STSL | Hadi gel inandır beni..

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışında mücadele eden ve lider konumda bulunan ezeli rakibinin (maç eksiğiyle) 10 puan arkasında ikinci sırada bulunan Galatasaray, ikinci yarının ikinci maç haftasında Bursaspor'u evinde ağırlıyor. Ezeli rakibinin bu hafta puan kaybetmesiyle birlikte Bursaspor karşısında sahadan mutlak galibiyetle ayrılmak zorunda kalan Roberto Mancini'nin öğrencileri, hafta içi kupada aldığı galibiyeti bir serinin başlangıcı olarak göstermek istiyor. Şampiyonluk yarışına devam edebilmesi için kazanmak zorunda olan Galatasarayımız için 2 Şubat Pazar akşamı saat 19:00'da Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşma öncesi istatistikler, bilgiler ve maç önü analizler şu şekilde..

SÜPER LİG | MAÇ EKSİĞİYLE 10 PUAN..
Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını ezeli rakibi Fenerbahçe'nin sekiz puan gerisinde ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, ikinci yarının ilk haftasında deplasmanda konuk olduğu Gaziantepspor karşısında etkisiz bir görüntü çizerek sahadan golsüz eşitlikle ayrıldı. Galatasarayımızın iki puan kaybettiği haftayı galibiyetle geçen sarı-lacivertli ekip, şampiyonluk yarışında puan farkını 10'a çıkartmış olsa da bu hafta Eskişehir deplasmanından mağlubiyetle dönünce geçen hafta elde ettiği avantajı kaybetmiş oldu. Bir maç eksiği bulunarak, rakibinin 10 puan gerisinde bulunan Roberto Mancini'nin öğrencileri, taraftarıyla birlikte evinde ağırlayacağı Bursaspor karşısında sahadan mutlak galibiyetle ayrılmak istiyor. Yeşil-beyazlı ekip karşısında elde edilece üç puanla puan farkını 7'e indirecek olan takımımız, böylelikle rakibine bir adım daha yaklaşmış olacak. Roberto Mancini'nin ekibi, ligin ilerleyen haftalarında ezeli rakibini iç sahada konuk edeceği düşünülürse, şampiyonluk yarışının yeniden başlaması için Bursaspor karşısında alınacak olan galibiyet bir kat daha değerli olacak..

ROBERTO MANCINI: İÇ SAHADA NAMAĞLUP..
30 Eylül günü Galatasaray ile iki buçuk yıllık sözleşme imzalayan İtalyan menajer Roberto Mancini, göreve geldiği günden itibaren son derece dikkat çeken bir istatistiğe imza attı. Galatasaray teknik direktörü olarak Ali Sami Yen Arena'da çıktığı dokuz resmi karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Roberto Mancini ayrıca ev sahibi olarak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığımız Balıkesirspor ve Elazığspor maçlarında da kazanan taraf olarak soyunma odasının yolunu tutmuştu. İtalyan menajerin yönetiminde Galatasaray iç sahada oynadığı 11 karşılaşmada rakip filelere 25 gol bırakırken, kalesinde sadece 7 gol gördü. Roberto Mancini yönetimindeki Galatasaray, ligde yer aldığı şampiyonluk yarışının yanı sıra Türkiye Kupası'nda yarı finale çok yakın konumda ve Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasında yer alıyor.

FELİPE MELO: PARÇALI FORMA İLE DALYA..
2011-2012 sezonu öncesinde Juventus takımından kiralık olarak kadroya katılan Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo de Carvalho, bu hafta Bursaspor karşısında sarı-kırmızılı forma altında 100. resmi maçına çıkıyor. Galatasaray'da üçüncü sezonunu geride bırakan 30 yaşındaki yıldız oyuncu ilk sezonunda 35 resmi müsabakada forma giyerken, ikinci sezonunda ise 35 kez parçalı forma ile sahaya çıktı. Bu sezon geride kalan dönemde 28 kez Galatasaray formasıyla resmi müsabakalarda görev yapan Felipe Melo, bugüne kadar 99 maçta 15 kez gol sevinci yaşadı. 7 kez golden önceki son pası arkadaşlarına veren Brezilyalı orta saha oyuncusu hiç kuşkusuz geçtiğimiz hafta oynanılan Gaziantepspor karşılaşmasında takımın en iyi ismiydi. Roberto Mancini yönetiminde yeni bir formasyona geçen Galatasaray'da zaman zaman stoperlerin önünde üçüncü isim olarak görev yapan Felipe Melo için unutulmaz bir akşam olacağı kesin.

BURAK YILMAZ: KRAL GERİ DÖNÜYOR..
Türkiye Kupası'nın üçüncü maç haftasında Elazığspor deplasmanında 1-0 mağlup olduğumuz karşılaşmanın 89. dakikasında gördüğü kırmızı kart nedeniyle geride kalan iki karşılaşmada takımdaki yerinden uzak olan son iki sezonun gol kralı Burak Yılmaz, bu hafta teknik direktör Roberto Mancini'nin görev vermesiyle birlikte takımdaki yerini alabilecek. Bu sezon 18 karşılaşmada forma giyen Didier Drogba'nın ardından forma giydiği 17 lig maçıyla takımın en istikrarlı isimlerinden birisi olan golcü oyuncu, geride kalan 18 haftada rakip filelere bıraktığı 10 golle takımımızın en golcü ismi konumunda bulunuyor. Burak Yılmaz geride kalan 17 karşılaşmada rakip kaleye 47 isabetli şut atarken, toplamda 95 kez gol girişiminde bulundu ancak sonuç alamadı. Kral ayrıca geride kalan 17 maçlık serüvende rakip oyunculara yaptığı 55 faulle takımımız adına en çok faul yapan isim olarak dikkat çekti.

GAZİANTEP DEPLASMANI: 390, 16 VE YÜZDE 54!
Süper Lig'de ikinci yarının ilk maç haftasında zorlu Gaziantep deplasmanında iki puan bırakan Roberto Mancini'nin öğrencileri, rakibi karşısında %54 topla oynama oranı ile mücadele ederken 390 pas denemesinde bulundu. Bu denemelerde en çok isabet bulan isim 58 kez ile Selçuk İnan olurken, teknik direktör Mancini tarafından savunmadan oyunu kurması için iki stoperin önünde oynatılan Felipe Melo topla 60 kez buluşurken, 52 kez arkadaşlarına isabetli pas atmış oldu. Sezonun büyük bölümünü birlikte geçiren ikiliyi, hücumda 48 isabetli pas ile oynayan Wesley Sneijder takip ederken, Gaziantepspor karşısında takım olarak 23 orta açan Galatasaray'da sadece 4 ortanın isabetli olması dikkat çekti. Zorlu saha şartlarında ve deplasmanda rakip kaleye 16 şut atabilen Mancini'nin takımında bu konuda kaleyi en çok yoklayan isim ise dörder şut ile Felipe Melo ve Wesley Sneijder oldu. Bu istatistik değerleri aynı zamanda Galatasaray'da orta saha oyuncularının hücuma katkısını gösterirken, çift forvet ile çıkılan deplasmanda forvet oyuncularının pas oyununda ve kaleye şut atma konusunda ne kadar başarılı oldukları büyük bir soru işareti olarak cevap aradı.

LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI: 17 GOL
Süper Lig'de geride kalan 18 karşılaşmada rakipleri karşısında sadece 17 gol yiyen Galatasaray, ligin en az gol yiyen iki takımından birisi olarak dikkat çekiyor. Savunmada çok büyük sıkıntılar yaşayan ve bir türlü arzulanan düzeye gelinmemesine karşın ligde KDÇ Karabükspor ile birlikte en iyi savunma performansına sahip olan Roberto Mancini'nin öğrencileri iç sahada kalesinde sadece 7 gole izin vererek önemli bir performansa imza atmış oldu. Mancini'nin öğrencileri aynı başarıyı hücum performansında ise pek gösteremedi. Geride kalan 18 maçlık bölümde rakip filelere sadece 28 gol bırakan takımımız maç başına 1.55 gol ortalamasıyla hücumda yer edinmiş oldu. Bu performans sezon sonuna kadar sürmesi beklenen şampiyonluk yarışı için yeterli olacak mı, hep birlikte göreceğiz..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0