Cesaré Prandelli: Karşımıza çıkan tüm engelleri aşmak zorundayız..

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü İtalyan menajer Cesaré Prandelli, kulübümüzün resmi yayın organı Galatasaray Dergisi'nin son sayısında önemli açıklamalarda bulundu. Galatasaray'a imza attığı süreçten, aldığı radikal kararlara ve Türkiye'deki yeni meydan okumasına dair bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Eski teknik direktörümüz Mancini ile olan kıyaslamalara da değinen Cesare Prandelli'nin kulüp dergimizin Ağustos sayısında yayımlanan röportajında dikkat çeken noktalar şu şekilde..

İMZA AŞAMASI VE MANCINI
Galatasaray her zaman kazanmak isteyen bir kulüp ve çok önemli bir tarihe sahip. Benim de kazanma isteğim çok fazla ve açıkçası büyük hedefleri olan bir kulübe gelmek için pek fazla düşünmeye gerek yok. O yüzden bu kararı çok rahat verdim. Unutulmaması gereken nokta, herkesin kendine has bir karakteri vardır. İnsanların nasıl konuştuğu ve nasıl davrandığı farklıdır. Kısacası Mancini ve ben aynı insanlar değiliz. Aynı ekolden gelebiliriz ama futbola bakışımız farklı olabilir. Bu farkları zaten ileride sahada göreceksiniz.

HEDEF: DÖRDÜNCÜ YILDIZ
Şu bir gerçek ki; bizim en büyük hedefimiz bu sene dördüncü yıldızı alabilmek. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi var ve Şampiyonlar Ligi'nde de en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Bunların dışında Türkiye Kupası ve Süper Kupa var. Zaten bir takımın yarıştığı kulvarlarda seçim hakkı yoktur, hepsinde sonuna kadar mücadele edersiniz. Bizim felsefemiz her zaman kazanmak olacak. Dördüncü yıldız çok önemli, oyunculara da söylediğimiz gibi sadece dört haftalık çalışma ile alamayız bunu. Aylarca çalışarak bu hedefe ulaşacağız. Bu hedefe ulaşmak için karşımıza çıkan bütün engelleri de aşmalıyız. Şu anda yapmamız gereken çok çalışmak.

Takım olarak çalışmalarımıza dörtlü savunma ile başladık ve önüne iki orta saha, kanatları koyup, ileride de forvet arkası ve forvet oynadık. Çalışmalarımıza bu şekilde başladık. Bir yandan da yerden oynamayı öğrenmeye çalışıyoruz. Bu nokta önemli, her futbolcumuzda da bu çabayı görüyoruz. Ama durumumuz maçlardan sonra belli olacak. Çalışarak daha iyiye gideceğiz. Bizim felsefemizde birinci öncelik topa sahip olmak ve oyunu kontrol etmek. Topa sahip olduğumuzda da hızımızı arttırmalıyız. Kontrataklara çıkarken oyunu iyi okumalı ve çabuk kurmalıyız. Oyunumuzu bunun üzerine kuruyoruz. Futbolcularla doğru konuşmaları yapmak lazım. Onlarla empati kurmak çok önemli. Antrenman sistemleri getirirken de aynı yolda ilerlemek gerekiyor. Bunun için de doğru iletişimi yaratmamız çok önemli.

YENİ YAPILANMA VE ALİ SAMİ YEN ARENA
Benim için kaptanlık çok önemli bir şey. İlk olarak kaptanlığı kime vermeliyim diye düşündüm. Kaptanlık pazu bandını taşıyan oyuncu, öyle bir futbolcu olmalı ki; sadece Galatasaray'ı değil, taraftarı ve Türkiye'yi de temsil eden bir futbolcu olmalıydı. Şanslıyız, çünkü takımda Selçuk İnan gibi bir isim var. Biz de Selçuk'u kaptan yaptık. Selçuk sadece Galatasaray'ı değil, taraftarı ve Türkiye'yi de temsil ediyor. Herkesin sevdiği bir insan ve onunla çalışmak benim için de büyük bir onur. Sabri kararı hep birlikte alınan bir karar. Kişisel olarak Sabri'ye ya da diğer oyunculara karşı herhangi olumsuz bir düşüncem yok ama değişim zamanı geldi. Wesley Sneijder dendiğinde, Dünya Kupası'na katılan ve herkesten çok koşan, çalışan bir Sneijder bekliyorum. Onun konumu bizim için çok önemli. Dünya Kupası'nda gösterdiği performansı bizim için de göstermesini diliyorum. 

Galatasaray maçlarını izledim ama videodan izlemek gibi olmayacaktır. Taraftarlarımız karşısında oynamak çok büyük bir şey olacak. Orası bir cehennem ve bu bize karşı olmayacak. Bu bizim için çok büyük bir avantaj.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0