ELW | Gruplar belli oldu..


FIBA Avrupa tarafından düzenlenen 2014-2015 sezonu Kadınlar Avrupa Ligi Euroleague grup kuralarının çekimi Almanya'nın Münih şehrinde gerçekleştirildi.  Son Euroleague şampiyonu Galatasaray Odeabank Bayan Basketbol Takımımız; Rusya'dan UMMC Ekaterinburg, Slovakya'dan Good Angels Kosice, Çek Cumhuriyeti'nden ZVVZ USK Prag, Rusya'dan Dinamo Kursk, Fransa'dan BLMA, Polonya'dan Wisla Can-Pack ve Romanya'dan CSU Alba Iulia ile birlikte A Grubu'nda yer aldı.

Grup maçlarına 5 Kasım tarihinde start verilecek. Takımımız Galatasaray Odebank'ın normal sezondaki maç fikstürü şu şekilde:

05.11.2014 Galatasaray Odeabank - BLMA
12.11.2014 Galatasaray Odeabank - Good Angels Kosice
19.11.2014 Dynamo Kursk - Galatasaray Odeabank
26.11.2014 Galatasaray Odeabank - ZVVZ USK Prag
03.12.2014 UMMC Ekaterinburg - Galatasaray Odeabank
10.12.2014 Galatasaray Odeabank - CSU Alba Iulia
17.12.2014 Wisla Can-Pack - Galatasaray Odeabank
07.01.2015 BLMA - Galatasaray Odeabank
14.01.2015 Good Angels Kosice - Galatasaray Odeabank
21.01.2015 Galatasaray Odeabank - Dynamo Kursk
28.01.2015 ZVVZ USK Prag - Galatasaray Odeabank
04.02.2015 Galatasaray Odeabank - UMMC Ekaterinburg
11.02.2015 CSU Alba Iulia - Galatasaray Odeabank
18.02.2015 Galatasaray Odeabank - Wisla Can-Pack

Gruplarında ilk 4'e girmeyi başaran takımlar bir üst tura yükselecekler. Grubumuzda çetin rakipler olduğunu söylemeliyim. Ama son Euroleague şampiyonu olan takımımızın hiçbir takımdan eksiği olmamalı, fazlası olmalı. Ekaterinburg'un ne kadar kaliteli bir takım olduğunu biliyoruz. Geçen sezon Euroleague final-four'unda Alba Torrens'in efsanevi performansıyla onları elemeyi başarmıştık. Şimdi çok daha güçlüler. Alba Torrens'i takıma kattılar. Diana Taurasi, Silvia Dominguez, Ann Wauters, Candace Parker gibi önemli oyuncuları var. Hücumda çok iyi bir isabet yüzdesiyle onları saf dışı bırakmayı başarmıştık. Bu sefer işimiz daha zor olabilir.

Bir diğer önemli rakibimiz bu transfer döneminde Işıl Alben'le çokça ilgilenen, sezon içinde yaptıkları ön protokol sebebiyle zor bir süreçte de olsa oyuncuyu takıma katmayı başaran Rus temsilcisi Dinamo Kursk. Skor kalitesi açısından üst düzey bir çıtaya çıkacağa benziyorlar. Sadece Işıl Alben değil, bir diğer eski oyuncumuz Seimone Augustus'u da kadrolarına kattılar. Kısa rotasyonu için dünya çapında kuşkusuz önemli iki takviye olduğunu söyleyebiliriz. Kursk maçlarında camia olarak gerek Işıl, gerekse Augustus sebebiyle duygusal yoğunluk yaşayabiliriz. Ama bu duygusallık maç başında ve maç sonunda kalacaktır diye ümit ediyorum. Bu transferler dışında kadrolarında mevcut olan Epiphanny Jashay Prince gibi önemli bir skorere sahipler. Geçtiğimiz sezon maç başına 19 sayı ortalamasıyla oynadı. Kuşkusuz Rus ekibinin en önemli ismi.

Bu iki rakip dışında Good Angels Kösice bize sorun çıkartabilir. Kadın basketbolunun tanıdık ekiplerinden biri. Son dönemlerde Türk ekipleriyle de çoğu kez karşılaştı. Şubedeki sorunlar halledilirse ben bu sezon Slovak ekibinin bizimle yarışabileceğini sanmıyorum. Lynetta Kizer, Irina Osipova, Jia Perkins, Zofia Hruscakova gibi önemli skor güçlerine sahipler. Bizim bu gruptaki rakibimiz olurlarsa bizim için işler iyi gitmiyor demektir. Bu gruptaki en önemli rakibimiz Ekaterinburg, sonra da Kursk olacaktır diye düşünüyorum. Kösice ve Çek ekibi Prag bu iki takıma göre daha yumuşak rakipler. Çek ekibi USK Prag'ın da iki tane önemli skor gücü var. İlki uzun forvet pozisyonunda görev yapan Jelena Dubljevic. Karadağlı uzun istatiksel bazda takımın en önemli skoreri. Ribaundlardaki dominantlığı ve hücumsal opsiyonlarının fazlalığı onu özel kılıyor. Çek temsilcisi için kuşkusuz en önemli isim. İkinci bir skor alternatifi guard pozisyonlarında görev alan Danielle Robinson. Hem skor hem de asist bazında çok yönlü ve efektif bir kısa olduğunu söyleyebiliriz. Amerikan uyruklu guard, Dubljevic'ten sonra takımın en önemli skor opsiyonu olarak göze çarpmakta. Bu iki oyuncu dışında özel önlem almak gerekecek tehlikeli bir oyuncuya sahip değiller. Daha önce de belirttiğim gibi, grupta rakibimiz olmamalılar. 

Ekrem Memnun ve oyuncularına, son şampiyon Galatasaray Odebank Kadın Basketbol Takımımıza desteğimiz ve güvenimiz sonsuz. Yolun sonu yine şampiyonluk olsun, başarılar Sarayın Sultanları!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0