Sezon Öncesi: Galatasaray Daikin

Geride bıraktığımız sezonda Vakıfbank'a yarı finalde elenerek lige veda eden Galatasaray Daikin bayan voleybol takımımız sezon öncesinde ciddi ayrılıklar yaşadı. Direkt olarak ilk 6'da başlayan Montano ve Lo Bianco ezeli rakibimiz Fenerbahçe ile sözleşme imzalarken, Neriman Özsoy ise takımdan ayrılıp Conegliano'ya gitti. Dobriana Rabadzhieva ile de yollar ayrıldı. 

Transfer sürecinde bir çok dedikodu çıktı, çoğu takımlar için bunlar gerçekleşirken Galatasaray Daikin adına hala bir gelişme yok. Haberimiz tamamen transfer dedikoduları, resmi siteden açıklanmış bir detay yok bunu belirtelim. Fakat genelde bu dedikodular gerçekleşiyor.

Şimdi tek tek bu gelişmeleri ele alalım. İlk olarak, resmin sol üst köşesinde gördüğümüz Caterina Bosetti. 94 doğumlu genç voleybolcu geçtiğimiz sezonu Brezilya takımı Osacco'da geçirdi. 180 cm uzunluğundaki İtalyan milli voleybolcunun kariyerinde 2 İtalya Kupası, 1 Brezilya Kupası ve 1 Paulista Kupası şampiyonluğu bulunuyor. Bosetti milli takım forması altında da Genç Kızlarda Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca 2010 Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası ve Genç Kızlar Dünya Şampiyonası’nın da En Değerli Oyuncusu seçilmeyi başardı. Bu iyi bir transfer, vuruşlarında başarılı görünen Bosetti manşette de gayet dengeli performans sergiliyor.

İkinci olarak, resmin sağ üstündeki İtalyan Nadia Centoni. İtalyan milli oyuncu 32 yaşında ve Galatasaray voleybolunu biraz takip eden birisi geçtiğimiz yıldan bu oyuncuyu hatırlayacaktır. 7 yıldır Fransa'da Cannes forması giyen Centoni geçtiğimiz sezon yolumuza en büyük taşı koyan isimlerdendi desek yanılmayız. 7 yıldır Cannes ile hem ligde hem kupada şampiyonluğu kimselere bırakmayan 182 cm boyundaki smaçör oyuncu 200'den fazla milli takım formasını terletti. 3 defa da Fransa Ligi'nin En Değerli Oyuncusu ödülünü kazanan Centoni'nin takıma katacağı tecrübe ve katkıdan zerre şüphemiz yok. Bence çok değerli bir transfer.

Sol alt köşe, Ayşe Melis Gürkaynak. 1990 doğumlu oyuncu voleybola 9 yaşında Ankara’da bulunan VakıfBank Spor Kulübü altyapısında başladı. Daha sonra İstanbul’a geçerek VakıfBank’ta A Takım forması giymeye başladı. 2008-2009 sezonunda Galatasaray’da, 2009-2010’da ise Beşiktaş’ta kiralık olarak görev yaptı. 2010'dan günümüze kadar Vakıfbank'ta forma giyen Melis, orta oyuncu mevkisinde görev yapmakta. Milli takım ve Vakıfbank'ta bir dolu başarı elde eden 184 cm boyundaki Melis zengin orta oyuncu kadromuza çok iyi bir alternatif oldu. Umuyorum ki Özgenur, Aslı ve Melis bu sezon ligin en iyi orta üçlüsü olacaklar.

Son olarak sağ alt köşede Floortje Meijners kaldı. Bu sezon için vurucu oyuncumuz olarak gözüken Meijners Hollandalı. 192 cm boyundaki milli oyuncunun kariyerinde 5 Hollanda Ligi ve Kupası şampiyonluğu, 2 İtalya Ligi ve Kupası şampyonluğu, 1 İtalya Süper Kupası ve 2012 yılında Yamamay forması ile Galatasaray'a karşı kazandıkları Cev Cup şampiyonluğu bulunuyor. Geçtiğimiz sezonu Piacenza forması ile tamamlayan Hollandalı'nın kariyerinde bir de 2007'de Hollanda ile kazandığı Grand Prix şampiyonluğu var. 87 doğumlu Meijners iyi bir oyuncu ve takıma maksimum katkısını vermesini bekliyorum açıkçası, buna ihtiyacımız olduğu kesin.

Şimdilik adı Galatasaray ile anılan oyuncular bu şekilde ve bu oyuncular ile optimum oyun oynanırsa gayet başarılı bir takım olması işten bile değil. Akıllardaki düşünce genel olarak bütçe ve "kaliteli" oyuncu düzeyinin düştüğü yönünde olsa da verim kelimesi burada kilit rol oynuyor. Geçtiğimiz sezon iyi dediğimi yabancı oyunculardan pek verim alamadığımızı düşünürsek bu sene ne olacağını en azından olumsuz bir yorum düşünmek şimdilik yanlış gözüküyor. Yeni transferlerimize sarı-kırmızı forma altında başarılar diliyoruz.

1 yorum:

  1. pasoru Turk yapmak dogru bir strateji transferler guzel keske Montana da olsaydi

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0