Roberto Mancini: Hak ettik..

Süper Lig'de ezeli rakibi Fenerbahçe'yi sahasında tek golle mağlup eden ve rakibine pozisyon dahi vermeden sahadan 3 puanla ayrılan Galatasaray'ımızda karşılaşma sonrası teknik direktör Roberto Mancini önemli açıklamalarda bulundu. Takım olarak bu maçı hak ettiklerini ve rakiplerine şans dahi tanımadan sahadan galibiyetle ayrılmalarının önemli olduğunu dile getiren İtalyan menajer, karşılaşma sırasında Selçuk İnan ile arasında yaşanılan olayların büyütülecek birşey olmadığını ve sorunun çözüldüğünü belirtti. Roberto Mancini'nin karşılaşma sonrasındaki tüm açıklamaları şu şekilde..

DERBİ HAKKINDA..
Benim söylediğim şöyle bir konu vardı. Biliyorsunuz bir yabancı kuralı var. Bu kuralların bu şekilde olması, kapalı olması aslında çok iyi değil Türkiye Ligi için. Bunların serbest olması gerekiyor. Çünkü serbestlik olduğu zaman otomatikman buraya çok kaliteli oyuncular gelecek. Kaliteli futbolcuların buraya gelmesi Türkiye Ligi’nin daha fazla seyredilmesine sebep olabilir ve ligin kalitesini de yükseltebilir. Galatasaray – Fenerbahçe maçı çok önemli bir derbi. Manchester, Milan ya da Avrupa’daki diğer derbilerden çok farkı olduğunu düşünmüyorum. Bugün sahada daha iyi oynayan ve birçok pozisyona giren Galatasaray vardı. Eksik olan şey ikinci goldü, yakaladığımız pozisyonlarla ikinci golü de bulabilirdik. Baktığınız zaman 11’e 10 kaldıktan sonra topa daha çok hakim olan ve topu tutan bir Galatasaray vardı. İkinci golü bulsak; üçe – dörde gidebilirdi. Ne yazık ki ikinci golü atamadık. Futbolda böyle dönemler oluyor, girdiğiniz pozisyonları değerlendiremiyorsunuz. Buna şanssızlık da diyebiliriz, hatalara da bağlayabiliriz. Maçın geneline baktığınızda bir kişi eksik kaldığında Fenerbahçe, oyunu daha domine eden, topa daha çok sahip olan bir Galatasaray vardı sahada. Diğer taraftan Fenerbahçe’nin de ne kadar güçlü ve kaliteli bir takım olduğunu unutmamak lazım. Bir kişi eksik bile olsalar mutlaka saygı duyulması gereken bir takım.

Baktığınız zaman liderlik pozisyonuna, orada olmayı hak eden bir Fenerbahçe var. Çünkü bugüne kadar iyi oynadılar, iyi mücadele ettiler. O yüzden şu an için konuşmak gerekirse orayı hak eden bir Fenerbahçe var.

SELÇUK İNAN HAKINDA..
Selçuk'un sakatlığının olması normal, sonuçta derbi oynuyorsunuz ve gerginlikten - stresten bile maçın son dakikalarında bu tip şeyler yaşanabiliyor. Sakatlığı olduğunu ve çıkmak istediğini söyledi. Bende kendisine sahada kalmasını ve gerekirse yere yatmasını söyledim. Bu tarz maçlarda oyuncular bu tip şeyler yaşayabilir, bu tarz şeylerin olması normal. O yüzden bu çok büyütülecek ya da üzerine konuşulacak bir konu değil. Aramızda herhangi bir problem söz konusu değil.

ÜNAL AYSAL HAKKINDA..
Gerçekten mükemmel bir başkana sahip olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü ne olursa olsun hep takımın yanında olan ve destek veren bir başkanımız var. Bu da hem hoca hem takım hem de oyuncular için önemli. Sadece başkanımız değil, değerli yöneticilerimiz de var. Her zaman takıma destek oluyorlar.

DIDIER DROGBA HAKKINDA..
Drogba bizim için, takım için kesinlikle çok önemli ve özel bir oyuncu. Maç öncesinde onunla bir görüşme yaptım ve sahada olmak istediğini söyledi. Fizik olarak da iyi görünüyordu ve bugün sahaya çıktı. Maç içerisinde de başarılı olduğunu düşünüyorum. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0