BBL | Bir mağlubiyet de Antep'te..

Beko Basketbol Ligi'nin 23. haftasında Royal Halı Gaziantep deplasmanına çıkan Galatasaray Liv Hospital sahadan 69-65'lik skorla mağlup ayrıldı. Maça konsantre olmakta zorlandığı gözlenen takımımız özellikle 2. ve 3. çeyreklerde kötü bir görüntü çizerken son bölümlerde ise rakibin sayı bulmakta yaşadığı problemleri cezalandıramadı ve bu sezonki 7. mağlubiyetini aldı. Erceg 16 sayıyla en skorer ismimiz olurken Arroyo da 15 sayıyla oynadı ancak bunlar yeterli olmadı. 

Maçın hikayesine bakarsak, aslında maça yeteri kadar motive olmadığımızı gördük. Bu çok net olarak yansıdı sahaya, yaptığımız basit hataların haddi hesabı yoktu. Böyle bir günde, formda ve iyi bir rakibe karşı da kazanmak kolay değil. İlk çeyrek dengede giderken bu bölümü 14-17 önde geçtik. İkinci çeyrekte farkı bir ara 9'a kadar da çıkardık ama orada rakibin oyundan kopmaması, üstüne hakemlerin çaldığı basit teknik faul derken hem takımın ritmi hem de maç konsantrasyonumuz iyice bozuldu. Burada hakemlere söylenecek şeyler gene var, ama açıkçası bu maç için değmez! Bu bölümde 13-0'lık serisi oldu Antep'in ve öne geçtiler. Sonrasında yeniden denge sağladık oyunda ve özellikle Arroyo'nun sorumluluk alma çabalarıyla skorda çok geri düşmedik: 41-40. İkinci yarıda ise işler düzeleceğine daha kötüye gitti diyebiliriz. Antep bir ara farkı çift hanelere kadar çıkardı. Bu dönemde hücumda o kadar basit top kayıpları yaptık ki rakibe adeta davetiye çıkardık farkı açması için.. Ancak bir noktadan sonra Antep'in de üretimi düştü. Zaten esasen sert savunma yapan ve hücum potansiyeli çok yüksek olmayan bir rakibe karşı oynuyorduk. Son bölümlerde sayı bulmakta çok zorlandılar ancak biz elimize gelen fırsatları bir türlü değerlendiremedik. Top kayıplarımız devam ederken çok basit bazı atışları da kaçırdık. Ve her ne kadar sonlarda maçı kaybetmelerine kadar kötü hücum etmiş olsalar da; Royal Halı Gaziantep bizim bu ikramları geri çevirmemiz sonucunda sahadan 69-65 galip ayrıldı. 

Tam 19 top kaybı yaptık bu maçta ki bu bizim oyun karakterimize çok zıt bir durum. Sadece 6 hücum ribaundu alabilmiş olmamız da ikinci şans sayıları açısından bizi limitledi. Zaten tüm maç boyunca toplam 18 tane sahaiçi isabet bulduk, bu da maç kazanmak için yetersiz bir miktar. Belki çokça faul çizgisine geldik ve 23/27 gibi bir isabet oranı yakaladık ancak bu diğer faktörlerin eksikliğini gidermeye yetmedi ve mağlup olduk. Erceg 16 sayıyla oynasa da açıkçası çok iyi bir gününde değildi. Zaten sayılarının 7'si faul çizgisinden geldi. Arroyo 15 sayı - 4 asistle birşeyler yapmaya çalıştı ancak o da tek başına bir yere kadar yetiyor böyle bir maçta.. Zaten tüm maçlarda onun takımı taşımasını bekleyemeyiz. Ender 10 sayı kattı belki çok kritik anlarda yaptığı top kayıpları rakibin momentumu ele geçirmesine sebep oldu. İlk yarıdaki 8 sayılık Domercant katkısı haricinde herhangi bir ekstra katkı da gelmeyince maçı kaybetmek kaçınılmaz oldu.

Hep söylediğimiz üzere, ligin normal sezonu artık bizim için hedef olmaktan çıktı. Takımın ciddi bir Euroleague mücadelesi verdiği şu dönemlerde iki kulvarı birden götürmesi zor gözüküyor. Kaldı ki Euroleague'de takımı pek çok açıdan olumlu etkileyen Markoishvili'nin lig lisansı da henüz çıkarılmadı. Bunun için Macvan'ınki iptal edilecek ama onun için de en azından Ersin'in dönmesini bekliyoruz muhtemelen. Gerçi bu maçta Macvan kadroya alınmadı, bu da onun lisansının iptal edilip Marko'nunkinin geri çıkarılmasına yönelik bir sinyal olabilir. Ancak bunların hepsi bir kenara, şimdi önümüzde bir Zalgiris deplasmanı var. Eğer buradan güzel bir galibiyet alırsak, şansımızı daha da arttıracağız gruptan çıkma adına. Zalgiris'in bizimle Perşembe günü oynadıktan sonra haftasonu üst üste iki gün oynayacağı Litvanya Kupası maçları var ve bunun yanında TOP 16'da takımın pota altı yükünü çeken Javtokas'ın da sakat olduğu söyleniyor, kesin bir bilgi olmasa bile. Yani bu şartlarda ve tabi ki yüksek bir motivasyonla birlikte oradan iyi bir galibiyet çıkarabiliriz. Sonrasında işler daha da kolay olur.. Önceliğimiz burada...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0