THY Euroleague | Guard'ların haftası..

Mücadelenin günden güne sertleştiği THY Euroleague TOP 16'da da 5. hafta maçları da geride kaldı. İki grupta da zirve yarışını çok yakından ilgilendiren, çekişmeli ve zorlu mücadeleler olurken haftaya özellikle guard'ların performansları damga vurdu diyebiliriz. Kazanan veya kaybeden olsun pek çok kısa oyuncu bu hafta performanslarıyla göze battı: Teodosic, Arroyo, Huertas, Diamantidis, Delaney, Llull, Milano'nun kısaları... Galatasaray Liv Hospital üst üste 2. galibiyetini alıp gruptan çıkma ümitlerini korurken haftanın biraz beklenti dışı sayılabilecek tek skoruna da deplasmanda Laboral'i 72-66 mağlup eden Anadolu Efes imza attı.

BARCELONA ZİRVEYE İYİDEN İYİYE KURULUYOR!
TOP 16'ya 4/4'le başlayan ve önceki haftalarda Fenerbahçe Ülker&Olympiacos gibi deplasmanlardan galibiyet çıkarmayı başaran Barcelona bu Cuma akşamı da Panathianokos deplasmanından zaferle ayrıldı. Savunmaların çarpıştığı bu maça Katalanlar daha etkili bir giriş yapıp devamındaki süreçte de farkı birkaç kez çift hanelere çıkardılar. Panathinaikos ise Diamantidis liderliğinde sürekli geri dönmeye çalışıp farkı da eritti ancak bir noktadan sonra kaliteleri Barcelona'yı devirmeye yetmedi ve 63-56 kaybederek 2. mağlubiyetlerini aldılar. Barcelona'da ise işler iyi gidiyor ve şu an TOP 16'nın tek yenilgisiz takımı olma ünvanına sahipler.. Yunanistan sınırları içerisinde oynanan bir diğer maçta ise Olympiacos, Unicaja Malaga'yı çok fazla zorlanmadan geçti. 73-55 kazanan kırmızılar maç boyu tam 21 hücum ribaundu aldılar; öte taraftan ise birçok üst düzey guard'ın takımını taşıyan performanslar sergilediği bu haftada Spanoulis kariyerinin en kötü maçlarından birini oynadı. Maç bittiğinde VS7'nin verimlilik puanında -8 yazıyordu ancak son 2 sezonun şampiyonu bundan çok fazla etkilenmeyerek grupta 3. galibiyetini aldı. Malaga ise 2G - 3M'de kaldı ve onlar için ilk 4 iddiasını sürdürmek çok kolay gözükmüyor ama her an grubun favorilerine çelme takabilecek bir yapıda olduklarını da ekleyelim. Gruptaki ilk 4 yarışı açısından oldukça kritik gözüken maçta EA Milano, İtalya'da Fenerbahçe Ülker'i konuk etti ve karşılaşmayı 90-85 kazanarak önemli bir galibiyet aldı. Maç içinde iki takım da sakatlık, faul problemleri, oyun olarak inişler-çıkışlar yaşayıp zaman zaman zorlansalar da son bölümlerde rotasyonundaki ekstra isimlerden katkı almayı başaran taraf İtalyan'lar olunca maçı kazanmayı da başardılar. Bu sonuçlarla Milano ilk 4 yarışında büyük bir adım atarken Fenerbahçe Ülker ise averajla grubun sonuna demir atmış gözüküyor. E Grubu'nda haftanın son maçı ise Vitoria'da oynandı. Son birkaç maçtır önemli bir toparlanma ivmesi gösteren Anadolu Efes deplasmanda Laboral Kutxa'yı da 72-66 yenmeyi başardı ve çıkışınıı sürdürdü. İlk çeyrekte Heurtel-Pleiss ikilisine çare bulamayıp toplamda 25 sayı yiyen lacivert-beyazlılar sonraki 3 çeyrekte ise sadece 41 sayıya izin vererek savunma gücünü gösterdi. Planinic&Jamon ikilisinin de iyiden iyiye toparlanmış gözüktüğü bu maçtaki galibiyetin ardından Efes grupta 2. kez kazanırken TOP 16'yı iyi durumda giren Laboral'in ise keskin düşüşü sürüyor...

REAL MADRİD BU SEFER GALİP! 
Haftanın en merakla beklenen maçlarından birinde; gruba 4/4'le başlayan Maccabi sezon içindeki ilk yenilgisini geçen hafta CSKA'dan alan Real Madrid'e konuk oldu. İsrail ekibi kadrolar arasındaki kalite farkını rağmen maç içinde önemli bir karakter ve direnç gösterirken özellikle Schortsanitis'i etkili kullandı. Ancak kafa kafaya girilen son bölümde Maccabi'nin atacak kurşunu kalmamışken Real Madrid'de o dakikaya kadar çok göze batmayan Sergio Llull sahneye çıktı ve takımına 74-68'lik galibiyeti getirdi. Maç sonundaki Llull damgasına rağmen Rudy Fernandez maç genelinde daha ön plana çıkarken  Real Madrid, Maccabi'yle dereceleri eşitlemiş oldu. Haftanın güç dengeleri bakımından arası en fazla açık gözüken maçında CSKA, deplasmanda Bayern Münih'i farklı geçti. İlk çeyrekten itibaren savunmasıyla oyuna ağırlığını koyan ve Bayern Münih'e göz açtırmayan Messina'nın öğrencileri 86-61 gibi farklı bir skorla kazandı. Teodosic 24 sayı, 5 ribaund, 5 asist gibi etkileyici bir performans sergilerken takımına gruptaki 4. galibiyetini getiren isimlerin başında geldi. Kaybeden taraf Bayern Münih ise beklenildiği üzere yavaş yavaş düşüş gösteriyor, ancak öte taraftan Malcolm Delaney de bireysel performansıyla dikkat çekmeye devam ediyor. 5. haftada Galatasaray Liv Hospital ise Zalgiris'i konuk etti. Takımımızın kazanmaktan başka bir çaresinin olmadığı bu maçta rakibin 1 numaralı yıldızı Justin Dentmon durdurulsa da ilk çeyrekte pota altında Javtokas, ikinci yarının genelinde ise başta Pocius'la olmak üzere rakibin yüzdeli giren dış atışları sıkıntı yarattı. Tüm buna rağmen Arroyo'nun 22 sayı - 9 asistlik performansının itici gücüyle hücumda sürekli çözüm bulan ve rakibinin 2. yarıdaki geri dönüş çabalarına bakmaksızın skor olarak hiç yakalanmayan Ergin Ataman'ın takımı 90-83'lük skorla kazanarak ilk 4 iddiasını önümüzdeki haftalara taşımış oldu. Sakatlık sorunlarıyla boğuşan ve şu an için TOP 16'nın en dar rotasyonuna sahip olan Partizan evinde konuk ettiği Lokomotiv Kuban'ı tabiri caizse salladı ama yıkamadı. 3 oyuncunun 35 dakika üstü süre aldığı ev sahibi ekip Tarence Kinsey'nin müthiş oyununa rağmen maç sonunda oluşan 81-87'lik skoru engelleyemedi. Böylesine zorlu bir deplasmanda çizgi gerisinden 13/26 gibi çok iyi bir isabet oranı yakalayan Kuban ise kendileri adına önemli bir maçı kazanırken hepsinde çok zorlanmış olsalar galibiyet serilerini 3 maça çıkarmayı başardılar.


HAFTANIN TAKIMI: BARCELONA
Açıkçası bu hafta bu alanda bir takımın çok öne çıktığını söylemek güç. Çünkü ne büyük bir sürprize imza atan bir ekip vardı, ne de kağıt üstünde yakın gözüken bir maçı ezici bir oyunla kazanan... Ancak önceki haftalarda aldığı kritik deplasman galibiyetlerine bu hafta OAKA'da kazandıkları Panathinaikos maçı da eklendiğinde Barcelona'yı bir adım öne çıkarabiliriz. Oldukça zor bir grupta yer almasına rağmen şu ana kadar maç kaybetmeden yoluna devam eden Barça, sadece bu gruptaki liderlik koltuğunu sağlama almakla kalmayıp Euroleague şampiyonluğu için de ciddi bir aday olduklarının mesajını daha sağlam vermeye başladılar.


HAFTANIN OYUNCUSU: TARENCE KİNSEY
TOP 16'da şu ana kadar MVP seçmenin en zor olduğu hafta bu haftaydı desek yanlış olmaz. Birçok iyi performans vardı takımına galibiyet getiren... Kritik maçların kritik dakikalarında öne çıkan birçok farklı oyuncu da izledik. Dolayısıyla seçim zorlaşıyor, ancak bu hafta, genellikle tercih edilmese de bu ünvanı bir kaybedene verebiliriz. Tarence Kinsey yaklaşık 36 dakika süre aldığı maçı 32 sayı ve toplamda 38 verimlilik puanıyla bitirmesine rağmen takımının Kuban'a kaybetmesine engel olamadı. Ancak bu yine de onun bireysel olarak haftanın en iyisi diyebileceğimiz bir performansa imza attığı gerçeğini değiştiremez.

HAFTANIN EN İYİ 5'İ: Carlos Arroyo (Galatasaray Liv Hospital) - Milos Teodosic (CSKA Moskova) - Rudy Fernandez (Real Madrid) - Terrance Kinsey (Partizan) - Sofoklis Schortsanitis (Maccabi Electra)

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTANIN PROGRAMI:
13 Şubat Perşembe | 20.00: Olympiacos - Anadolu Efes
13 Şubat Perşembe | 21.45: Fenerbahçe Ülker - Laboral Kutxa
13 Şubat Perşembe | 21.45: Unicaja Malaga - Panathinakos
14 Şubat Cuma | 21.45: Barcelona - EA Milano

13 Şubat Perşembe | 18.00: Lokomotiv Kuban - Real Madrid
13 Şubat Perşembe | 19.45: Zalgiris Kaunas - Partizan
13 Şubat Perşembe | 21.05: Maccabi Electra - Bayern Münih
14 Şubat Cuma | 20.30: Galatasaray Liv Hospital - CSKA Moskova

HAFTANIN EN İYİ 10 HAREKETİ:

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0