Roberto Mancini: Dürüstçe söyleyin..

Şampiyonlar Ligi'ne hafta içerisinde havlu atan, Süper Lig'de de dün akşam Kayserispor karşısında son dakikada kalesinde gördüğü golle mağlup olan Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini karşılaşma sonrasında hiç alışık olmadığımız bir şekilde açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden bugüne iç sahada ilk kez kaybeden İtalyan menajer, karşılaşma içerisinde buldukları fırsatları değerlendiremediklerini ve son haftalarda yaşadıkları problemlerin bu karşılaşmada da devam ettiğini dile getirdi. Ara transfer döneminde genç isimleri transfer ettiklerini dile getiren Roberto Mancini, göreve geldiği gün puan durumunda yer aldıkları sıra ile bugünkü arasında fark olduğunu dile getirdi. Oldukça sert ve tartışmalı bir şekilde geçen İtalyan menajerin basın toplantısı ve maç sonu flaş röportajındaki açıklamalarının tamamı şu şekilde..

FLAŞ RÖPORTAJ:
Sahada bu akşam galibiyeti hak eden bir Galatasaray vardı, çok net fırsatlar yakaladık ancak bunları gole çeviremedik. Ne yazık ki, 3 maçtır devam eden hastalığımız bugün de devam etti; gol atamadık. Tamam, belki Şampiyonlar Ligi maçında çok efektif bir oyun ortaya koyamadık ancak bugün oynanılan maçta net fırsatları değerlendiremedik. Futbol garip bir oyun, bu şekilde kaybedebiliyorsunuz.

Şu anda sadece yapmamız gereken antrenmanlarımızı, çalışmalarımızı en iyi şekilde devam ettirmek lazım. Şuan sakin kalıp, çalışmalarımıza devam ederek ileriye bakmamız gerekiyor. Şampiyonluktan bahsetmek veya şampiyonluk şansından bahsetmek bugün için çok çok önemli değil.

BASIN TOPLANTISI:
Bugün baktığınız zaman maçın genelinde birçok pozisyona giren bizdik. Pozisyona girdiğiniz zaman kesinlikle atmanız gerekiyor, atmadığınız zaman bu şekilde sonuç çıkıyor. Tabi ki son saniyedeki golü de yememiz gerekiyordu. Ama ne olursa olsun girilen pozisyonları değerlendirmek gerekiyor.

(Tribünlerden gelen tepki sorusuna) Hayat bu şekilde ve bu da benim işimin bir parçası. Bu tip eleştiriler ve tepkileri kabul etmeniz gerekiyor. Mağlup olduğunuzda taraftarın da mutsuz olması, tepki göstermesi normal.

(Transfer edilen oyuncular sorusuna) Ara transfer döneminde kadroya katılan 9 oyuncudan 6'sı genç. İlk onbirde oynamasını istediğiniz hangi oyuncu var? Burdisso'yu transferin son gününde ve kiralık olarak kadroya kattık. Bunu herkes anlamalı, bu olaya bu şekilde bakması gerekiyor. Bu takımı ben yaratmadım, ben kurmadım.

(Takım içerisinde huzursuzluk sorusuna) Bugün bu haberler yapılıyor, çünkü takım kaybediyor. Türk oyuncularımız ve yabancı oyuncularımız var, herşey normal devam ediyor. 6 ay önce nasılsa, bugün de aynı.

(Başkanın açıklama iddiaları sorusuna) Bu tartışmalara son verelim. Bu benim işim, teknik direktör benim. Saha içi kararı da ben alırım. Başkanımızın herhangi bir eleştirisi olabilir ama bana söyler ve ben de açıklamayı ona yaparım. Sahada alınan tüm kararlar benimdir, benim işimin bir parçası.

(Son 8 hafta ve gelecek sezon sorusuna) Kalan 8 maç için yorum yapmak ve hedef koymak doğru değil. Maç maç bakmalıyız ve önümüzdeki ilk maç kupada oynayacağımız Bursaspor maçı olduğundan öncelikle onu düşünmemiz gerekiyor. Gelecek sezon için planım veya 8 maçlık hedef. Futbolda bu kadar uzun vadeli konuşmak doğru olmayabiliyor.

(Takımın durumu hakkındaki soruya) Görevi ben devraldığım zaman hatırlarsak lider değildik. Altı hafta sonunda kaç maç oynamış, kaç maç kazanmış ve berabere kalmıştık? Takım ne durumdaydı? Dürüstçe söyleyin, biraz dürüst olun! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0