ELW | Avantaj bizde!


Euroleague Women'da F-8'e katılabilmek için önünde tek bir engel kalan Galatasaray Odeabank, İspanyol temsilcisi Perfumerias Avenida'yla karşılaştığı ikinci tur ilk maçını 70-61 kazanarak seride 1-0 öne geçti ve ev sahibi avantajını korumuş oldu. Maça müthiş bir başlangıç yaparak hem savunmada rakibini çok iyi durduran hem de hücumda yüzdeli oynayan takımımız ilk 6 dakikayı 17-4 önde geçti. Sonrasında rakip oyuna biraz ısınmaya başlasa da ilk çeyrekte farkı koruduk. İkinci periyotta da benzer tablo devam etti, oyunun iki yönünde birden agresif bir görüntü çizerken rakibin hamle yapma çabalarına karşılık hep önde kaldık. Sancho&Bone ikilisiyle daha çok pota altından etkili olan Sultanlar, rakibin devre biterken son saniyede attığı zorlama üçlüğe rağmen bu bölümü 40-30 önde geçti. 

Üçüncü çeyrek ise bizim adımıza işlerin zorlaştığı bölümdü. Hücumda tutuk bir görüntü çizip sayı bulmakta zorlananan ve bunun yanında savunmada da rakibin ritme girmesine engel olamayan takımımız karşısında İspanyol ekibi Eshaya Murphy ve Xargay'la çok etkili oldu. Hatta çeyreğin bitimine 1.5 dakika kala 47-46'yla maçta ilk kez öne de geçtiler. Ancak çeyreğin geri kalanında biraz daha toparlanıp 52-49'la üstünlüğü yeniden ele almayı başardık. 4. çeyreğin başına ise Nevriye damgasını vurdu. Hem savunmada yaptığı hamleler hem de hücumdaki orta mesafe isabetleriyle bu bölümde fark yaratan tecrübeli uzun skoru biraz rahatlatıp farkı yeniden 7-8 sayı bandına çekti. İlk birkaç dakikadan sonrasında ise hep bu şekilde önde kalmayı başaran takımımız rakibin yaklaşma çabalarına karşılık kontrolü Sancho, Bone ve Zellous'la elinde tutarak karşılaşmadan 70-61 galip ayrıldı. Sancho bu maçtaki 13 sayı - 9 ribaundunun yanısıra tam 7 top çalmayla oynayarak rakibin pek çok atağını kesip bize hızlı hücum etme şansı tanıdı ve maçın yıldızlarından oldu. Zellous top kayıplarını kontrol etmekte zorlansa da(6 top kaybı) 19 sayıyla en skorerimizdi. Bunların yanında Kelsey Bone 11, Nevriye 10 sayıyla oynarken Işıl da 8 sayı - 7 ribaund - 5 asistle oyunun farklı yönlerine etki etti. Üçüncü çeyreğin ilk 8 dakikasında rakibin yakaladığı 17-6'lık bir seri var. Onun haricinde maçın geri kalanının sonucu 64-44.. O 8 dakikalık bölüm haricinde gayet iyi bir performans ortaya koyduğumuzu söylemek mümkün ki böylesine zorlu maçlarda bu tarz bölümler olabilir, yeter ki çok fazla uzamasın. Biz de bunu uzatmadan 70-61'le güzel bir galibiyet alarak seride 1-0 öne geçtik. İkinci maç Cuma akşamı Salamanca deplasmanında olacak ve eğer o maçı kazanırsak F-8 biletini alacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0