STSL | Son derbi..

Hafta ortasında dokuz yıl aradan sonra Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım için moral depolayan Galatasaray, ligin sondan bir önceki haftasında Trabzonspor deplasmanında sahaya çıkıyor. Geçtiğimiz hafta müthiş bir geri dönüş yaparak Gençlerbirliği karşısında 3-2'lik galibiyetle 3 puana uzanan Roberto Mancini'nin öğrencileri, sezonun son derbisinden de 3 puanla ayrılarak ikinciliğini perçinlemek istiyor. Trabzonspor'un cezası nedeniyle kadın ve çocuk taraftarların önünde oynanacak olan karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetirken, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma öncesi son bilgiler, istatistikler ve dikkat çeken detaylar şu şekilde..



SÜPER LİG: SON DERBİ
Spor Toto Süper Lig'de bitime son iki hafta kalırken, Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanacak olan karşılaşma 2013-2014 futbol sezonunun son derbisi olacak. Bu sezon ezeli rakipleri ile oynadığı 5 derbiden 4 galibiyet - 1 mağlubiyet ile ayrılan Galatasaray, sezonun son derbisinde bordo-mavili ekibe deplasmanda konuk olurken; bugüne kadar Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı 40 karşılaşmada Galatasaray sahadan 16 kez galip ayrılan taraf olmayı başardı. Rakibi karşısında deplasmanda oynadığı son 18 maçta mağlup olmayan Galatasaray, bugüne kadar Trabzonspor karşısında deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda 49 gol atarken kalesinde de 47 gol gördü. 

LİG İKİNCİSİ: DEVLER LİGİ BİLETİ
Süper Lig'i bu sezon şampiyon bitiren ezeli rakibimiz Fenerbahçe, geçtiğimiz yıllarda UEFA tarafından "şike ve teşvik yapmaktan" dolayı 2 yıl men cezası alması nedeniyle bu sezon Avrupa Kupaları'nda boy gösteremezken, şampiyonluktan elde edilen grup aşamasına doğrudan katılım hakkı Süper Lig ikincisine verilecek. Bu nedenle, sadece bu sezon için, en az şampiyonluk kadar değerli olan ligi ikinci sırada bitirme durumu Galatasaray adına oldukça önem taşıyor. Ezeli rakibi Beşiktaş'ın bir puan önünde yer alan ve son haftaya girilirken bu avantajını korumak isteyen Mancini'nin öğrencileri, Trabzon deplasmanını kayıpsız atlatmaları halinde Beşiktaş'ın puan kaybetmesini bekleyecek. Küme düşmeme savaşı veren Elazığspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Beşiktaş, rakibi karşısında puan veya puanlar kaybederse, Galatasaray'ın olası galibiyeti durumunda Mancini'nin öğrencileri ligi ikinci sırada tamamlamayı garantileyecek. İki takımın puan kaybetmesi veya iki takımın 3 puanla haftayı kapatması durumunda Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılımı sağlayacak olan lig ikinciliği yarışı ligin son haftasına taşınacak.

ROBERTO MANCINI: 45. RESMİ MAÇ
30 Eylül akşamı Galatasaray'da ilk antrenmanına çıkan dünyaca ünlü İtalyan teknik adam Roberto Mancini, geride kalan 7 aylık süre zarfında Galatasaray'ın teknik direktörü sıfatıyla 44 maçı geride bıraktı. İlk olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasının ikinci maç haftasında Juventus karşısında Torino'da kulübede yer alan Mancini, ligde de ilk olarak Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanılan Akhisar Belediyespor karşılaşmasıyla taraftarlara merhaba demişti. Geçtiğimiz hafta Galatasaray'ın başında ilk şampiyonluğunu yaşayan İtalyan teknik adam bu akşam 45. resmi maçına çıkıyor. Bugüne kadar ligde 26 maça çıkan Roberto Mancini bu karşılaşmalarda 14 galibiyet - 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde ederken, toplamda takımın başında yer aldığı 44 maçta 22 galibiyet elde etti. Roberto Mancini yönetimindeki Galatasaray, ligde ikinci sırada yer alırken UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci turda Chelsea'e elenmiş ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da şampiyonluk başarısını elde etmişti.

2014: DEPLASMANDA BİR GALİBİYET
Süper Lig'de bu sezon özellikle deplasmanda kaybettiği puanlar ile dikkat çeken Galatasaray, ligin son deplasman maçında ezeli rakibi Trabzonspor ile karşılaşacak. Bugüne kadar deplasmanda toplam 27 puan kaybeden Roberto Mancini'nin öğrencileri, iki hafta önce Elazığ deplasmanında Burak Yılmaz'ın tek golüyle sahadan 3 puanla ayrılarak 2014 yılında deplasmandaki ilk galibiyetini elde etmişti. Sezon başından buyana deplasmanda 16 maça çıkan Galatasaray, bu karşılaşmalarda 4 galibiyet - 9 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti. Deplasmanda oynadığı maçlarda 19 gol atan Galatasaray, kalesinde de 15 gol gördü. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0