ZTK | Bitsin artık bu çile..

Ziraat Türkiye Kupası'nda uzun bir aradan sonra finale yükselme başarısı gösteren Galatasaray, sezonun tek tesellisini elde etmek için Konya'da sahaya çıkacak. Süper Lig'de bitime iki hafta kala bir puan farkla ikinci sırada yer alan Roberto Mancini'nin öğrencileri, ülkedeki iki numaralı organizasyon kabul edilen Ziraat Türkiye Kupası'nda da şampiyonluk için Eskişehirspor ile mücadele edecek. 7 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20:00'de başlayacak olan karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetirken, zorlu final öncesi istatistikler, bilgiler ve maç önü mini analizler şu şekilde..



ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI: 19 FİNAL, 14 KUPA
Ülkemizde ilk olarak 1962-63 sezonundan itibaren düzenlenmeye başlayan Türkiye Kupası organizasyonunun en başarılı takımı konumunda bulunan Galatasaray, tarihinde daha önce 19 kez şampiyonluk için sahaya çıktı. Türkiye Kupası'nın düzenlendiği ilk sezon olan 1962-63 sezonunun finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi iki maç sonunda 2-1'lik skorlarla mağlup ederek kupayı müzesine götüren ilk takım olma özelliğini taşıyan Galatasarayımız, ayrıca tarihinde oynadığı 19 finalin 14'ünde de soyunma odasına mutlu giden taraf oldu. Galatasaray aynı zamanda bugüne kadar Türkiye Kupası'nda en çok maç oynayan, maç kazanan, final oynayan ve şampiyon olan takım ünvanlarını elinde bulundururken, Roberto Mancini'nin öğrencileri Eskişehirspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılması halinde %75 final başarı performansına imza atacak. Takımımız son olarak 2004-05 sezonunda Türkiye Kupası'nda final oynarken, ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında aldığı 5-1'lik galibiyetle kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.

SÜPER LİG: ŞAMPİYONLAR LİGİ VİZESİ
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon pek istediği sonuçları elde edemeyen Roberto Mancini'nin öğrencileri, geçtiğimiz hafta sonu evinde ağırladığı Gençlerbirliği karşısında müthiş bir geri dönüşe imza attı ve ilk yarısını 2-0 geride kapattığı karşılaşmada Umut Bulut'un son dakikada attığı golle 3-2 galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Bu galibiyetle birlikte puanını 59'a yükselten takımımız bitime iki hafta kala Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmamızı sağlayacak olan ikincilik derecesi için bir puan farkla Beşiktaş'ın önünde yer alıyor. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantileyen Galatasaray, ligi ikinci bitirmesi halinde şampiyon olan takımın geçmiş yıllarda "şike ve teşvik girişimleri" suçundan Avrupa'dan men cezası alması nedeniyle adını doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırırken, üçüncü olması halinde de Avrupa'nın en büyük organizasyonuna katılım için play-off maçları oynayacak.

GALATASARAY: FİNAL YOLCULUĞU
Bu sezon 52. kez düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası'nda adını finale yazdıran Galatasaray, organizasyona dördüncü tur maçlarından katılım gösterdi. İlk turda Gaziantep BŞB karşısında penaltılarla sahadan galibiyetle ayrılan Mancini'nin öğrencileri, beşinci tur maçında Balıkesirspor karşısında 4-0 gibi net bir galibiyetle sahadan ayrılmayı başardı. Bu galibiyetle birlikte kupada çeyrek final etabı olarak adlandırılan grup aşamasına yükselen Galatasaray bu turda MP Antalyaspor, Elazığspor ve Tokatspor ile eşleşti. Grubunda oynadığı 6 maçta 11 puan elde ederek grubunu ikinci sırada tamamladı ve yarı final etabında Bursaspor'un rakibi oldu. Yeşil-beyazlı rakibi karşısında iki maç sonunda toplamda 7-4 gibi farklı bir skorla turu geçen taraf olan Galatasaray, böylelikle 9 sezon sonra adını finale yazdırmış oldu. Galatasaray finale kadar oynadığı 10 maçta 22 kez rakip fileleri havalandırırken, kupanın en golcü ikinci takımı (25 gol, Eskişehir) olmayı başardı. Mancini'nin takımında en golcü oyuncu ise bu maçlarda attığı 4 gol ile orta saha oyuncumuz Selçuk İnan oldu.

2013-2014: ESKİŞEHİRSPOR
Ertuğrul Sağlam yönetiminde bu sezon ligde pek istediği sonuçları elde edemeyen kırmızı-siyahlı rakibimiz Süper Lig'de geride kalan 32 haftalık maç sekansında 10 galibiyet - 10 beraberlik ve 12 mağlubiyet elde etti ve 40 puan toplayarak 11. sırada yer aldı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 31 gol bırakan Eskişehirspor, ligin en az gol atan ikinci takımı (30 gol, Kayserispor) konumunda yer alırken Ziraat Türkiye Kupası'nda bambaşka bir görüntü çizdi. Kupada finale kadar 12 maç oynayan Ertuğrul Sağlam'ın öğrencileri bu karşılaşmalarda 25 gol kaydederek turnuvanın en golcü takımı olmayı başardı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0