lik bir galibiyet aldı. Bu galibiyette Zellous 21, Sancho da 20 sayısıyla bireysel olarak başrolü oynadılar.

Karşılaşmaya özellikle savunma anlamında iyi bir giriş yapamayan takımımız ev sahibi Mersin'in hücumlarını durdurmakta zorlandı. Ancak buna rağmen Sancho ve Zellous'un iyi oyunuyla skora tutunup farkın çok açılmasına izin vermeden bu bölümü 18-15 geride geçtik. Ancak ikinci periyotla birlikte gerçek Galatasaray savunması ortaya çıktı. Rakibine yaptığı müthiş baskıyla birlikte birçok pozisyonda potayı bile göstermeyen Ekrem Memnun'un takımı bu periyotta Mersin'e sadece 5 sayı atma şansı tanıdı. Hücumda ise Zellous'un oldukça etkili gözüken performansıyla birlikte öne geçip devre bitmeden skoru 36-23'e kadar da taşıdık. İkinci yarı ise tamamen bizim kontrolümüzde geçti. Vitesi çok yükseltemeden ama rakibin de yaklaşmasına izin vermeyerek tamamen kontrol altında bir devre oynayan takımımız ilk bakışta zorlu gözükebilecek bu deplasmanı 68-51'lik skorla sorunsuz ve rahat geçmiş oldu. Savunmanın ilk çeyrek haricinde bildiğimiz halini aldığını gördük bu maçta ki bu da bize yetti. Hücumda ise Zellous&Sancho ikilisi çok etkili bir görüntü çizdiler. Alba'nın hala oynayacak duruma gelemediği ortamda bu ikiliden gelen toplam 41 sayı da galibiyetin anahtarlarından biri oldu diyebiliriz. İstatistiksel olarak bakıldığında bir başka dikkat çeken nokta bu maçta Mersin BŞB'ye karşı ribaundlarda kurduğumuz 38-22'lik üstünlüktü..

Ceyhun Yıldızoğlu'nun çalıştırdığı Mersin BŞB eğer yeterli ciddiyeti sergilemezseniz size ceza kesebilecek bir takım. Nitekim ilk çeyrekteki görüntümüz de bunu doğrular nitelikteydi ama sonradan oyuna ağırlığını koymayı başaran takımımız devamında rahat bir galibiyet elde etti ve ligdeki liderliğini de korumuş oldu. Alba'nın olmadığı bu dönemde özellikle haftaiçinde Euroleague'de aldığımız mağlubiyet kötüydü ama onun haricinde kazandığımız bir Türkiye Kupası ve hiç de kolay gözükmeyen bir deplasmanı kolaya çevirerek aldığımız bu galibiyetlerle bu dönemi çok fazla sorun yaşamadan atlattık diyebiliriz. Alba'nın artık haftaiçi oynanacak Novi Zagreb maçına yetişmesini bekliyoruz, olmazsa haftasonundaki lig maçında sahada olacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0