THY Euroleague | Gruplar Belli Oldu



2014-2015 sezonu Turkish Airlines Euroleague grup kuraları İspanya'nın Barselona şehrinde çekildi. 24 takımın bulunduğu normal sezonda altışar takımdan oluşan dört grup kurayla belirlendi. Kuraya dördüncü torbadan katılan Galatasaray Liv Hospital, Yunanistan'dan Olympiakos, İspanya'dan Valencia ve Laboral Kutxa, Sırbistan'dan Crvena Zvezda ve Litvanya'dan Neptunas ile D Grubu'nda yer aldı.

Diğer gruplar ise şu şekilde:

A Grubu; Real Madrid, Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas, Niznhy Novgorod, Dinamo Sassari, Ön Elemeden gelecek takım
B Grubu; CSKA Moskova, Maccabi Electra, Unicaja Malaga, Alba Berlin, Cedevita Zagreb, Limoges
C Grubu; FC Barcelona, Panathinaikos, Fenerbahçe Ülker, EA7 Emporio Armani, Bayern Münih, PGE Turow

Takımımızın diğer gruplara göre daha kolay bir grupta yer aldığını söyleyebiliriz. Barcelona, CSKA ve Real Madrid'e göre Olympiakos hem maddi hem de kadro olarak daha geri planda kalıyor. 2 güzel EL şampiyonluğunun ardından geçtiğimiz sezon F8'de Real Madrid'e elenen Yunan temsilcisi, kadrosunda büyük ölçüde değişime gidecek gibi görünüyor. Antrenörlüğünü Georgios Bartzokas'ın yaptığı Olympiakos'ta; Cedric Simmons, Stratos Perperoglou gibi isimler resmen ayrıldı. Othello Hunter ve Oliver Lafayette'i kadrolarına kattılar. Pas oyununa dayalı sistemde Kostas Sloukas, Georgios Printezis, Vangelis Mantzaris gibi hem kaliteli hem de Olympiakos sisteminde yıldızlaşmayı başarmış isimler var. Gidecek oyuncuların ardından bu sistemin ne kadar işleyeceği soru işareti. En büyük soru işareti ise son cümlemde gizli. Takımın lider oyuncusu Vassilis Spanoulis'in geleceği hâlen belirsiz.

Son kupa 2 şampiyonu Valencia Basket de 2. torbadan D Grubu'nda. Geçtiğimiz sezonda başarılı bir grafik çizen İspanyol temsilcisi, Justin Doellman'ın önderliğinde hem EuroCup'ta hem de ACB'de iz bırakmayı başardı. Takımın en önemli oyuncuları Justin Doellman, Oliver Lafayette, Rafa Martinez, Bojan Dubljevic ve Romain Sato'ydu. Bu isimlerden ikisiyle yollar ayrıldı. Doellman Barcelona'ya gitti, Lafayette ise tercihini Olympiakos'tan yana kullandı. Takıma hangi kilit isimleri katacakları konusunda henüz net bir şey yok. Pablo Aguilar, San Van Rossom, Pau Ribas gidi sistem içerisinde kendine yer bulmayı başarmış yan parçaları da mevcut. İnşallah Valencia Basket ile 2.'lik yarışı için mücadele ederiz.

Bir diğer İspanyol takımı Laboral Kutxa da 3. torbadan katıldığı turnuvada D Grubu'nda yer aldı. Fernando San Emeterio gibi tecrübeli bir forvet, Tibor Pleiss gibi NBA hakları OKC'de bulunan yıldız bir pivot, Thomas Heurtel ve Fabian Causeur gibi oyunu iyi yönlendiren guardlara sahipler. Hücumda çok daha efektif bir takım olduğunu söyleyebiliriz. Savunma olarak Adam Hanga ve Lamont Hamilton daha ön plandalar. Ama hücumsal olarak bakacak olursak takımın 3/4'ünü sayabiliriz. Andres Nocioni ile devam edip etmeyecekleri netlik kazanmış değil. Nocioni gibi tecrübeli bir 3.5 numaranın takımdaki en kritik skor opsiyonlarından biri olduğunu söylemekte fayda var. Kendi evimizdeki Kutxa maçı kritik olacak, hedef maçlarımızdan biri olma ihtimali yüksek.

Uluslararası platformda "Crvena Zvezda Telekom" adıyla anılan nam-ı değer Kızılyıldız da 5. torbadan D. Grubu'nda yer aldı. Kadro kalitesinden çok taraftar potansiyelinden bahsedilir. Haber sitelerinin korkulu deplasmanlar galerilerinde üst sıralarda kendisine yer bulur. Deplasman maçının psikolojik açıdan zor geçebileceğini söyleyebiliriz. Ama kadro planlaması olarak bizimle yarışacak düzeyde değiller. Tanıdık isimler olarak Sloven oyuncu Jaka Blazic'i söyleyebiliriz. Transfer çalışmaları her takım gibi henüz tamamlanmış değil ama ne olursa olsun bizim rakibimiz olmamalılar. Deplasmandan çıkmayı başarmak bizim için yeterli olur. Kendi evimizde sürpriz bir mağlubiyete de izin vermemeliyiz.

Euroleague'e ilk defa katılan Litvanya temsilcisi Neptunas Klaipeda ise D Grubu'nun en zayıf halkası. 0 çekmeleri hiç de sürpriz olmayacaktır. Bizim rakibimiz değiller ama Kızılyıldız için söylediğim gibi sürpriz mağlubiyetlere izin vermemeliyiz.

Grup fikstürümüz ise şu şekilde:

1. Hafta | 16-17 Ekim 2014
Crvena Zvezda - Galatasaray Liv Hospital
2. Hafta | 23-24 Ekim 2014
Galatasaray Liv Hospital - Valencia Basket
3. Hafta | 30-31 Ekim 2014
Laboral Kutxa - Galatasaray Liv Hospital
4. Hafta | 6-7 Kasım 2014
Galatasaray Liv Hospital - Neptunas
5. Hafta | 13-14 Kasım 2014
Olympiakos - Galatasaray Liv Hospital
6. Hafta | 20-21 Kasım 2014
Galatasaray Liv Hospital - Crvena Zvezda
7. Hafta | 27-28 Kasım 2014
Valencia Basket - Galatasaray Liv Hospital
8. Hafta | 4-5 Aralık 2014
Galatasaray Libv Hospital - Laboral Kutxa
9. Hafta | 11-12 Aralık 2014
Neptunas - Galatasaray Liv Hospital
10. Hafta | 18-19 Aralık 2014
Galatasaray Liv Hospital - Olympiakos

Grup güzel ama şubedeki belirsizlik "rahat rahat oynar, yolumuza bakarız." demeyi engelliyor. Gruptan her ne şartla olursa olsun çıkacağımızı düşünüyorum. Ama hedeflerimiz büyükse ilk 2'ye oynamalıyız. Transfer aşaması bittiğinde, kadromuz şekillendiğinde Olympiakos'un mu, yoksa Kutxa'nın mı rakibimiz olduğunu göreceğiz. Yolun açık olsun Yenilmez Armada!

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0