Güle Güle Kaptan!

Geçtiğimiz sezon Euroleague, Lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası şampiyonluğumuzun mimarlarından olan kaptan Işıl Alben ile yollar resmen ayrıldı. Sezon içinde imzaladığı ön protokol nedeniyle gitmek zorunda olan kaptan, önümüzdeki sezon Rus ekibi Dinamo Kursk'un formasını giyecek. Milli basketbolcu Işıl Alben, Botaş'tan transfer olduğu 2006 yılından beridir parkede yarattığı etki ve taraftarın gönlündeki yeriyle büyük iz bıraktı. Saha dışındaki tutumu ve Galatasaraylılığıyla, hiçbir branşımızda rastlamadığımız bir oyuncu profili sergiledi. Gerçek hayatta da Galatasaraylı olan, bu kulübe bağlı olduğunu hissetiren çok oyuncumuz olmuştur.

Onların hakkını yemek istemem ama son yıllarda bu kulübün renklerine, ismine, geçmişine, efsanelerine bu derece bağlı olan bir sporcumuz daha yok. Kadın basketbolunda en çok sıkıntı yaşayan yerli oyunculardan biridir Işıl Alben. Bazen kendi taraftarı tarafından kötülenmiş, hemen hemen her maçta mâlum rakibimiz taraftarları tarafından bilinçli hakaretlere mâruz kalmış, belirli bir sürede bayan basketboluna yatırım yapmamızdan dolayı kadro planlaması içinde kaliteli oyun kurucu olarak yalnız kalmıştır. Özellikle geldiği sezondan sonraki 1-2 yıl boyunca takımı tek başına sırtlamıştır. Yeterli olmayan fiziği ve boy dezavantajına rağmen maç başına 40 dakikaya yakın süre almış, takım liderliğini lâyıkıyla yerine getirmiştir. 

Kulüp kariyerinde istenilen şampiyonluğun ve hedeflenen Avrupa başarısının bu sezon gelmesine rağmen, bireysel anlamda elde ettiği yabana atılmayacak başarıları mevcut. Bunlar:
  • 2004 -Gençler Avrupa Şampiyonası Asist Kraliçesi
  • 2004 -Gençler Avrupa Şampiyonası Turnuvanın En İyi Beş
  • 2005 -Ümitler Avrupa Şampiyonası Asist Kraliçesi
  • 2005 -Ümitler Avrupa Şampiyonası Top Çalma Liderliği
  • 2006 -Ümitler Avrupa Şampiyonası Top Çalma Liderliği
  • 2006-2007 -Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi En Değerli Oyuncusu
  • 2007-2008 -FIBA Eurocup 3.lüğü
  • 2007-2008 -Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu
  • 2008-2009 -FIBA Eurocup Şampiyonluğu
  • 2011 -FIBA Avrupa Bayanlar Şampiyonası 2.liği
  • 2013- FIBA Avrupa Bayanlar Şampiyonası 3.lüğü
  • 2014-Euroleague Şampiyonluğu
  • 2014-Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi Şampiyonluğu
  • 2014-Türkiye Bayanlar Basketbol Türkiye Kupası Şampiyonluğu
1.72 boyunda ve fiziki anlamda yetersiz diyebileceğimiz bir bayan basketbolcu; kulüp istenilen katkıyı geç yapmış olsa da, milli takımda Birsel Vardarlı'nın yedeği olsa da, mental açıdan zorlayacak bütün hakareti küfürü protestosu olsa da, gönülden bağlı olduğu Galatasaray'a ve sarı-kırmızıya, ülkesinin milli takımına en iyi şekilde hizmet etmiştir. Hem başarılı, hem de camiaya, taraftara, basketbola bu kadar bağlı bir basketbolcuyu sevmemek, benimsememek imkansız. 3 kupalı takım kaptanını, Metin Oktay'ı kendine idol koyan, sayısız bireysel başarısı olan, klişe tabirle tekmeye kafa uzatan, piyasadaki en iyi yerli oyun kurucuyu nasıl takımda tutamazsınız diye gitmesinde emeği geçenlere(!) sitem etmemek de imkansız.

Alba Torrens'i de gönderen, Manuchar Markoishvili'yi de büyük ihtimal takımda tutamayacak olan basketbol şubemize ne desek, nasıl tepki versek bilmiyoruz. Küçüleceksek bilelim isteriz, ama çıkıp küçülme yok dersen bu taraftar bu doğrultuda transfer çalışmalarının yürütülmesini bekler. Taraftarın duygusallığını daha fazla yıpratmadan, bu şekilde idare edilen şubemizden net bir şeyler duymak istiyoruz. Çünkü sabah kalktığımızda Alba, öteki gece uyandığımızda Markoishvili'yi başka takımla anlaşırken görmek hiç hoş olmuyor. 

Söylenecek, kızılacak, hesap sorulacak daha çok şey var. Ama Işıl Alben'in, kaptanın takımdan ayrılışında sözler kifayetsiz, tarizler anlamsız. Biz 3 kupalı takım kaptanına sahip çıkamadık, inşallah Işıl hak ettiği başarıları elde etmeye devam eder. Umarım kariyerinde sakatlıklar uzak, şampiyonluklar yakın, bireysel başarılar çok olur. Yolun açık olsun kaptanım, kendine çok iyi bak!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0