Ender Arslan'ın sözleşmesi yenilendi..

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirme çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Galatasaray erkek basketbol takımı, üç sezondur formasını giyen milli takım oyuncusu Ender Arslan ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere iki yıllık sözleşme imzaladı. Yeni sezonda bütçe daralmasına gittiğini açıklayan ve hemen hemen tüm oyuncularıyla yeniden masaya oturan Yenilmez Armada'da tecrübeli oyuncunun sözleşme imzalaması hiç kuşkusuz yerli rotasyonda önemli bir hamle olarak yorumlanabilir.

Efes Pilsen, Union Olimpia, TAU Ceramica, Panionios gibi önemli ekiplerde forma giyen milli oyuncu, 3 sezondur Galatasaray sisteminde forma şansı buluyor. Ülkemiz basketbolundaki oyun kurucu kıtlığında önemli bir parça olan Ender Arslan, üçlük isabetleri ve ikili oyunlardaki başarılı asistleri ile ön plana çıkan bir guard. Maçın her dakikasında üçlük tehditini kullanabiliyor. Aynı zamanda sorumluluk almaktan çekinmeyen bir yapısı var. Buzzer-beater'larıyla ünlü olan Ender Arslan, Kerem Tunçeri'den sonraki en etkin oyun kuruculardan biri. Ayak çabukluğu ve oyun zekası Euroleague ve TBL için yeterli seviyede. Zaten bunu istatistiklerden de çok rahat anlayabiliyoruz. Euroleague'de 1000 maç rekorun geçen 7. yerli oyuncu ve TBL'de 400 maçı geçen sınırlı milli oyunculardan biri. Nolan Smith transferi ve Sinan Güler'in yükselen form grafiği ile bu sezon daha az forma şansı bulacağını söylemek yanlış olmaz. Bu demek değil ki ondan yararlanmayacağız, bir bench havlucusu yaratacağız. Tecrübesi ve şut tehditiyle bu sistem içinde var olmaya devam edecektir. Sadece potansiyelini istikrarlı bir şekilde dışarıya çıkaramaması ve yerinde saymaya devam etmesi, onu bench oyuncusu olmaya itiyor. Yoksa gerçekten yetenekli ve basketbol fundamentalı sağlam bir guard Ender Arslan. Öyle olmasa sözleşmesi bittiği an onu hor gören(!) ezeli rakiplerimiz sözleşme imzalamak için sıraya girmezlerdi

Uzun zamandır milli takıma çağrılan başarılı oyun kurucu, milli takım sisteminin vazgeçilemeyen parçalarından biri. Hiçbir milli takım antrenörü ondan vazgeçemedi. Çabuk ayakları ve pas yeteneği ile Türk oyun kurucular arasında en iyilerden biridir. Neyi yapıp neyi yapamayacağını çok iyi bilen bir oyuncu. 31 yaşında olmasına rağmen hâlen aynı enerjide ve hızından bir şey kaybetmedi. Önümüzdeki Dünya Kupası'nda da büyük ihtimal iyi dakikalarda forma şansı bulacak. Geçtiğimiz sezon çift guardlı sistemimizin işlemesinde çok önemli bir yere sahipti. Carlos Arroyo'ya yapılan savunma baskısında top onun ellerindeyken iyi şeyler yaptığına şahit olduk. Bazen gerçekten saçmalayabiliyor, oyun dengesi dışında kararlar verebiliyor. Ama bu onun fazla enerjik ve dinamik olmasının bir handikapı. Bunun avantajlarını kullandığımız sürece yaptığı basit hataları görmezden gelmeye devam edeceğiz. Bandırma'daki son saniye üçlüğünü gönderen de Ender Arslan olacak, İpekçi'de üçlüğe ihtiyaç varken topu Bonsu'ya bırakan da.. Şartlar ne olursa olsun ben ondan orta karar bir katkı alacağımız kanısındayım. 

FCNBlog ekibi olarak Ender Arslan'a sarı-kırmızılı forma altında nice başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0