Soma İçin Oynuyoruz: Galatasaray vs. Atletico Madrid

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında çalışmalarını İstanbul'da sürdüren Galatasaray, yeni sezon öncesi hazırlık karşılaşmasında Şampiyonlar Ligi finalisti ve La Liga'nın son şampiyonu Atletico Madrid ile karşılaşacak. 6 Ağustos Çarşamba akşamı saat 21:00'de İzmir Atatürk Stadı'nda oynanacak olan karşılaşmada elde edilecek tüm gelir Soma'ya bağışlanacak. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz Mayıs ayında Manisa'nın Soma kentinde maden ocağında meydana gelen patlama sonrasında 301 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve ülkemizde ulusal yas ilan edilmişti.

2014: SEZAR'IN ASKERLERİ
Bu yaz Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda grup aşamasında elenen İtalya'da teknik direktörlük görevinden 25 Haziran 2014 tarihi itibariyle istifa eden Cesaré Prandelli, takvim yaprakları 5 Temmuz 2014 tarihini gösterdiğinde Galatasaray'ın yeni teknik direktörü oldu. Galatasaray ile iki yıllık sözleşme imzalayan dünyaca ünlü İtalyan teknik adam, kurmaylarıyla birlikte bir hafta boyunca geçen sezona ait maç görüntülerini izledi ve bir önceki teknik direktörümüz Roberto Mancini'nin sezon sonunda yönetime sunduğu raporu inceleme fırsatı buldu. Vatandaşı ile de görüştüğünü dile getiren Prandelli, aldığı radikal bir kararla 9 oyuncuyu yeni sezon öncesi Avusturya'da gerçekleştireceği kampa götürmedi ve kadro dışı bıraktı. Prandelli yönetiminde ilk hazırlık çalışmalarını Avusturya ve Macaristan'da gerçekleştiren Galatasaray burada geride bıraktığı 10 günlük kamp etabında 3 hazırlık karşılaşmasına çıktı. Vorwarts Steyr, Rapid Wien ve Honved ile karşılaşan Prandelli'nin öğrencileri bu karşılaşmalarda 2 galibiyet - 1 mağlubiyet aldı ve kamp çalışmalarının ikinci etabı için İstanbul'a döndü. Galatasaray yeni sezon öncesi hazırlık çalışmaları kapsamında İspanyol ekibi Atletico Madrid ile oynayacağı karşılaşmanın ardından Florya'da önümüzdeki günlerde Galatasaray A2 takımı ile karşılaşacak. Takımımız ayrıca kampın son döneminde beş günlüğüne gitmeyi planladığı Belçika'da bir veya iki hazırlık maçı yapacak.

HEDEF: DÖRDÜNCÜ YILDIZ
Roberto Mancini yönetiminde geçtiğimiz sezon Süper Lig'i ikinci sırada bitiren ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım biletini cebine koyan Galatasaray, geride bıraktığımız 2013-2014 sezonunda da uzun bir aradan sonra Ziraat Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaştı. Şampiyonlar Ligi'nde ikinci turda Chelsea karşısında elenmekten kurtulamayan Galatasaray, sezon sonunda her ne kadar kağıt üzerinde başarılı gibi görünse de sezon sonunda yönetim ile yaptığı toplantının ardından Roberto Mancini'nin sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. Mancini'nin ardından Prandelli'yi göreve getiren Galatasaray, kadrosuna ilk olarak genç oyuncular Kaan Baysal ve Sinan Gümüş'ü dahil ederken, kiralık olarak Sinan Bolat'ı renklerine kattı. Ayrıca geçtiğimiz sezon sakatlığı nedeniyle sezonun büyük bir kısmında takımdan ayrı kalan Bruma ve kiralık olarak Malaga'da forma giyen Amrabat'ın da takıma dönüşü yeni birer transfer olarak yorumlanabilir. Prandelli kamp öncesi devrim niteliğinde bir karara imza atıp, 9 oyuncuyu kadroda düşünmezken altyapıdan da 7 oyuncuyu kamp kadrosuna dahil etti.

Cesaré Prandelli her ne kadar göreve geldiği günden bugüne verdiği demeçlerde "Yarıştığımız tüm kulvarlarda zirve mücadelesi vereceğiz." ifadelerini kullansa da İtalyan teknik adamın en büyük hedefi Süper Lig'de şampiyonluk tacını takıp, logonun üzerinde 4. yıldızı yerleştirmek olarak görünüyor. İtalyan teknik adam geldiği günün ardından kamp çalışmalarını yeniden programladı, Belçika'da kamp yapacağımız tesisleri beğenmediği için buradaki programını iptal etti ve takımın İstanbul'da çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini yönetime iletti. Prandelli her ne kadar Belçika'da yapılması planlanan 12 günlük kampı iptal etse de, burada 2 hazırlık maçı oynanması bekleniyor. İtalyan teknik adam her ne kadar kamp aşamasında hem takımı hemde rakipleri tanımaya çalışsa da, Galatasaray'da saha içerisinde izleyeceğimiz düzeni de geride kalan dönemde bizlere izletti. 

İSPANYA'DA DEVRİM: LOS COLCHONEROS
23 Aralık 2011 yılında Diego Simeone'yi göreve getiren Atletico Madrid hiç kuşkusuz son yıllarda gösterdiği başarılı performansla adını Avrupa'ya ezberletmeyi başardı. 2011-12 sezonundan itibaren üzerine koyarak devam eden İspanyol ekibi, ilk olarak 2012 yılının Mayıs ayında Bükreş'te oynanılan finalde Athletic Bilbao karşısında UEFA Avrupa Ligi'nde mutlu sona ulaştı. Yeni sezon öncesinde UEFA Süper Kupası'nı da Chelsea karşısında kupayı müzesine götürmeyi başaran kırmızı-beyazlı takım, 2012-13 futbol sezonunda İspanya Kral Kupası'nda da ülkenin en büyüğü Real Madrid'i mağlup ederek şampiyonluk sevinci yaşadı. İspanya'da yaşanan Real Madrid - Barcelona rekabetine yeni bir soluk kazandıran Simeone ve öğrencileri, endüstriyel futbola da kafa tutmayı başardı. 2013-14 sezonunda her maç üzerine koyarak ve önemli galibiyet serileri elde ederek zirveye yürüyen Atletico Madrid, sezonun son haftasında Barcelona deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrılarak La Liga'da şampiyonluk sevinci yaşadı. Son olarak 1995-96 sezonunda mutlu sona ulaşan kırmızı-beyazlı ekip, kendilerinde yaklaşık 500milyon euro daha fazla bütçeye sahip olan iki rakibini de geride bıraktı. Atletico Madrid'in sezon boyunca ortaya koyduğu başarılı futbol sadece La Liga'da değildi. Şampiyonlar Ligi'nde de kulüp tarihinde ikinci kez ve 40 yıl sonra (1973–74) final oynama başarısı gösterdi ancak Carlo Ancelotti'nin yönetimindeki Real Madrid karşısında finalde sahadan 4-1'lik mağlubiyetle ayrılarak kupayı ezeli rakibinin kaldırmasını seyretmek zorunda kaldı.

2014: ATLETICO MADRID
İspanya'da devrim olarak nitelendirebileceğimiz 2013-2014 sezonunun ardından Atletico Madrid'de yaprak dökümü gerçekleşti. İlk olarak Chelsea'den iki yıllığına kiralanan Belçikalı kaleci Thibaut Courtois takımdan ayrılırken, savunmanın solunda forma giyen Filipe Luis ve hücumun en etkili ismi Diego Costa'nın da yolu Londra ekibinde birleşti. Diego, David Villa, Sergio Asenjo, Adrian ve Roberto ile yollarını ayıran İspanyol ekibi yeni sezon öncesi kadrosunu Cristian Ansaldi, Antoine Griezmann, Jan Oblak ve Mario Mandzukic'i renklerine kattı. Galatasaray altyapısında yetişen ve bir dönem takım kaptanlığı yapan Arda Turan, yeni sezonda kırmızı-beyazlı takımın en önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

İspanyol ekibi yeni sezon öncesi çalışmalarına Temmuz ayının ortasında başlarken, üç hazırlık maçını geride bıraktı. Simeone'nin öğrencileri 23 Temmuz'da oynadığı Numancia karşılaşmasından Hernandez'in tek golüyle 1-0 galibiyetle ayrıldı. La Liga'nın son şampiyonu katıldığı EuroAmericana Kupası'nda oynadığı ilk karşılaşmada Amerikan temsilcisi San Jose Earthquakes'i normal süresi golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmada penaltılarla 4-3 mağlup ederken, turnuvadaki ikinci karşılaşmasında Meksika ekibi Club America karşısında normal süresi golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmadan penaltılarla 3-2 mağlup oldu.

#SOMAİÇİNOYNUYORUZ
Galatasaray yeni sezon hazırlıkları kapsamında La Liga'nın son şampiyonunu İzmir'de ağırlayacak ve karşılaşmada elde edilen tüm gelirler (maç hasılatı, reklam ve yayın gelirleri) Soma'ya bağışlanacak. 13 Mayıs 2014 günü Soma'da maden ocağında meydana gelen vahim facia sonrasında 301 vatandaşımız hayatını kaybederken, yüzlerce vatandaşımız yaralanmıştı. İspanyol ekibi yeni sezon öncesi karşılaşacağımız en ciddi rakibimiz olurken, karşılaşmaya dair sosyal medyadaki paylaşımlarda #somaiçinoynuyoruz etiketi kullanılacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0