Pietro Aradori resmen Galatasaray'da!

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Liv Hospital yeni sezon öncesinde 2-3 rotasyonuna önemli bir isim daha kattı. 25 yaşındaki İtalyan şutör Pietro Aradori ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayan takımımız, SG pozisyonuna başarılı bir oyuncuyu kadrosuna katmış oldu. Geçtiğimiz sezon Pallacanestro Cantu forması giyen İtalyan skorer, İtalya Ligi'nin en gözde şutörlerinden bir tanesi. Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımımız, bu transfer ile birlikte şutör guard - kısa forvet rotasyonumuzdaki açıkları büyük ölçüde kapatmış oldu.



ÇİZMENİN PARLAYAN YILDIZI..

 İtalyan oyuncu kariyerine ülkesinin 2. lig takımlarında oynayarak başladı. Serie A 2. Lig'inde 2 sezon boyunca başarılı bir grafik çizen Pietro Aradori, 2007 yılında İtalya'nın önemli ekiplerinden Olimpia Milano ile anlaştı. Hem genç hem de tecrübesiz oluşu şampiyonluğa oynayan bir takımda çok fazla barınmasına engel teşkil etti. Transfer olduğu sezonun sonunda bir başka İtalyan ekibi Virtus Roma ile anlaştı. Pietro Aradori 2007-2008 sezonunda toplamda maç başına 3.6 sayı 2.0 ribaunt ortalamalarıyla mücadele etti. Genç oyuncu Virtus Roma'da da istediğini elde edemedi ve Angelico Biella takımına transfer oldu. Pietro Aradori istediği uyumu ve takımdaşlığı burada buldu. Kariyerinin çıkış noktası olan Biella takımı ile ilk sezonunda 6.8 sayı 1.9 ribaunt ortalamalarıyla, 2. sezonunda maç başına 16.8 sayı 5.0 ribaunt ortalamalarıyla mücadele etti. İtalya 1. Lig'indeki başarılı performansıyla büyük ekiplerin dikkatini çekmeyi başardı. İtalyan şutör 2010 yılında ülkesinin güzide takımlarından Montepaschi Siena ile anlaşmaya vardı. Euroleague tecrübesi elde eden ve İtalya'da önemli maçlarda oynamayı başaran Pietro Aradori; 2 lig şampiyonluğu, 2 İtalya Süper Kupa şampiyonluğu ve 2 İtalya Kupası şampiyonluğu yaşadı. Daha iyi bütçe ile Euroleague seviyesinde bir kadro planlaması hedefleyen Montepaschi Siena'da daha fazla barınamadı ve yollar ayrıldı. Andrea Trinchieri yönetimindeki, tüm Avrupa basketbolu camiası tarafından sempati ile bakılan Pallacanestro Cantu ile anlaşmaya vardı. Başarılı oyununu burda da sürdürmeyi başaran Pietro Aradori, takımıyla birlikte 2012-2013 sezonu sonunda İtalya Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Andrea Trinchieri'nin temposu düşük yarı-saha hücumlarında önemli bir role sahip olan genç şutör, arkası dönük oyunları ve isabetli ceza üçlükleriyle takımı adına önemli işler yapmıştır. Genç yaşta olmasına rağmen başarılı şutörün milli takım kariyeri de hiç fena sayılmaz. Şut atmaktan çekinmeyen, ceza şutları sokmayı çok iyi beceren Pietro Aradori, kulüp başarısını milli takıma da yansıtmayı başardı. En son EuroBasket 2013'te İtalya Milli Takımı'nda görev alan Pietro Aradori, Alessandro Gentile ile birlikte İtalya'nın turnuvadaki en çok parlayan genç yıldızları oldular. Turnuvada Avrupa 8. olan İtalya Milli Takımı'nın; Luigi Datome ve Alessandro Gentile'den sonraki en çok göze çarpan oyuncusu olmayı başarmıştı.

ÇEŞİTLİ HÜCUM OPSİYONU, SERT SAVUNMA: PIETRO!
1.96 boyundaki genç oyuncu hem gelecek için hem de günümüz için çok önemli bir transfer başarısı olduğunu söyleyebiliriz. Basketbol için 25 yaş bana göre genç bir yaş. Daha önünde en az 9-10 senesi olduğunu düşünüyorum. Bu süre zarfı içerisinde takımımızda ne kadar kalır, ne derece barınabilir şimdilik net bir şey demek zor. Benim temennim ve öngörüm, Galatasaray planlaması içerisinde bu sezon önemli bir yere sahip olacağı. Vladimir Micov ve Martynas Pocius transferleri ile birlikte 2-3 rotasyonumuzu sağlama almıştık. Pietro Aradori ile bu rotasyon iyice genişledi. Genç oyuncunun daha çok 2 numaralı bölgede görev alacağını düşünmekteyim. Kısa mevkiisinde bulunmasına rağmen forvet fiziğine sahip, iri kıyım sert bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz. Milli takımda daha çok şutörlüğünü konuşturuyor, ama geçen sezon İtalya Ligi'nde başarılı post oyunları oynadığına şahit olduk. Fiziğini iyi kullanıyor ve kalıplı olmasına rağmen hantal denilmeyecek bir atletikliğe sahip. Manuchar Markoishvili ile belli bir dönem takım arkadaşlığı yapan Pietro Aradori, tıpkı Vladimir Micov gibi düşük tempolu yarı saha hücumlarına alışkın bir yapıya sahip. Geniş fiziğine rağmen ball-handling dediğimiz top hakimiyetinin üst seviye olduğunu söyleyebiliriz. Sayı, asist ve ribaund ortalamarıyla  katkı yapamayacağı bir istatistik sütunu yok. Savunmadan çok hücumda daha fazla ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Şut odaklı bir kısa oyununa sahip ama penetresi de yok değil. Elbette bir Jamont Gordon işlevi görecek hızlı adımlara sahip değil, ama skor olarak onun altında kalacağını pek sanmıyorum. Topla oynamayı seven, şut atmaktan kaçınmayan bir oyuncu profiline sahip ama bencil bir skorer diyemeyeceğimiz kadar takım oyununa yatkın bir oyuncu. Oyun düzeni içerisinde belirli prensiplerin dışına çıkmadan skor üretebilen, son İtalya Ligi sezonunun elit skorerlerinin birinden bahsediyoruz. Hücumda sadece ceza şutu beklemekle kalmıyor, post oyunu ve üçlük isabeti dışında kendi skor alternatifini de yaratabiliyor. Kendisinden daha hantal oyunculara karşı içeri güçlü girişleriyle skor üretebilme ve topu boşa çıkarabilme becerisine sahip. Geniş fiziği ve güçlü kolları ile savunmada da rakip SG'lere karşı avantajları var. Bu avantajını fast&break hücumlarında daha net görüyoruz. Steal+asist veya steal+fast&break score ile hızlı hücumların başlatıcısı veya bitiricisi olabiliyor. Güç olarak rakiplerine hiçbir konuda fırsat vermez, ayak çabukluğu üst düzey değil ama bu savunma zaafı sayılamayacak düzeyde iyi.

Ben genç oyuncunun takıma çok şey katacağını düşünüyorum. Hatta belirli bir uyum sürecini atlattıktan sonra bizim için sezonun transferi olur diyorum. Hem genç, hem başarıya aç, hem Euroleague ve İtalya Ligi tecrübesine sahip hem de gerçekten potansiyelli bir skorer, ciddi anlamda gelecek de vaad ediyor. Takımda daha çok 2 numaralı pozisyonda görev alacağını düşünüyorum. Vladimir Micov ve Martynas Pocius transferleri, kadroda yer alan Cenk Akyol ile yeteri kadar kısa forvet opsiyonumuz olacaktır. İtalyan şutör bize SG pozisyonunda daha çok lazım olacaktır. Çok iyi bir şut mekaniğine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ergin Ataman'ın sisteminde ceza şutları ve boş üçlükler çok büyük bir önem arz ediyor. Türkiye'nin en başarılı şutörlerinden Cenk Akyol, bu yüzden savunma zaafına ve mental sorununa rağmen hâlen bu takımda. Kaldı ki Pietro Aradori sadece boş şut skoreri değil. Çok çeşitli skor opsiyonları var ve bunları her geçen gün geliştiriyor. Genç olduğu için gerçekten istekli ve gelişime açık bir şutör. Kritik dakikalarda sorumluluk alacak beceriye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Skora çok yakın, şut mekaniği gelişmiş olduğundan clutch dediğimiz atışlarda da yüksek ortalamayla oynayabilecek bilek hassasiyetine sahip. Ergin Ataman'ın en sevdiği oyuncu tiplemelerinden biri Pietro Aradori. Oyunun iki yönünde de aktif, hücumda efektif, fiziki olarak güçlü bir şutör guard. Cantu'dan gelen bir başka skorer oyuncu Manuchar Markoishvili'yi çok sevmiş, benimsemiştik. Pietro Aradori de taraftarın gözüne hoş gelebilecek bir skorer oyununa sahip. En az Marko Paşa kadar bu taraftarın gönlünde iz bırakacaktır diye umuyorum. Angelico Biella'daki önemli basamak, onun kariyerindeki ilk çıkış noktasıydı. Montepaschi Siena ve Pallacanestro Cantu'da kazandığı kupalarla ve yakaladığı istatistikleriyle bu çıkış başarısını perçinledi. Şimdi bir basamak daha atlamak isteyecektir. Pietro Aradori için Galatasaray Liv Hospital önemli bir basamak olabilir. Bizim için de Pietro Aradori'den en iyi şekilde yararlanmak, kusursuz bir hücum repertuarına sahip olmamızı sağlayabilir. 

Pietro Aradori camiamıza hayırlı olsun. Bana kalırsa sezonun transferlerinden biri. Bunu parkede de kanıtlamasını dört gözle bekliyoruz. Umarım genç yıldız, sarı-kırmızılı forma altında nice şampiyonluklar ve bireysel başarılar görür.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0