ELW | F-8'de ilk 2 günün ardından..

Rusya'nın Ekaterinburg kentinde düzenlenen Euroleague Women F-8'inin ilk 2 günü geride kaldı. Fenerbahçe, Spartak Moskova ve Kayseri KASKİ'yle aynı grupta yer alan Galatasaray Odeabank ilk gün karşılaştığı Spartak Moskova'yı 68-61 yenerken, ikinci gündeyse Fenerbahçe'ye 2 sayı farkla mağlup oldu. Şu ana kadar 1 galibiyet - 1 mağlubiyetimizin bulunduğu grupta son maçımız bu akşam saat 18.30'da Kayseri KASKİ'ye karşı olacak.

İlk günkü Spartak Moskova maçına takımımız oldukça iyi başlamıştı. Özellikle Zellous&Alba Torrens ikilisiyle maça etkili giren Sarayın Sultanları oyunun iki tarafında birden istediklerini yaparken ilk çeyreği 24-14 önde kapadı. İkinci çeyrekteki rakibin oyunu dengeleme çabalarına rağmen önde kalmayı başaran Ekrem Memnun'un öğrencileri devreye 35-27 önde girdiler. Dönüşte kaldığı yerden devam eden ve farkı gitgide açan takımımız skoru 48-34'e kadar taşıdı. Ancak farkın açılmasından ötürü Zellous'u dinlendirmeye çalışmak pek istemediğimiz sonuçlar doğururken rakipte Belyakova devreye girdi ve 10-0'lık bir seri yakaladılar. Bunun devamında son periyotta da skor 56-56'ta bir kereliğine eşitlense de hiç öne geçmelerine izin vermedik. Maçın son bölümlerine yaklaşırken ise özellikle Işıl, Nevriye gibi yerli isimlerin sorumluluk almasıyla birlikte dengeyi kendimizden yana bozduk ve öne geçip 68-61'le kazanmayı başardık. Bu karşılaşmada Sancho 18 sayı - 9 ribaundla oynarken Zellous da 15 sayılık bir katkı verdi ve ilk günü galibiyetle kapadık.

İlk gün maçlarından galip ayrılan bir diğer ekip de ezeli rakibimiz Fenerbahçe'ydi ve dün akşam onlarla grupta liderlik stratejisi adına önemli bir maç oynadık. Dengeli geçen ilk çeyreğin ardından ikinci periyotta savunmada vidaları iyice sıkan ve oldukça sertleşen takımımız hücumda ise Zellous'un müthiş oyunuyla birlikte oldukça etkili oldu ve devreye 39-30 önde girdi. Shavonte henüz ilk yarı itibariyle 6/7 sahaiçi isabeti bulmuş ve 16 sayıya ulaşmıştı. Ancak soyunma odasından dönüşte işler istediğimiz gibi gitmedi. Savunma baskısını arttıran Fenerbahçe karşısında topu Zellous'un eline verip birşeyler üretmesini beklerken rakip bu arada özellikle Yacobou'yu çok etkili kullanarak bir seri başlattı. Ve bu seri çeyrek sonuna kadar devam ederken son periyot öncesi 48-54 geriye düştük. Final çeyreğine ise çok daha iyi giren Sultanlar skoru kısa sürede eşitlediler, hatta öne de geçtiler bir süre sonra.. Maçın sonları yaklaşırken ise çekişme hat safhaya çıktı. İki tarafın da karşılıklı basketler bulduğu bu dakikalarda rakipta Pondexter sorumluluk alırken biz de Sancho'nun basketiyle öne geçtik. Ancak son 20 saniyeye onlar 1 sayı farkla önde girdiler. Burada top bizdeyken çabuk bir sayı bulma yoluna gittik ancak Sancho'nun atışı girmedi ve 11 saniye kala top onlara geçti. Bu 11 saniyede ise faul hakkımızın daha dolmamış olmasından, bu hakkı doldurup onları çizgiye getirmeye çalışırken ötürü çokça zaman kaybettik ve maç sonunda da 66-68'lik bir mağlubiyet aldık. 

Bu maçta özellikle 3. çeyrekte yaşadığımız düşüş belirleyiciydi. Önceki gün oynanan yorucu Spartak maçının üstüne böylesine güçlü bir rakibe karşı da rotasyon darlığının sıkıntılarını çektik. Fenerbahçe bu anlamda bize göre eli çok daha geniş olan bir rakip. Bunun yanında bazı temel isimlerimizden de istediğimiz katkı gelmedi. Alba&Sancho ikilisi toplam 6/21 sahaiçi isabetiyle birlikte 16 sayı üretebildiler. Ayrıca Nevriye de iyi bir gününde değildi. Bu durumda yük büyük oranda Zellous'un sırtına kalırken, Shavonte 21 sayıyla üstüne düşeni yaptı. Kelsey Bone da pota altındaki etkinliğiyle 14, Işıl ise 9 sayı kattı ancak bunlar yeterli değildi. Tabi rakibin tüm bu geniş rotasyon avantajına rağmen son 20 saniye kala, faul hakkımız da dolmamışken yani rakip topu ele geçirirse onları çizgiye getirmek için yapacağımız faullerle çokça zaman kaybetme olasılığı varken; neden erken bir atış kullandık, bu da tartışmalı. Hani atamasak da onlara faul yaparız tekrar hücuma geliriz deme şansı çok olmadı çünkü sadece 2 takım faulümüz vardı. Ve o erken hücumdan isabet bulamadıktan sonra faul yaptığımız pozisyonlarda zaman eridi ve son topta bize 3 saniye civarında bir süre kaldı ancak bu da yeterli olmadı. Eğer orada son top gibi kullansaydık, son saniye isabeti bulup rakibe şans tanımayacaktık. Ya da en kötü ihtimal 1 sayı farkla kaybederdik ki averaj hesabının da önemi var. Yani tüm zorluklara rağmen ortaya koyduğumuz karakter müthiş, bunu hep söylüyoruz zaten ama böylesine kritik bir maçta bu kadar basit bir stratejik hata yapmak da bize yakışmadı. Şimdi yarın bir KASKİ maçı var. Kayseri temsilcisi ilk 2 gündeki mağlubiyetlerinin ardından iddiasını neredeyse tamamen kaybetti ki zaten normal şartlarda bizim yeneceğimiz bir takım. Eğer kazanırsak lider çıkma şansımız da doğabilir, tabi bu Fenerbahçe'nin yarın Spartak'a karşı alacağı sonuca da bağlı olacak..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0