ZTK | Rotasyonla gelen yarı final..

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final aşamasında geride bıraktığımız beş grup maçı sonrasında 10 puan toplayarak yer aldığı B Grubu'nu ilk ikide bitirmeyi garantileyen Roberto Mancini'nin öğrencileri, böylelikle adını son dört takım arasına yazdırmış oldu. Grubunun beşinci maç haftasında Tokatspor ile deplasmanda karşılaşan ve pek alışık olmadığımız bir saatte oynanılan karşılaşmadan 3-0 galip ayrılan Galatasaray, rotasyon oyuncularının ve yeni transferlerinin takıma uyum sürecinde kupa serüvenini de kazasız atlatmış oldu. Takım kadrosunda yer alan tüm oyuncularımızın forma şansı bulduğu Türkiye Kupası organizasyonunda Bruma ve Aydın Yılmaz'ı kaybeden takımımız kupada grubunun son maçında Antalyaspor ile evinde karşılaşacak.

Antalyaspor karşılaşması her ne kadar grubun liderini belirleyecek olsa da, çok fazla bir önem taşımıyor. A Grubu'nda ortalık adeta yangın yeri ve geride kalan 5 maç sonunda ilk 2 sıra için üç muhtemel aday var; Akhisar Gençlik, Bursaspor ve Eskişehir. Şuan itibariyle Sivasspor'un pek fazla şansı görünmese de, kırmızı-beyazlı ekip grubunda oynayacağı iki maçı kazanması halinde Ziraat Türkiye Kupası'nda adını yarı finale yazdırabilir. Büyük hesapların döndüğü A Grubu'nun yanı sıra, Galatasarayımızın da yer aldığı B Grubu'nda ilk iki sıra belli oldu. Roberto Mancini'nin öğrencileri, beş maç sonunda 10 puan toplayarak grubunda ikinci sırada yer alırken, Medical Park Antalyaspor topladığı 11 puanla grubun lideri konumunda yer alıyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk olarak Gaziantep BŞB, ardından da Balıkesirpor'u elemeyi başaran takımımız grup aşamasında Elazığspor, Antalyaspor ve Tokatspor ile eşleşmişti. Türkiye Kupası'nda bugüne kadar oynadığı 7 karşılaşmada neredeyse 30 oyuncuya şans veren Mancini böylelikle tüm oyuncuları da tanıma fırsatı buldu. Bırakın rotasyon oyuncularını, A2 takımda kadro dışı bırakılan Yiğit Gökoğlan'a bile forma şansı veren İtalyan teknik adam devre arasında gerçekleştirilen transferlere de hep birlikte forma şansı vererek pek alışık olmadığımız tercihlerden birisine daha imza atmış oldu. Son olarak 2004-05 sezonunda Türkiye Kupası'na uzanan Galatasarayımızın kupada en son yarı final oynadığı tarih ise 2008 yılı olmuştu. O dönem Fortis Türkiye Kupası adıyla gerçekleştirilen organizasyonda yarı final turunda Gençlerbirliği ile karşılaşan takımımız ilk maçı deplasmanda 1-0 kaybederken, kendi sahasında aldığı 1-1'lik beraberlikle kupaya veda etmişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0