STSL | Son iki..

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Elazığ deplasmanından 3 puanı çıkartan ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım konusunda rakibi Beşiktaş karşısında önemli bir avantaj elde eden Roberto Mancini'nin öğrencileri, ligin 32. haftasında Ali Sami Yen Arena'da taraftarıyla buluşacak. Gençlerbirliği'ni evinde ağırlayacak olan Galatasaray, hafta içerisinde oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası final müsabakası öncesinde hem moral depolamak, hem de yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılımı sağlayacak lig ikinciliğini elde etmenin peşinde!

HEDEF: DEVLER LİGİ
Son iki sezonu şampiyon olarak tamamlayarak doğrudan adını Avrupa'nın bir numaralı organizasyonuna yazdırmayı başaran Galatasaray, bu sezon ezeli rakibinin şampiyon olmasına rağmen Avrupa'dan men cezası alması nedeniyle ligi ikinci sırada bitirmesi halinde adını yeniden Avrupa'nın bir numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan grup aşamasına yazdıracak. Bu nedenle, ligin en kritik dönemine girilirken üçüncü sırada yer alan takipçisi Beşiktaş'ın bir puan önünde olan Roberto Mancini'nin öğrencileri bu hafta sahadan galibiyetle ayrılması halinde son viraja önde girmeyi garantileyecek. Beşiktaş'ın olası puan kaybında ise, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım konusunda büyük bir avantajı elde edecek olan Roberto Mancini'nin öğrencileri, yeni sezonda da adını Avrupa'nın en büyük organizasyonunda duyurmak adına bu hafta Gençlerbirliği karşısında mutlak kazanmak zorunda!

SÜPER LİG: DEPLASMAN GALİBİYETİ
Geçtiğimiz hafta sonu Elazığ deplasmanında sahaya çıkan ve Burak Yılmaz'ın tek golüyle üç puana uzanan Galatasaray, uzun bir aradan sonra Süper Lig'de deplasman galibiyeti elde etmiş oldu. Süper Lig'de son olarak ilk yarının son haftasında oynanılan Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında deplasman galibiyeti elde eden Roberto Mancini'nin öğrencileri, neredeyse 120 gün aradan sonra deplasmanda 3 puan sevinci yaşarken 2014 yılında Süper Lig'de elde edilen ilk deplasman galibiyetine de Elazığspor karşısında imza attı. Bu sezon deplasmanda oynadığı 15 maçta 4 galibiyet - 9 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden sarı-kırmızılı takımımız, bu karşılaşmalarda rakip filelere 19 gol atarken kalesinde de 15 gol gördü.

BURAK YILMAZ: 50 GÜN SONRA..
Geride kalan 31 hafta sonunda rakip filelere 50 gol bırakan Galatasaray'ın en golcü ismi (14 gol) olmayı başaran Burak Yılmaz, geçtiğimiz hafta Elazığ deplasmanında attığı golle hem takımımıza 120 gün sonra deplasman galibiyetini getirdi, hemde kendisinin 50 günlük gol orucuna son vermiş oldu. Son iki sezonun gol kralı olan tecrübeli forvet, bu sezon Roberto Mancini'nin en çok forma verdiği isim olarak dikkat çekiyor. İtalyan teknik adamın 32 kez sahaya sürdüğü Burak Yılmaz, bu sezon Süper Lig'de attığı 14 golle gol krallığı sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Kral, ligde son golünü 8 Mart 2014 tarihinde oynanılan ve 6-1 gibi farklı bir skorla galip geldiğimiz Akhisar Belediyespor karşılaşmasında kaydetmişti. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0