Deplasmanda kaybedilen 27 puan..

Şubat ayının ortasına kadar üç kulvarda yoluna devam eden Galatasaray, Nisan ayının ilk haftası itibariyle Türkiye Kupası dışında iki kulvarda da havlu attı. Süper Lig'de şampiyonluk şansını mucizelere bırakan son iki sezonun şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'nde de ikinci tur eşleşmelerinde İngiliz devi Chelsea'ye boyun eğmişti. Türkiye Kupası'nın yarı finalinde Bursaspor ile 2-2 berabere kalan ve rövanş maçında final için sahaya çıkacak olan Roberto Mancini'nin öğrencileri, bu akşam deplasmanda konuk olduğu Sivasspor karşısında sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve ikincilik yarışında ağır bir darbe aldı. Tüm bunlar bir kenara, Roberto Mancini'nin öğrencileri bu sezon oynadığı 15. deplasman maçında 27 puan kaybetmeyi başardı.

Süper Lig'in ikinci yarısında iç saha ve deplasman maçlarında bambaşka iki farklı performans sergileyen Galatasaray, ikinci yarıda geride kalan 6 deplasman maçında sahadan galibiyetle ayrılamadı. Sezon başından buyana deplasmanda toplam 15 maça çıkan sarı-kırmızılı takım, hükmen kazandığı Beşiktaş maçının yanı sıra Kayseri Erciyes ve Kayserispor deplasmanlarında sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu sezon deplasmanda sadece 3 maç kazanan Galatasaray, geride kalan 12 karşılaşmanın 9'unda sahadan berabere ayrılırken, 3 kez de mağlubiyetle ayrıldı.

Süper Lig'de kümede kalma savaşı veren Antalyaspor ve Kayseri Erciyes'in geride kalan 29 hafta sonunda 28 puanı olduğu göz önünde bulundurulursa, Galatasaray'ın deplasmanda kaybettiği 27 puan ligimiz için oldukça önem taşıyor. Neredeyse, bir takımı kümede tutacak düzeyde deplasmanda puan kaybeden Roberto Mancini'nin öğrencileri, iç sahada ise 11 galibiyet - 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet istatistiğine sahip. Deplasman maçlarında rakip fileleri 18 kez havalandırıp, kalesinde 15 gol gören Galatasaray; iç sahada rakip fileleri 31 kez havalandırıp, kalesinde 9 gol gördü.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0