Neriman Özsoy takımdan ayrıldı..

Galatasaray Daikin kadın voleybol takımında iki sezon önce gerçekleştirilen yeni yapılanmanın en önemli taşlarından birisi olan Neriman Özsoy, sezon sonunda gerçekleştirilen görüşmelerin ardından takımdan ayrılma kararı aldı. Bir süredir "Kalacak mı, gidecek mi" tartışmaları devam ederken, tecrübeli milli oyuncu kişisel hesabından yaptığı açıklamayla birlikte takımdan ayrıldığını ve Galatasaray camiasına, teknik heyetinden oyuncusuna ve taraftarına kadar tüm bireylere teşekkür etti.

Bazı oyuncular takımlarda gösterdiği performans bir yana, taraftar için çok değerlidir. Galatasaray taraftarı böyle oyuncuları çok sever, her zaman bağrına basar. Kulübe de yakışır bu oyuncular, bu renklerden başka renklere göndermek istemezsiniz, kabul edemezsiniz. Yakın zamandan örnek verelim, Harry Kewell ve Johan Elmander gibi enfes iki örnek duruyor karşımızda futbol branşından. Onlar Galatasaray'da 8 sezon top oynamadılar, Hagi gibi efsane bir performans sergilemediler belki ama ruhları, karakterleri bizi gönülden fethetmeye yeterdi. Neriman Özsoy, geldiği günden beri ruhunu, hırsını, mücadelesini ortaya koyan; manşetteki eksikliğini hücumda gösterdiği performans ve azimle unutturan voleybolcumuz. 

2 sene önce giymeye başladı bu şanlı formayı, herkes biliyordu zaten onun bu armanın özel isimlerden biri olacağını.. Öyle de oldu, geldiği ilk sene Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde Final Four evsahipliği hakkını elde etti. Neriman başarı istiyordu, mücadele ediyordu. Bu tam ona göre bir işti. Galatasaray o sene ilk maçta Vakıfbank'a yenildi ve bu çok sürpriz olmamıştı. İkinci maçta Yamamay karşısında epik bir maç oynandı ve maçı 3-2 kaybettiğinde Neriman Özsoy gözyaşları ile voleybol ve Galatasaray sevgisinin birleşiminden doğan hırsın patlamasını taraftara gösterdi. Ve o an, kimsenin şampiyonluk beklemediği; favori olmadığımız o turnuvada Neriman bize o kupayı herkesten çok istediğini gösterdi. Kalbi Galatasaray'la çarpıyordu, zaten eksik olan manşet alma özelliğine mağlup olduğunda "ben manşet alamıyorum" gibi bir umursamaz tavır yerine, parkeleri dövüyordu. Kısacası, bu armayı çok paralar dökülen sporculardan daha fazla hak ediyordu, kaybettiğimizde suratının aldığı hüzünlü ifade ile bu kulübü sahiplendiğini gösteriyordu. Taraftar da sevgisini karşılıksız bırakmadı, voleyboldan zerre anlamayan taraftarlar biliyorum, Neriman'ı çok seven. Zaten bu yüzden "başbakan" lakabını almıştı ya; Cimbombomun Başbakanı Neriman.

Çok genç ve başarıya aç, maalesef kulübümüz yeterli yatırımı göstermedi bu şubeye. Kupalar kazanacağı bir kulübe gitmek istiyordu. Son aylarında kaptan da yapıldı fakat dedik ya, Neriman odaklı bir kadro oluşturamadık ne yazık ki. Ve Neriman kulüpten ayrıldı. Kendisine gösterdiği performansı ve hırsı için minnetlerimi sunuyorum. Umuyorum ki geri dönecek, sarı kırmızı formaya çok yakışıyor. Yolu açık olsun ve o çok istediği Avrupa zaferine yakın zamanda ulaşması dileğiyle.

1 yorum:

  1. 2014 Dünya Grand Prix Finallerinde averajla 3. lüğü kaçırıp 4. olduk. Turnuva yıldızı Neriman son maçta tek başına 32 sayı kazandırdı ve MVP oldu.Hayroviç'e 4 ayda kaptırılan para Neriman'ı tutmak için gerekenin 10 katı !!!

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0