ZTK | Deplasman belası..

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 3. maçında Elazığspor deplasmanına çıktı. Özellikle ikinci yarısında çok etkisiz bir futbol sergileyen Cim Bom deplasmanda sıkıntı yaşamaya devam ederken asıl üzüntüyü Aydın Yılmaz'ın ayağının kırılmasıyla yaşadı. Böylece Mancini geldiğinden beri sadece 2 deplasmandan galibiyetle ayrılabilen Galatasaray'ın deplasman sıkıntısına bu kez Aydın'ın kaybı eklenmiş oldu, moraller bozuldu.

Elazığspor ligde sergilediği etksizi futbol ve özellikle ligin en çok gol yiyen takımı olmasına sebep olan defansif problemleriyle ilk yarıyı düşme hattında tamamlamıştı. Tokatspor maçında galip gelen ve Antalya'da da son dakikada 2 puan bırakan Cim Bom, Elazığ'dan alacağı 3 puanla gruptan çıkmayı hemen hemen garantilemeyi hedefliyordu. Elazığ karşısına çıkan kadrodan da anlaşılan Mancini de işi riske atmak istemiyordu, aynı zamanda grubun diğer 3 maçı lig ve şampiyonlar ligi dönemine denk geleceği için o maçları rotasyon maçları olarak oynamak istiyordu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadığı gibi bir de bir futbolcunun yaşayabileceği en felaket sakatlık Aydın'ı buldu, maç iyiden iyiye sıkıntılı bir hal aldı. İkinci yarı son derece konsantrasyonu bozulmuş bir takım olarak sahaya çıkan Cim Bom üst üste ataklar yedi, ciddi pozisyonlar verdi ve neticesinde biraz uydurma bir penaltıyla golü yedi, karşılık veremedi, maç bu şekilde tamamlandı. Yeni transferlerden Umut dikine oynamayı seven cesur bir futbolcu olarak görünüyor, iyi bir yedek olabilir. Salih ise hazır gözüküyor, sürekli on bir oynamasa da ligde yerli rotasyonunda başarılı olması muhtemel gözüküyor. Gayreti ve çalışkanlığı takdire şayan.

Burada Aydın Yılmaz'a bir parantez açmak şart. Zira Aydın Galatasaray'ın altyapısından gelip hala takımda bulunan ender futbolculardan. 2006'da Konya'ya son dakikada attığı gol, geçen sezon Braga'ya attığı gol, Süper Final'de Beşiktaş'a attığı gol, bunlar tüm Galatasaraylıların akıllarında kalan önemli gollerdi. Aydın hiç bir zaman beklenen patlamayı yapamadı, sürekli yedek kaldı, üç kez kiralandı geri döndü fakat istikrarlı bir şekilde çalışmaya hep devam etti, sessizce sırasını bekledi. Efendiliği ile herkesin gönlüne girdi. Dün akşam yaşadığı bir futbolcunun başına gelip gelebilecek en büyük felaket, ve insanların tepkilerinden anlaşıldı ki Aydın pek göz önünde olmasa da aslında gönüllere yerleşmiş. En kısa zamanda Allah'tan şifa bulmasını diliyorum.

Galatasaray'a gelince; haftasonu G.Antep deplasmanı ile lig açılıyor. Son dakikalarda kırmızı kart gören Burak Yılmaz olmayacak, Bruma ikinci yarı komple yok. Yeni transfler henüz hazır değiller. Dolayısıyla üç tane Türkiye Kupası maçı aslında iyi hazırlık maçları gibi gözükse de son derece talihsiz sakatlıklarla ve eksiklerle kapanmış oldu. Ancak genel hatlarıyla takımın verdiği mesaj ve ortaya koyduğu oyun umut vericiydi. G.Antep deplasmanında alınacak bir üç puanla başlandığı takdirde ikinci devre çok farklı bir lig oynanacağını düşünüyorum. Yeter ki Cim Bom işin peşini bırakmasın.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0