ÖZEL | Rafael: Prandelli'nin başarısızlığı olarak..

İtalya milli takımı teknik direktörlüğü görevinden ayrılan dünyaca ünlü teknik adam Cesare Prandelli bugün öğle saatlerinde kendisini 2 yıllığına Galatasaray'lı yapan sözleşmeyi imzalarken, kulübümüzde de yepyeni bir dönem başlamış oldu. Prandelli ismi ilk telafuz edildiği günden itibaren yerli - yabancı kaynaktan bir çok yazı okuduk, ancak İtalyan teknik direktörü İtalyanlara sormak en doğrusu olacaktı. İtalyan futbolunu yakından takip eden ve Twitter başta olmak üzere sosyal medyada da yazılarıyla dikkat çeken Rafael ile üç soru & cevap yapalım dedik ve sağolsun İtalyan arkadaşımız bizleri kırmayarak Prandelli hakkında biraz daha fikir sahibi olmamızı sağladı.

1) Prandelli kariyerinde genellikle İtalya'da çalıştı ve ilk kez yurt dışına çıkıyor. Bu onun için yeni bir sayfa olacak. Prandelli hakkında ne düşünüyorsun?
Bence Galatasaray'a teknik direktörlük yapmak Prandelli için iyi bir seçim olacak Her zaman bir gün yurt dışında çalışacağı günlerin geleceğini söylerdi ve şimdi o fırsatı yakaladı. Her ne kadar Türk ligi Avrupa'nın sayılı liglerinden biri olmasa da, Galatasaray hala her geçen yıl beklentileri arttıran büyük bir kulüp. Hem bu yıl da Şampiyonlar Liginde yarışacaklar. Ayrıca İtalyanın bu yaz Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'ndaki başarısızlıklarından sonra Prandelli'nin buradan uzaklaşarak Türkiye'de teknik direktörlük yapacak olması en iyi tercih. Bence onun İtalya'dan ayrılması en iyisi gibi görünüyor çünkü burada kalmasını sağlayacak büyük kulüplerin (Juventus, Milan, Inter, Napoli, Roma) şu anda teknik direktörleri var.

2) Prandelli'nin milli takımdaki kariyeri hakkında ne düşünüyorsun? Bilindiği gibi, İtalyanlar genelde defans ağırlıklı oynarlar ancak Cesare bunu değiştirdi ve Euro 2012'de çok başarılı bir sonuç almasına karşın Brezilya'da gruptan çıkamadı.. 
Bu yıl alınan sonuçları Prandellinin başarısızlığı olarak göremeyiz. Söz konusu Dünya Kupası olunca birçok şeyin etkisi vardı tabi, ancak bunun sadece bir kısmı Prandelli'nin hatası olabilir. O takımı 2010 düzenlenen Dünya Kupası'ndaki hezimetin ardından ele aldı ve kısa bir sürede onlara yeniden güven aşıladı. İtalya'yı daha atak ve pozisyonlara giren bir takım haline getirdi ki bu taraftara göre çok yeni bir şeydi. Bu yeni bir heyecan yarattı, izlemesi daha zevkli bir takım ortaya çıkardı ve ayrıca genç taraftarlar için de tatmin edici bir durum oldu. İtalya tarihi boyunca defans yapan ve kontrataklardan gol bulmaya çalışan bir takımdı. Prandelli çok ufak umutlarla gidilen Euro 2012'de takımı başarılı hale getirdi. İtalyayı çok çok iyi bir İspanya karşısına finale kadar taşıdı ve o finali kaybettiği için kimse onu suçlayamaz. Çünkü finalde yenildiği İspanya o anda dünyanın zirvesindeydi. Prandelli'nin en büyük hatası Dünya Kupası'ndaki kadrolardaki kararsızlığı oldu. Grup aşamasında kadro dizilişlerine ve formasyonlara karar veremezsiniz, bunu çok önceden deneyerek yapmanız gerekir.

3) Prandelli'nin saha dışı etkenlerle (medya, taraftar, oyuncu) ilişkileri nasıldır? Mancini'nin ardından Galatasaray taraftarları oldukça heyecanlılar ve ona inanıyorlar çünkü bu sezon (Fenerbahçe ve Galatasaray'ın toplamda 19 şampiyonluğu var) çok önemli.. Sence bu sezon ligi kim kazanır?
Her şeyin ötesinde Prandelli'nin eski oyuncuları, medya ve taraftarlar tarafından çok saygı gören bir teknik direktör olduğunu söyleyebilirim. İyi kişiliğiyle çok sevilen bir insan. Türkiye'deki medyayı ve taraftarları pek bilmiyorum ancak Pandelli ülkeye ve taraftarlara adapte olabilir. Sizin de söylediğiniz gibi bu yıl 20. şampiyonluk için çok önemli ve Prandelli bu baskıyı hissedecekti ancak sakin tavrı ona yardımcı olacaktır. Prandelli her zaman kendi formatında kullanmayı sevdiği Wesley Sneijder gibi atak bir orta saha oyuncusuna sahip olacak.

Görüşlerin için teşekkür ederim Rafa.
Benim için bir zevkti..
@ItalianoCalcio

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0