TKBL | Hunharca Şampiyon!

Türkiye Kupası ve Euroleague Women şampiyonluklarının ardından lig şampiyonluğunu da alarak üçlemeyi tamamlamak isteyen Galatasaray Odebank, final serisinin 5. maçında Fenerbahçe'yi eze eze yenerek yıllardır hasreti çekilen şampiyonluğu getirdi. Maçın henüz ilk dakikasından itibaren rakibini sahadan silen ve maça hiç ortak etmeyen Sultanlar maç içinde farkı bir ara 32'ye kadar da çıkardı. 73-54'le sonuçlanan bu şampiyonluk karşılaşmasında Alba Torrens 21 sayıyla en skorer ismimiz oldu. 

Maçın hikayesi oldukça basit aslında. Sadece kadın basketbol için değil diğer tüm standartlarda mükemmel sayılacak bir atmosferde maça çıkan takımımız ilk pozisyondan itibaren müthiş bir savunma yaptı. Zaman zaman alan savunması yaparak, bazen de bunu değiştirerek oynadılar ve Fenerbahçe'yi kitlediler. Özellikle savunmadaki iletişim, yardım getirme zamanlamaları müthişti ve bu savunma seviyesi çok uzun bir süre sürdü. Tüm bu süreçte hücumda da cezaları kestik. İlk çeyrekte Zellous biraz daha ön plandaydı ve bu bölümü 17-6 gibi bir skorla önde geçtik. İkinci çeyrekte de bu dominasyon sürdü, Nevriye ve Işıl hücumda önemli katkılar verirken asıl patlamayı ise Alba Torrens yaptı ve farkı açmamızda büyük etkisi oldu. Devreye 40-18 gibi ezici bir skorla önde girdik. Üçüncü çeyrekte de çok değişen birşey olmadı, Zellous ve Nevriye'nin art arda gelen üçlükleriyle fark daha da açıldı. Sonrasında Fenerbahçe farkı kapatma çabalarına girişse de uzun soluklu bir seri yakalamalarına hiç izin vermedik. Hatta çeyreğin sonuna doğru yakaladığımız seriyle farkı daha da açtık ve 30 dakika dolduğunda skordaki tabela 63-31'i gösteriyordu! Son çeyrek ise adeta formaliteden oynandı. Bu bölümün ilk dakikalarında da oyun disiplinimiz sürerken son 4 dakikaya girilirken farkın da verdiği rahatlıkla oyunu biraz bıraktık. Zaten 36 dakikada rakibine 40 sayı atma izni veren takımın son 4 dakikada 14 sayı atma imkanı tanımasından bunu anlayabiliriz ancak bu sadece farkın biraz daha erimesine sebep olabildi ve maç sonunda 73-54'lük skorla galip gelerek şampiyonluğu kazandık!

Bir final maçı baştan sona ancak bu kadar domine edilebilirdi. Takım zaten bu galibiyete inanmış bir biçimde parkeye çıkmıştı ama öylesine yoğun bir atmosfer vardı ki Fenerbahçe erkek basketbol takımı gelse oradan çıkamayacakmış gibi bir hava vardı neredeyse. İlk sahaiçi isabetlerini ilk çeyrekte 5.5 dakika geride kaldıktan sonra bulabilmişlerdi. Sonrasında da hiçbir şekilde dahil olamadılar oyuna, izin vermedik. Oyun iştahımız düşmedi, hücumda zaman zaman teklemeler olsa bile savunma disiplini hep müthiş bir seviyedeydi. Bireysel anlamda böylesine tarihi bir maçta Alba Torrens attığı 21 sayıyla en skorer ismimiz olarak ön plana çıkmayı başardı ki özellikle ilk yarıda müthiş bir performans ortaya koydu İspanyol yıldız.. Bir başka İspanyol Sancho da göze batanlardan oldu bu maçta; ilk yarıda daha çok savunmada ön plana çıkarken ikinci yarı hücumda da devreye girdi ve maçı 13 sayı - 15 ribaund - 4 asist - 4 top çalma - 2 blokluk bir istatistik yakalayarak tamamladı ki gecenin yıldızlarındandı. Sezonun son düzlüğüne girilirken yeniden form bulan Nevriye de bu maçı 15 sayıyla bitirirken kaptan Işıl Alben 7-8-5'lik bir oyun ortaya koydu.

Çok uzun zamandır beklenen şampiyonluktu bu, çok sorunlar yaşanan veya hakkımızın yenildiğini düşündüğümüz sezonlar oldu. Buna Ekrem Memnun'un geçen sezonu da dahil.. Ancak 2013-14 sezonunda tüm bunları aşmayı başardık. Gayet yorucu bir sezonu geçiriyor olmamıza rağmen son düzlükteki final serisinde Fenerbahçe'yi tekrardan alt ettik ve 3. kupamızı da onların elinden aldık. Yazılacak söylenecek çok şey var, onu başka bir yazıda belirtebiliriz. Ancak şimdilik diyebieceğimiz şey; teşekkürler.. Ekrem Hocam'a, kızlara, staff'taki diğer görevlilere ve diğer az-çok ne kadar emeği geçen varsa herkese.. Bu mutluluğu bizlere yaşattığınız için.. Tarih yazdığınız, ilkleri başardığınız ve en önemlisi de kalpten bir şekilde bağlanabileceğimiz bir takım olduğunuz için. Teşekkürler..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0