Kerem Gönlüm resmen Galatasaray'da!

2014-15 sezonu öncesi transfer çalışmalarına başlayan ve yeniden iddialı bir kadro kurmak isteyen Erkek Basketbol takımımız ilk dış transfer hamlesini tecrübeli uzun Kerem Gönlüm'ü transfer ederek yaptı. 10 yılı aşkın süredir Türk basketbolunun en önemli figürlerinden biri olan Kerem'le 1+1 yıllığına anlaşan takımımız böylece uzun rotasyonuna da önemli bir ekleme yapmış oldu. Kerem Gönlüm'ün kariyerine ve oyunculuk tarzına biraz daha yakından bakalım..

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nın, Cafe Crown sponsorluğundan beridir hemen hemen her transfer döneminde ilgilendiği, sıkı bir Galatasaray taraftarı olarak bilinen Kerem Gönlüm ile her konuda anlaşıldı. Tecrübeli uzun önümüzdeki sezon sarı-kırmızılı forma için ter dökecek. Bu sezonki maceramızda en çok sıkıntı çektiğimiz noktaların başına; Carlos Arroyo’ya yardımcı bir skorer çıkartamamamız ve komplike uzunların savunmasında yaşadığımız sıkıntıları koyabiliriz. Furkan Aldemir dışında çok net bir mücadeleci uzunumuz yoktu. Ersin Dağlı’nın sakatlıklarla boğuşması, Pops Mensah-Bonsu’nun dizlerinin artık ona ayrıcalık tanımaması, Zoran Erceg’in savunma zaafının olması bu sorunu tetikleyen en önemli sebeplerdi. Hem yerli rotasyonunu genişletmek, hem de bu sorunu büyük ölçüde kapatmak için bu transferin yapıldığını düşünüyorum. 

Beko Basketbol Ligi’nde kaliteli yerli oyuncular deyince akla belli başlı isimler geliyor. Bu isimlerin başında ise özellikle bu sezon yaşına ve ciddi bir sakatlıktan dönmesine rağmen çok başarılı bir performans gösteren Kerem Gönlüm'ün geldiğini söyleyebiliriz. Mydonese Kolejliler’de basketbol kariyerine başlayan Kerem Gönlüm, 1999-00 sezounda Ülkerspor'a transfer oldu. Bu sezonda yarı final oynadı. 2000-01 sezonunda ise ilk şampiyonluğunu kazandı. 2001-02, 2002-03 ve 2003-04 sezonlarında da takımıyla final oynadı. Ayrıca 2004'te NBA'den San Antonio Spurs'un transfer teklifini kulübü reddedince Türkiye'de kaldı. 2005'ten beri Efes Pilsen’de başarılı bir grafik çizen milli oyuncu, 2008-09 sezonunda takımıyla şampiyonluk kazandı. 2003'ten beri milli kadroya çağrılan Kerem Gönlüm, 128 kez milli oldu. Kulüp kariyerindeki üstün performansıyla Eurolague'de ve TBL'de önemli ribaundçılar arasına girmeyi başarmıştır. TBL'de 400'ün üzerinde maça çıkmış ve 3500 sayı, 2500 ribaund barajını aşmıştır. Euroleague'de ise 200'den fazla maça çıkmış, 1000 sayı ve 1000 ribaund barajını geçmiştir. Bu sezon Anadolu Efes’in kısıtlı kadrosunda hem uzun forvet hem de pivot pozisyonlarında takımdaki diğer uzunlardan çok daha efektif olan tecrübeli uzun, Anadolu Efes’in bu sezonki az olan güzel anılarının önemli bir parçasıydı. Özellikle Euroleague arenasında kendisinden çok daha güçlü ve diri pivotlara karşı çok iyi mücadele ettiğini söyleyebiliriz. Çok güçlü olmamasına ve yaşı ilerlemiş olmasına rağmen, mücadelesi ve azmiyle bu dezavantajlarını rahatlıkla kapatıyor. Ayaklarının hızlı olması ve ribaund sezgisi onu Kerem Gönlüm yapan özelliklerin başında geliyor. Önceden çok daha fazla orta mesafe kullanırdı, artık pivot pozisyonunda daha fazla görev yapmasından dolayı bu hücum opsiyonunu biraz daha geri plana attı. Kariyerinde performans olarak sırıttığı çok fazla dönem yok. Bogdan Tanjevic milli takımında, bazı maçlarda kısa forvet olarak oynadı. Sakatlıklardan sonra kariyerinde en çok sıkıntı yaşadığı zamanlar, kısa forvet oynadığı dakikalar olsa gerek.. 2.08 boyunda bir oyuncuyu, rakip kısa forveti daha iyi savunmak amacıyla 3’e çekmek kadar basketbol dışı bir hamle daha yoktur diye düşünüyorum. 

DİNAMİZM VE KARAKTERİN ADRESİ: KEREM GÖNLÜM!
Bu transferle birlikte büyük ihtimalle Ersin Dağlı’yla yolları ayıracağız. Parkede neler yapabileceğinden, takımda ne kadar efektif olabileceğinden bahsetmek istiyorum. Mücadele bazında Furkan Aldemir kadar efektif olacaktır. Ama hücum opsiyonları biraz daha geniş genç uzuna göre.. Zoran Erceg ayrılacak gibi gözükmüyor, ama bu hamleyle onun arkasını toplayacak çok önemli bir sistem oyuncusu olacaktır diye düşünüyorum. İkili oyunlarda etkin bir rol alacaktır. Az da olsa arkası dönük oyunu da hücum repertuarında mevcut ama bu özelliğiyle ön plana çıkan bir uzun değil. Savunmada çok büyük bir lider ve enerji deposu olacaktır. Oyun karakteri böyle olan oyunculardan belirli bir istikrar grafiğinde, sürekli olarak yararlanabilirsiniz. Alacağı hücum ribaundları ve savunmadaki blok sezgisi ile takımdaki ‘pis işçilik’ görevini de lâyıkıyla yerine getireceğini düşünüyorum. Hayırlı olsun.

Tecrübeli uzun Kerem Gönlüm'e yuvasına hoşgeldin diyor ve sarı kırmızı forma altında üstün başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0