STSL | Dosta düşmana ilan..

Galatasaray, ligin ikinci devresinde sahasında oynadığı ilk maçta Bursaspor gibi güçlü bir rakip karşısında tam manasıyla şov yaptı. Maçın ilk saniyesinden itibaren sahanın her alanında muhteşem bir futbol sergileyen Cim Bom, attığı nefis gollerle oyunun neticesini de fazlasıyla aldı. Gollerin estetiği ve skorun çarpıcılığından öte, oynanan mükemmel oyun üç kulvarda devam eden sarı kırmızılıların her alanda iddialı olduğunun herkese ilanı oldu. Uzun zamandır özellikle Arena'da bol gollü galibiyetlere hasret kalan taraftarlar da soğuk havaya rağmen izledikleri resitalle evlerine çok mutlu döndü.

İkinci devrenin ilk haftasında, Gaziantep deplasmanında ortaya koyulan futbol ve alınan beraberlik Galatasaraylı taraftarların moralini fazlasıyla bozdu. Zira Galatasaray deplasmanlarda oynadığı isteksiz ve ruhsuz maçlar halkasına bir yenisini eklemekle kalmadı, nefessiz takiple geçmesi beklenen ikinci devreye puan kaybıyla başlanmasına sebebiyet verdi, umut kırıcıydı. Hatta G.Antep kaçırdığı inanılmaz pozisyonlarla galibiyeti kaçırdı demek yanlış olmaz. Ardından gelen Fenerbahçe'nin galibiyeti ve puan farkının 10'a çıkması başlangıç için en kötü senaryonun gerçekleştiğini gösteriyordu. Ancak belki de bazı gelişmeler adına hayırlı oldu.

Mancini geçen hafta Gaziantep maçı sonrası basın toplantısında isim vererek Dany, Riera ve Amrabat'ın gitmesi gerektiğini söyledi. Bu aslında yönetime çok açık bir mesajdı. Yönetim de mesajı almış olacak, üç futbolcuyu da çeşitli yollarla takımdan yolladı, böylece Hajrovic, Telles ve gelebilecek bir stoper için yer açılmış oldu. Ardından Dortmund'dan Koray Günter gibi gelecek vadeden bir yerli stoper alternatifi de takıma kazandırıldı. Bu haberlere bir de Eskişehir'den gelen yenilgi eklenince futbolcuların ve taraftarların motivasyonu zirveye çıktı. Ancak rakip de Bursaspor'du ve dolayısıyla zor maç olacağı kesindi.

Cim Bom maça 4-3-3 sisteminde, arkada Eboue - Semih - Hakan - Sabri, önde baklava düzeninde ortada Ceyhun sağda Melo solda Selçuk, önde de sağda Burak solda Sneijder ve ortada Drogba on biriyle çıktı. Ortada duran Ceyhun'un performansı soru işaretiydi ancak maç başlar başlamaz soru işaretleri silindi, Ceyhun hem defansif anlamda hem isabetli paslarıyla mükemmele yakın oynadı. Ceyhun'un haricinde bu maçta ayrı parantez açılacak çok isim var. Bunlardan birincisi Galatasaray'la 100. maçına çıkan Melo. Bu sezonun başından beri tartışmasız takımın en iyi ismi. Bu maçta da oyunu daraltan, kompakt oynayan Bursa kilidini muhteşem çözdü Melo, gerçekten bir takım için böyle bir futbolcuya sahip olmak büyük şans. Elbette diğer isim Sneijder. Sneijder bu sezon zaman zaman çok iyi performanslar sergiledi, Juventus'a attığı gol tarihe geçti, fakat yaşadığı sakatlıklar formunun devamlılığını engelledi. Bu maçta ise zirve yaptı Wes, attığı paslar, attığı nefis goller, 50 dakikada hat-trick, tam bir futbol resitali. Bir de Eboue - Sabri ikilisi var, bu ikili malesef sezon başından beri son derece silik oynadılar, Eboue'nin içerideki Kopenhag maçı dışında iyi oynadığı çok azdı, Sabri de solda oynamaya alışamamış görünüyordu ancak bu ikili de Bursa karşısında hem gerideki hem hücumdaki görevlerini dört dörtlük yaptılar. Eboue nefis bir gol de izletti, gözlerdeki pası sildi. Burak hariç herkes, savunmada Balta, Semih, attığı süper gol de dahil Selçuk, efsane bir golle yine herkesi mest eden Drogba, Burak hariç herkes çok iyiydi. Burak da çok gayret etti ama kaçırdıkları akıl alır gibi değildi yine. Neticede yardımlaşma, hızlı hücum, ileride baskı, gol pozisyonu, gol, her açıdan nefis bir maç izletti Cim Bom, puan farkını da 7'ye indirmiş oldu.

Şimdi ikinci adım olarak oynanan futbolu sürekli hale getirmek gerekli. Önümüzdeki hafta Eskişehir maçı bu açıdan çok kritik. Takımın yapısını bozmadan eklenecek takviyelerle yine iyi futbol ve galibiyet Cim Bom'un önünü açacağı ve takıma moral kazandıracağı gibi rakipleri için de yeniden korkulu rüya haline gelmesini sağlayacak. Özellikte ligde alınacak seri galibiyetler güven açısından da puan açısından da çok öenmli. Konsantrasyon ve motivasyon böyle devam ederse hiç de hayal değil.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0