THY Euroleague | TOP 16'da 6. Hafta..

THY Euroleague'in TOP 16'sında ilk maçların sonuna doğru yaklaşırken strateji savaşları devam ediyor. Zirve yarışı verenler, ilk 4'e kendini atmaya çalışanlar ve sürpriz peşinde olanların karşılıklı çarpışması sürerken bu hafta favoriler çok fazla sürprize izin vermedi. Haftanın maçı diyebileceğimiz mücadelede Barcelona evinde Milano'yu son çeyrekteki performansıyla devirirken beklentilerin dışında diyebileceğimiz tek sonuca ise E Grubu'nun iddialı takımlarından Panathinaikos'u kendi seyircisi önünde 87-71'le deviren Unicaja Malaga imza attı. İşte haftanın görünümü...

BARCELONA DOLU DİZGİN!
Güç dengelerinin oldukça yakın olduğu ve hemen herkesin belli bir iddiayla girdiği E Grubu'nda Barcelona rüzgarı esiyor! İlk 5 haftayı oldukça zorlu deplasmanlara rağmen sorunsuz geçen Katalanlar,  bu hafta TOP 16'da vitesi iyice arttıran EA Milano'yu konuk etti. İlk 3 çeyrek büyük bir çekişme içinde ve oldukça yakın geçerken Milano son 10 dakikaya 52-49 önde girmeyi başardı. 30 dakikalık bölümde istediği oyunu sahaya yansıtmakta zorlanan Barcelona son çeyrekte ise ayağa kalkarak hücumda Brad Oleson'un müthiş şut performansıyla birlikte tam 31 sayı buldu ve Milano'yu sürklase etmeyi bildi. Toplam 17 sayısının 15'ini son çeyrekte atan Oleson maçın yıldızı olurken galibiyeti Barça'ya getirdi. Haftanın tek taraflı gözüken maçlarından birinde Anadolu Efes, Pire deplasmanına çıktı ve karşılaşmadan 78-60 mağlup ayrıldı. Spanoulis önderliğinde dominant bir ilk çeyrek oynayan Olympiacos'a ikinci periyotta yanıt verip oyunu dengeler gibi olan Efes, 3. çeyrekte ise bunu sürdüremedi ve farkı açan rakibine teslim oldu. 4 farklı ismin çift hanelere çıktığı Olympiacos'ta Bryant Dunston pota altındaki dominant oyunuyla maçın adamıydı. Efes'te ise yenilgiden de öte ilk çeyrekte sakatlanan Kerem Gönlüm'ün sakatlığının ne ciddiyette olacağı şu an için daha büyük bir endişe konusu.. TOP 16'da hedeflerinin altında bir performans gösteren Fenerbahçe Ülker, bu hafta konuk ettiği Laboral Kutxa'yı adeta paramparça etti. Son haftalarda oldukça keskin bir düşüş gösteren rakibi karşısında sadece ilk çeyreğin ortada geçmesine izin veren sarı-lacivertliler 98-64'lük skorla TOP 16'nın bu sezonki en farklı galibiyetini aldı ve ilk 4 hedefini de canlı tutmayı başardı. TOP 16'ya formda girmesine rağmen bu aralar büyük bir düşüş içinde olan Laboral ise 1 galibiyetle grubun son sırasına demir atmış durumda.. Grubun sürpriz sayılabilecek tek sonucuna ise Panathinaikos'u deviren Unicaja Malaga imza attı. İlk 3 çeyreği 61-57 önde geçen Malaga son 10 dakikalık bölümde ise farkı açarak galibiyeti kopardı. Özellikle maçın son dakikalarında müthiş bir şut performansı gösteren İspanyollar toplamda 15/27'le üçlük atarken karşılaşmayı da 87-71 kazandılar. 5/6 üçlükle toplam 21 sayı atan Nick-Caner Medley haftanın en iyi performanslarından birini sergilerken Jayson Granger ve Ryan Toolson da ona yardımcı olan isimlerin başında geldiler. Rakibine 14 hücum ribaundu alma şansı veren ve beklentilerinin çok üstünde sayı yiyen Panathianikos ise 3/3'le başladığı TOP 16'da sonraki 3 maçında mağlup olarak ilk 4 yarışında avantaj kaybetmiş gözüküyor.

ZİRVE TAKIMLARI İÇİN GEÇ VE GÜÇ BİR HAFTA!
F Grubu bu hafta oldukça çekişmeli maçlara sahne olurken bu maçların sonunda ise gülen taraf hep zirve yarışındaki takımlar oldu. Haftanın ilk maçında Lokomotiv Kuban'ın konuğu Real Madrid'di.. Rus temsilcisi 16-3'lük skorla maça fırtına gibi girerken sezonun favorilerinden Real Madrid özellikle kenardan gelen Sergio Rodriguez ve Salah Mejri'nin katkılarıyla oyunu dengeledi ve devre bitmeden 40-36'lık üstünlüğü de eline aldı. İkinci yarıda ise maçı birkaç kez kopartma noktasına getiren İspanyollar karşısında Pashutin'in takımı geri adım atmayıp oyuna ortak olmayı başardı ancak son bölümde iki takım arasındaki kalite farkı ağır basınca Real Madrid 78-74'le kazanan taraf oldu. Sergio Rodriguez 16 sayıyla galibiyette en çok ön plana çıkan isim olurken Kuban ise ilk 5 haricinde rotasyon elemanlarından yeterli katkıyı alamadı ve 6 maç sonunda 3 galibiyette kaldı. Normal sezona çok kötü girmesine rağmen haftadan haftaya toparlanan ve artık iyice form tutan CSKA Moskova ise bu hafta İstanbul deplasmanından çıkmayı başardı. Galatasaray'a konuk olan Messina'nın öğrencileri maç içinde farkı pek çok kez çift hane sınırına çekse de oyunu koparamadı. Son bölümde önemli bir geri dönüşe imza atmak üzere olan Galatasaray'da ise fark 3'ken son topun kötü kullanılması mağlubiyeti getirdi. TOP 16'yla birlikte müthiş bir yükseliş içerisinde olan Nenad Krstic 24 sayıyla yıldızlaşırken Hines da 11 sayı - 11 ribaundla double double yaptı ve bu ikili takımlarının 5. galibiyeti almasında başrolü oynadılar. Galatasaray Liv Hospital'da ise Arroyo&Ender ikilisinin 35 sayı - 11 asistlik performansı ve Bonsu'nun pota altı mücadelesi yeterli olmadı. Bir başka çok yakın geçen ve kazananın son saniyelerde belli olduğu maçta grubun tepedeki takımlarından Maccabi, ilk 4 iddiasını korumak isteyen Bayern Münih'i 66-64 yenmeyi başardı. Baştan sona müthiş bir çekişme için geçen maçın ilk yarısı 39-39'la geçilirken ikinci yarıda ise mücadele ve savunmalar ön plana çıktı. Son bölümde elindeki avantajı kullanamayıp skor 66-64 iken rakibe bir top kullanma şansı daha tanıyan Maccabi, Bayern'in bunu değerlendirememesi üzerine galibiyeti aldı. Pota altı rotasyonunda ciddi sorunu bulunan İsrail ekibinde Hickman, Blu ve Devin Smith galibiyette öne çıkan isimler olurken Bayern'de ise Euroleague sezonunun en çok göze batan isimlerinden Malcolm Delaney 13 sayı - 5 ribaund - 5 asist - 4 top çalmayla oynadı. Bu grubun yakın geçmeyen tek maçı ise Litvanya'da oynandı. Bu haftaya kadar galibiyeti bulunmayan Zalgiris, Euroleague'in rotasyon darlığından en çok muzdarip olan ekibi Partizan'ı 89-77 mağlup etti. 5 farklı ismin çift hanelere çıktığı Kaunas'ta Justin Dentmon 33 verimlilik puanına ulaşırken Pocius da Galatasaray maçından sonra yine iyi bir performansa imza attı. Geçen haftanın MVP'si Kinsey'den yoksun bu deplasmana çıkan Partizan'da ise Bogdanovic 24 sayılık bir performans ortaya koydu ama bu yeterli olmadı.  

HAFTANIN TAKIMI: UNİCAJA MALAGA
Eğer F Grubu'nda yakın geçen o maçlardan birini favori olmayan taraflardan biri kazanmış olsaydı, o takımı burada öne çıkarabilirdik. Ancak sonuçların bu şekilde olduğu bir haftada Panathinaikos'u 16 sayı farkla deviren Malaga'yı Haftanın Takımı olarak seçebiliriz. Joan Plaza'nın öğrencileri bazı maçlarda kısıtlı kalan yeteneklerinden ötürü sıkıntı yaşıyorlar ama her zaman için çok iyi bir mücadele verdiklerini söyleyebiliriz. Ve bu hafta çıktıkları karşılaşmada, şampiyonluğun favorilerinden olmasa bile Euroleague'in en iyi savunmalarından birine sahip Panathinaikos'u 87 sayı atarak devirmeleri; bunun yanında da böylesine dengeli bir grupta 3 galibiyete ulaşmaları takdire şayan.

HAFTANIN OYUNCUSU: JUSTİN DENTMON
Zaman zaman inanılmaz derecede dengesizleşen ve maçtan maça değil periyottan periyoda bile devamlılık problemleri yaşayabilen ama tüm bunlara rağmen bu sezonun Euroleague'de dikkat çeken isimlerinden biri olmayı da başaran Justin Dentmon, bu hafta sezonun kendi adına en iyi performanslarından birine imza attı ve takımına TOP 16'daki ilk galibiyetini getiren isim oldu. Pek çok yakın geçen maçta galibiyette başrol oynayan isimler vardı belki ama hiçbiri Amerikalı oyun kurucunun 23 sayı - 5 ribaund - 6 asistlik performansı kadar dominant değildi.


HAFTANIN EN İYİ 5'İ: Justin Dentmon (Zalgiris Kaunas), Ricky Hickman (Maccabi Electra), Brad Oleson (Barcelona), Nick Caner-Medley (Unicaja Malaga), Nenad Krstic (CSKA Moskova)

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTANIN PROGRAMI:
20 Şubat Perşembe | 21.30: Laboral Kutxa - Barcelona
20 Şubat Perşembe | 21.30: EA Milano - Unicaja Malaga
20 Şubat Perşembe | 21.45: Panathinaikos - Olympiacos
21 Şubat Cuma | 20.15: Anadolu Efes- Fenerbahçe Ülker

20 Şubat Perşembe | 21.45: Partizan - Galatasaray Liv Hospital
21 Şubat Cuma | 18.00: CSKA Moskova - Maccabi Electra
21 Şubat Cuma | 21.15: Bayern Münih - Lokomotiv Kuban
21 Şubat Cuma | 21.45: Real Madrid - Zalgiris Kaunas

HAFTANIN EN İYİ 10 HAREKETİ

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0