TKBL | Sultanlar kaldığı yerden!


Destansı bir F-8 oynayarak Euroleague Women şampiyonu olan ve kulüp tarihine altın harflerle geçen Galatasaray Odeabank, ligde de kaldığı yerden devam ediyor! Play-off yarı final serisi ilk maçında evinde Adana Botaş'ı konuk eden takımımız çok tutuk başladığı mücadelenin devamında müthiş savunmasıyla ön plana çıkarkan oyun içinde üstünlüğü ele aldı ve farkı yavaş yavaş açarak 74-48'lik bir galibiyete imza attı. Son zamanlarda formu iyice zirveye çıkan kaptan Işıl Alben mücadeleyi 18 sayı - 8 ribaund - 3 asist  - 3 top çalmayla tamamladı.

Maça hem savunmada hem de hücumda oldukça tutuk girdik. Normal seviyemizden aşağıda bir oyun oynarken Adana Botaş da özellikle hücumdaki yetenekli oyuncularıyla birlikte öne fırladı ve ilk 8 dakikayı 5-19 gibi bir skorla önde geçtiler. Ancak bu dakikadan sonra oyunun rengi değişti. Savunmada vidaları yavaş yavaş sıkmaya başlayan takımımız çeyrek bitmeden farkı 8'e indirmeyi başardı: 11-19. İkinci çeyrekteyse müthiş savunma performanslarından birini gördük. F-8'de şampiyonluğu getiren noktalardan biri olan değişmeli alan savunmasıyla rakibi bozan Ekrem Memnun'un öğrencileri, hücumdaysa Sancho&Nevriye'nin orta mesafeleriyle birlikte etkili oldu ve devre bitiminde öne geçerek skoru 33-28'e taşıdı. İkinci yarıda da yakaladığımız momentumu koruduk. Maçın son saniyelerine kadar bir an olsun oyun içindeki iştahını kaybetmeyen takımımız, üçüncü çeyrekte farkı 14'e çıkarmayı başardı: 58-44. Son bölümde ise savunma iyice öne çıkmaya başladı. Yorulan Botaş takımı bizim direncini düşürmeyen savunmamız karşısında çok uzun bir süre sayı atamadı. Biz ise bu bölümlerde topu iyi paylaşarak, farklı isimleri devreye sokarak farkı açmaya devam ettik ve karşılaşmadan 74-48 gibi bir skorla galip ayrıldık. Kaptan Işıl 18 sayıyla en skorer ismimiz olurken Sancho 14, Bone 11 ve Zellous da 10 sayıyla galibiyette öne çıkan isimlerden oldular. İlk 8 dakikada rakibinden 19 sayı yiyen Sultanlar, geri kalan 32 dakikalık bölümdeyse sadece 29 sayıya izin verdiler. Bunun yanında hücumda da topu iyi paylaşıp skoru homojen olarak dağıtmayı bildiler.

Tutuk başlanan ama ilk çeyreğin sonlarından itibaren sergilenen dominant oyunla birlikte sonu rahat gelen bir karşılaşma oldu Botaş maçı.. Son günlerdeki yorgunluk-yoğunluk gibi sebeplerden ötürü maça böyle başlamak anlaşılabilir bir durum, ama ısındıkça ve oyunun içine girdikçe farkımızı çok net bir biçimde hissettirip galibiyeti aldık ve seride 1-0 öne geçtik. Dünkü maçta 1500'ü aşkın taraftar salondaydı ve bu normal ortalamanın üstündeydi. Ancak ne olursa olsun bu takımın çok daha fazlasını hakettiğini de unutmamak gerek. Cumartesi günü saat 15:00'de oynanacak serinin 2. maçı pek çok kişi için de daha müsait bir zaman olacaktır diye tahmin etmek güç değil ve dolayısıyla herkesi Sultanlar'ı desteğe çağırıyoruz. Türkiye Kupası'nı kazandık, üstüne tarih yazıp Euroleague'i kazandık ve bir de bunların üstüne ligi kazanırsak bu sezonu altın bir sezon haline getirebiliriz. Üstelik sadece içeride oynayacağımız maçları kazanmak bile buna yetecek. Neden bunu hep birlikte yapmayalım ki?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0