Tarihi rekor!

Kurulduğu günden bugüne şampiyonluklara abone olan Galatasaray sutopu takımı, namağlup lider tamamladığı normal sezonun ardından play-off finallerinde ENKA'yı serinin üçüncü maçında 10-5 mağlup etti ve üstüste 10, son 23 yılda ise 20.kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Havuzun Aslanları şampiyonluk yolunda Manisa Su Sporları ve ENKA'yı toplamda 3-1'lik skorla geçmeyi başararak kupaya uzandı.

Normal sezonu ilk dört sırada bitiren Galatasaray, IYIK, ENKA ve Manisa Su Sporları'nın oluşturduğu dörtlü play-off maçlarında Galatasaray sutopu takımı yarı final turu kabul edilen ilk turda Manisa Su Sporları ile karşılaştı. Rakibini ligde iki maçta da mağlup etmeyi başaran Petar Kovacevic'in öğrencileri ilk maçta havuzdan 9-7 mağlup ayrıldı ve seri 1-1'e geldi. Rakibi karşısında ikinci maçı 13-7 gibi farklı bir skorla kazanan Galatasaray sutopu takımı, serinin üçüncü maçında da sahadan 17-7'lik ezici üstünlükle ayrıldı ve adını finale yazdırdı.

Final serisinde de prosedür gereğince, ligde rakibini iki kez mağlup ettiği için 1-0 önde başlayan Galatasaray sutopu takımı ilk maçta evinde ağırladığı ENKA'yı baştan sona mücadele içerisinde geçen karşılaşma sonunda 9-7 mağlup etti ve seride durumu 2-0'a getirdi. Final serisinin ikinci maçında ENKA'ya konuk olan Petar Kovacevic'in öğrencileri, hakemlerin oldukça tartışmalı kararlar verdiği karşılaşma sonunda havuzdan 8-7'lik mağlubiyetle ayrıldı ve şampiyonluk turunu Kalamış Engin Bora Havuzu'na bırakmış oldu. Dün oynanılan karşılaşmada rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun sergileyen Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek finalisti Galatasaray sutopu takımı, havuzdan 10-5'lik üstünlükle ayrıldı ve üstüste 10.kez lig şampiyonu olmayı başardı.

Havuzun Aslanları elde ettiği üstüste 10. lig şampiyonluğuyla birlikte, toplamda 23. şampiyonluk kupasını havaya kaldırırken yaklaşık 12 sezondur İstanbul Yüzme ve İhtisas Kulübü'ne ait olan Sutopu Ligi'nin en çok şampiyon olan takımı ünvanına da ortak oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0