TKBL | Tarsus deplasmanında kritik galibiyet..

TKBL'nin normal sezonunda son düzlüğe girerken oldukça kritik bir deplasmana çıkan Galatasaray Odeabank Tarsus Belediye'yi 71-69 mağlup etmeyi başardı ve liderliğini korumuş oldu. Maça savunma anlamında iyi bir giriş yapamayan ve ilk çeyreği 20-17 geride kapatan takımımız İkinci çeyrekte de savunmada istediği seviyeye çıkmakta zorlanrıken hücumda Alba ve Sancho'nun oyunlarıyla etkili oldu ve devreye 42-42'lik eşitlikle gidildi. İkinci yarıdan itibaren savunması bildiğimiz seviyesine çıkmaya başlayan takımımız hücumdaki etkinliğini de yine başta Alba&Sancho ikilisiyle olmak üzere koruyunca farkı biraz açma şansını yakalayarak bu bölümü 64-56 önde geçti. Son çeyrekte ise hücumda krize giren ve sayı atmakta zorlanan Galatasaray Odeabank toplamda sadece 7 sayı bulabilirken rakibinin yavaş yavaş oyuna ortak olmasına izin verdi. Skor 71-69 iken son bir hücum şansı bulan Tarsus kullandığı dış atıştan faydalanamayınca karşılaşmayı kazanmayı başardık.

Üçüncü çeyrekteki 22-13'lük seri galibiyeti almamızda belirleyici bölümdü. Bunun haricindeki çeyreklerde özellikle savunma direnci beklentilerin aşağısındaydı. Son 10 dakikalık bölümde ise sayı bulmakta oldukça zorlanan takımımızda son bölümlerde faul çizgisinden gelen isabetler bize yardımcı oldu, buna rağmen rakibe son bir hamle yapma şansı daha kaldı ama kullanamadılar. Sancho Lyttle 15 sayısıyla galibiyette önemli rol oynarken Alba 13, Zellous da 11 sayıyla ona hücumda yardımcı olan isimlerin başında geldi. Beklentilerin üstünde zorlanmasına rağmen alınan bu galibiyetle birlikte ligde 22/23 yapan Sarayın Sultanları son 3 haftaya girilirken avantajını sürdürmüş oldu. Kalan bu 3 maça baktığımızda ise Kayseri KASKİ, Beşiktaş(D) ve Fenerbahçe maçları normal sezon liderliğini alıp alamamamız açısından belirleyici olacak. Ancak ondan önce şimdi önümüzde Euroleague'de F-8'e kalabilmemiz için geçmemiz gereken bir Perfumerias Avenida serisi var ve bu serinin ilk maçı bu Salı günü saat 20:00'de Abdi İpekçi'de oynanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0