Genel Kurul 2014 | Ünal Aysal'ın açıklamaları..

Lütfi Kırdar Kongre Salonu'nda bugün gerçekleştirilen yıllık olağan genel kurul sabah saatlerinde başlarken, 561 kişinin katılım gösterdiği genel kurul toplantısında ilk sözü başkan Ünal Aysal aldı. Başkanın konuşması öncesinde yapılan önergeler sonrasında gündemin 11-12 ve 13. maddeleri ileri bir tarihte yapılacak olan olağanüstü genel kurula ertelenirken, Galatasaray başkanı Ünal Aysal genel kurul üyelerine önemli açıklamalarda bulundu. Göreve geldikleri günden bugüne mali, idari ve sportif anlamda tüm konulara değinen Ünal Aysal konuşmasının sonunda üyelerin alkışlarıyla yerine geçti. Ünal Aysal'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

83 KUPA VE YÜZLERCE MADALYA
10 yılı aşkın bir süredir biriken borçları teslim aldık. Gemiyi karaya oturtmadan yönetmeye çalıştık. Galatasaray bir spor kulübünden daha fazlasıdır, bir misyondur. 2012-2013 sezonunda 83 kupa ve yüzlerce madalya kazandık. Bu sportif anlamda başarılı olduğumuzu gösterir. Yetki konusunda ısrarlıyız. Yetkisinin ne olacağını bir ay önceden bilmeyen bir yönetim işini yapamaz. "Galatasaray'a bir çivi bile çakmadı" diyen arkadaşlarımız oldu. Bildiğim kadarıyla marangoz olarak değil, Galatasaray'daki yangını söndürmek için itfaiyeci rolündeydik.

TOPLAM BORÇ 240 MİLYON DOLAR
Borç ve alacak farkı arasındaki fark 240 milyon dolardır. Teknik iflas ve mali iflas arasındaki farkı bilmeyenler "Galatasaray iflas ediyor" diye duyurdu. Galatasaray hesaplarını ve planlarını en doğru şekilde yaptı. Hiç bir gayrimenkul satışı yapmadan, verilmiş eski teminat ve temlikleri (444 milyon USD) geri aldık. 3 yıl önce toplamda 850milyon USD olan teminat ve temlikler bugün itibariyle 400milyon dolar seviyesindedir. Bugün itibariyle Beşiktaş özkaynak olarak -325milyon, Fenerbahçe ise -225 milyon seviyesindedir. Galatasaray'da ise bu rakam -44 milyondur. UEFA'nın tüm denetimlerinin yanı sıra, mali denetimler ve idari denetimler konusunda da Galatasaray başarılı bir şekilde bu süreci atlatmıştır. Borçlarımızdaki en büyük etkenlerden birisi de, tüm işlemlerimizi döviz bazında yapmamızdan kaynaklanmaktadır. Sporcu ve teknik heyet kadrosuyla yapılan sözleşmelerin büyük bir bölümü (özellikle yabancı oyuncularımızın tamamı) döviz bazında yapılmıştır. Geçtiğimiz dönemler ile bu dönem arasındaki dövizdeki kur farkı borçlarımızın artmasına neden olsa da, tüm kalemler kontrolümüz altındadır.

BÜTÇE DENETİMİ VE FUTBOL TAKIMI
Tüm borçlarımızı tek kalemde ödeyebileceğimiz, 5 yıllık bir vadeye yayılma projesini tamamlıyoruz. Bugüne kadar ertelemek zorunda olduğumuz mali ve sportif projelerin tamamı bu projeyle gerçekleştirilecek. 2014 senesinde ana hedefimiz, mali disiplin ve bütçe kontrolünün gerçekleştirilmesi olacak. Futbol takımının "toplam giderler" kısmına büyük bir etkisi var. Bunları kontrol altına almaya çalışıyoruz. Beş sene önce futbol takımının bütçeye etkisi %100 oranında iken, bugün itibariyle %61 seviyesindedir. Hedeflediğimiz oran %50 seviyesindedir, ki bu oran Bayern Münih takımının bugünkü durumunu ortaya koyuyor.


Bugün başımız dik gezerken, yarını da kurgulamak zorundayız. Görevimiz budur. 2011 yılının Mayıs ayında acilen iyi takımı kurmamız gerekiyordu. Bugün ise gençleştirme operasyonu yapıldı. Şuan itibariyle ligin en genç takım kadrosuna sahip olduğumuz inkar edilemez bir gerçektir. Türk futbolunun ezelden beri en büyük sorunu altyapı sistemlerinin gelişmemiş olmasıdır. Uzun vadede en iyi yönetim kendi yıldızlarımızı kendimizin yaratması olacaktır. Son 2 yıl içerisinde Almanya olmak üzere 7 ülkeyi altyapı bazında inceledik. 4 önemli ülkeden teklif aldık. Altyapı çalışmaları kapsamında Almanya'dan iki kulüp, İngiltere - İspanya ve Rusya'dan da teklifler aldık. Altyapıda zaman zaman antrenman sahası sıkıntıları da yaşanmaktadır. Federasyonun bu konuda çalışması yoktur. Altyapı çalışmaları için iki Alman kulübüyle anlaşma sağladık. Uluslararası çapta proje yapan yegane takımız. 

ALİ SAMİ YEN ARENA 
Altyapı yatırımıyla ilgili iki önemli sonuç var; Tesis sorunu ve Florya gayrimenkulü. Altyapıdaki antrenman çalışmalarımızı Büyükçekmece tesislerine taşıyoruz. Çalışmalarımız tamamlanmak üzere.. Stadımızın geliştirilmesi için pek çok yatırım yaptık; GStore, 40 loca ve GSTV stüdyoları. Sahanın zemini ve drenaj sistemini tamamen yeniledik, ısıtma sistemlerini kurduk. Arena'nın üst dolaşım kısmını camla kapatacağız. Çatı kaplamasının şeffaf malzemelerle değişmesi zorunludur. Stadımız normalde 35derece Doğu-Batı normlarına uygun değil. Yapım aşamasında 35 derece saptama var. Zeminin daha iyi olması ve stadın güneş alması için çatıyı şeffaf malzemelerle kaplamak zorundayız. Stadın çatı kapaklarının yapılması konusunda GSGM ısrarcı, biz de teknik imkanlarda kısıtlıyız. Arena'nın beş senede emniyetli temele yerleşmesi gerekiyormuş. Kapak çalışmalarında hazırlıklarımız başladı. Stadın kapaklarının çimlere zarar vermesi konusunda araştırmalarımızı da sürdürüyoruz. Stadın izolasyon, ulaşım yolları ve devir-teslim işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. Stadın imalatından kaynaklanan eksik ve sorunları ilgili kurumlara detaylı bir şekilde gönderdik. Teslim konusunda GSGM önce stadı eksiksiz olarak TOKI'den devralacak, ardından da bize devredecek. 

MECİDİYEKÖY ARAZİSİ
Mecidiyeköy'de yer alan arsamız üzerinde bir ofis inşaatına başladık. Toplamda 20bin metre karelik çalışma. Toplamda 22 kat üzerinden bir proje üretildi. Temel dahil maaliyetinin 13.5 milyon dolar, görüşmeler sürüyor. İnşaat sonrasında aylık 350bin dolar kira geliri beklentimiz var. Maliyet konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bir banka maliyetin tümünü finanse etmek istiyor, görüşmelerimiz de sürüyor. Mecidiyeköy'deki araziye bugüne kadar 2.6 milyon TL harcadık. Tamamlandığında değeri 100milyon USD olacak.

RİVA ARAZİSİ
Üçüncü köprü çalışmalarının başlamış olması, Anadolu Yakası'ndaki çıkışın Riva'da olması değerini arttırıyor. Riva projesi kapsamında doğru hamleleri ve doğru formülleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Riva konusunda yaptığımız son değerlendirmeler arazinin değerinin 250milyon dolar seviyesinde olduğu görüldü.

BÜYÜKÇEKMECE VE FLORYA ARAZİSİ 
Büyükçekmece'de tahsis ettiğimiz araziye tesislerimizi taşıyacağız. Beş tam saha, konaklama ve gelişim alanı. Florya'da altyapı takımımızın kullanımı için yeni bir saha inşa ettik. Bu sahayı futbol okulları kullanacak. Florya'da bulunduğumuz 40dönümlük araziyi satın almak için başvuruda bulunduk. Çalışmalarımız devam etmekte.. Tüm şubelerimizi tek bir tesis altında toplamak bizim bir rüyamız oldu ve bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda 2 proje hazırladık ancak seçimler araya girdi ve beklememiz gerekti. Israrcıyız, muhakkak yapacağız.

KÜÇÜKÇEKMECE ARAZİSİ 
Küçükçekmece'de yer alan tesislerimizi yeniden inşa ettik. Altyapı, güvenlik çalışmalarımız tamamlandı. Kürek takımının konaklayacağı 10 oda, küreklerin kalacağı rıhtım ve bir çok nokta baştan yenilendi.

GALATASARAY ADASI
Galatasaray Adası'nda açtığımız davayı kazandık ancak Yargıtay bunu bozdu. Dava süreci devam etmektedir. Bizden önce yapılan sözleşme 2015 yılında bitmektedir. Hukuki tedbirleri aldık, kimsenin şüphesi olmasın. Galatasaray Adası olarak adlandırılması, başka bir isim kullanılmaması olmazsa olmaz şartımızdır. Adadan elde edilecek gelirin, ticari gerçeklere uygun seviyeye getirilmesi. Bugün 400bin dolar kazanıyoruz. Galatasaray Adası'nın yıllık bedelinin 2.5 milyon dolardan aşağıya olmamasını istiyoruz. Bunu başka bir genel kurulda konuşma kararı aldınız, ona da saygı duyuyorum.

TAÇ SPOR TESİSLERİ
Anadolu Yakası'nda hem sporcularımızın hem de üyelerimizin kullanacağı tesis kurmak istiyorduk. Ataşehir'de yer alan TaçSpor tesisleriyle işbirliği çalışmalarımız sürüyor. Tesislere olimpik havuz yapacağız. Yaptığımız mali incelemelere ve denetimlere göre tesisin 1.5 milyon dolarlık yıllık net geliri var.

GAYRİMENKUL YÖNETİMİ
Gelinen noktada yeni hedeflerimiz gayrimenkullerimizi yönetmek ve yeni gayrimenkuller üretmektir. Gayrimenkullerimizi korumak ve bunu yönetmek konusunda en muhafazakar yöneticilerden birisi benim. Kesinlikle arazi satışı değil, arazinin üzerinde bir projeyle gayrimenkullerimizi değerlendireceğiz. Gayrimenkullerden gelen gelirlerle borç ödenmeyecek, yeni gayrimenkuller alınacak ve büyüme sağlanacak. Gayrimenkuldeki ana paraya dokunmadan, sadece elde edilen gelir üzerinden borçlarımızı değerlendirecek. Bunca sıkıntılı günlerde Riva hakkında bir kez satışa çıkartmadık. Bugün değerlendirme amacımız 3.köprüdür. Mali ve sportif açıdan istikrar sağlamış olsak da, yönetim ve idari bakımından istediğimiz seviyede değiliz.

SPONSOR SAYISI
Basketbol ve voleybol takımlarımız en üst düzeyde mücadele etmesi için sponsorlara ihtiyacımız var. Aksi takdirde, diğer kalemlerden bu şubelerimize aktarımlar yapmamız gerekiyor. 2011 yılında 14 olan sponsor sayımız bugün itibariyle 21 olmuştur. Bugün bir çok başarımıza ortak olan sponsorlarımıza teşekkür etmemiz gerekiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0