STSL | Şampiyonluk yürüyüşü..

Spor Toto Süper Lig'de son iki haftada zirve ile arasındaki puan farkını 4'e düşüren Galatasaray, ligin 21. haftasında deplasmanda MP Antalyaspor ile karşılaşıyor. Arka arkaya aldığı galibiyetlerle moral depolayan ve her geçen hafta daha etkili bir futbol ortaya koyan Roberto Mancini'nin öğrencilerinde tek hedef bu maçı da kazanıp, şampiyonluk yolunda emin adımlarla hedefe doğru yürümek! 17 Şubat Pazartesi akşamı Antalya Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşmayı Halis Özkahya yönetirken, mücadele saat 20:00'de başlayacak. Zorlu mücadele öncesi iki takımın son durumu, istatistikleri ve maç öncesi analizler şu şekilde...

SPOR TOTO SÜPER LİG: FARK DÖRT DEĞİL..
Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının başında Gaziantepspor karşısında berabere kalarak zirve ile arasındaki puan farkının 10 olmasına neden olan Roberto Mancini'nin öğrencileri, ezeli rakibinin iki hafta üst üste mağlup olmasını iyi değerlendirdi ve Bursaspor - Eskişehirspor gibi zor geçmesi beklenen karşılaşmaları kolaya çevirerek puan farkını dörde indirdi. Ali Sami Yen Arena'da oynadığı son iki karşılaşmada rakip filelere 9 gol bırakan ve kalesinde gol görmeyen Galatasaray, şampiyonluk yolunda önemli bir virajı geride bırakmak için sahaya çıkacak. Roberto Mancini'nin ekibi, ligin ilerleyen haftalarında ezeli rakibini iç sahada konuk edeceği düşünülürse, şampiyonluk ateşinin daha da alevlenmesi için Antalyaspor deplasmanında alınacak olan galibiyet hem geçtiğimiz haftalarda alınan farklı galibiyetlere anlam katacak, hemde bir galibiyetten daha fazlası olacak.

EN İYİ SAVUNMA PERFORMANSI: 17 GOL
Süper Lig'de geride kalan 20 karşılaşmada rakipleri karşısında sadece 17 gol yiyen Galatasaray, ligin en az gol yiyen takımı olarak dikkat çekiyor. Sezon başında savunmada büyük sıkıntılar yaşamasına rağmen ligin en iyi savunma performansına sahip olan Roberto Mancini'nin öğrencileri, oynadığı son 6 resmi karşılaşmada kalesini gole kapatmayı başardı. Süper Lig'in ikinci yarısında üç maçı geride bırakan son şampiyon Galatasaray, bu karşılaşmalarda kalesinde gol görmezken rakip filelere 9 gol bıraktı. Ziraat Türkiye Kupası'nda da oynadığı son 3 maçta kalesinde gol görmeyen Galatasaray, şampiyonluk yolunda gösterdiği bu önemli savunma performansıyla hedefe adım adım yaklaşıyor. "Hücum maç kazandırır, savunma ise şampiyonluk" mottosunun ne kadar başarılı olacağını sezon sonunda hep birlikte göreceğiz.

19 MAÇTA 19 GOL: BURAK YILMAZ & DIDIER DROGBA
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 20 maçlık sekansta sarı-kırmızılı formayı 19 kez giyen Burak Yılmaz ve Didier Drogba takımımız adına en istikrarlı isimler olmayı başarırken, hücum hattımızı oluşturan ikili taraftarlarımıza da 19 kez gol sevinci yaşattı. Burak Yılmaz bugüne kadar oynadığı 19 karşılaşmada rakip fileleri 11 kez havalandırırken takımımızın en skorer ismi olmayı başardı. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük golcüleri arasında gösterilen Didier Drogba ise aynı maç sekansında 8 kez kendisine has gol sevinci ile sarı-kırmızılı taraftarları ayağa kaldırdı. Takımımızın bu sezon ligde attığı 37 golün yarısından fazlasını yüklenen ikilinin şampiyonluk yolunda Roberto Mancini'nin en önemli kozu olduğu aşikar. 

DEPLASMAN FOBİSİ: 10 MAÇTA 14 PUAN
Süper Lig'de geride kalan 20 maç haftasında 10 kez deplasmanda sahaya çıkan Galatasaray, bu karşılaşmalarda 16 puan kaybetti. Rakipleri karşısında 3 galibiyet (birisi hükmen, Beşiktaş) - 5 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrılan Galatasaray, ligde oynadığı son deplasman karşılaşması olan Gaziantepspor karşılaşmasında da golsüz eşitlikle soyunma odasının yolunu tutmuştu. Bu sezon ligde iç sahada maç kaybetmeyen ve 8 galibiyet - 2 beraberlik gibi önemli bir performansa imza atan Roberto Mancini'nin öğrencileri, taraftarlarına şampiyonluk şarkılarını söyletmek için deplasman performansını geliştirmek zorunda görünüyor. Oynadığı son 6 resmi karşılaşmada gol yemeyen Galatasaray, bugüne kadar deplasmanda oynadığı 10 maçta kalesinde 10 gol görürken rakip filelere de 14 gol bırakmayı başardı. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0