Oğuzhan Kayar kiralık olarak Manisaspor'da..

Geçtiğimiz sezon devre arasında Manisaspor'dan transfer edilen 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Oğuzhan Kayar yeni sezon öncesinde bedelsiz olarak Ege kulübüne kiralandı. Roberto Mancini döneminde scouting hamlesi olarak yorumlayabileceğimiz ve alttan yetişen yerli oyuncu kıtlığı yaşayan Galatasaray'da taraftarları umutlandıran hamlelerden birisi olan genç oyuncu geçtiğimiz sezon devre arasında geldiği Galatasaray'da her ne kadar çok fazla süre bulamasa da İtalyan teknik adam Roberto Mancini tarafından çoğu zaman 18 kişilik maç kadrosunda yer alıyordu. Oğuzhan'ın kiralanmasını "geç kalınmış doğru bir hamle" olarak yorumlamak en doğrusu olacak. Oğuzhan'ın bonservisi alınırken geçen sezon aslında sözleşmesine opsiyon konulması gerekirdi, 1.5 yıl - ve belkide 2.5 yıl - düzenli olarak forma giymesi yönünde. Galatasaray'da kenarda oturmaktansa, Manisaspor'da en azından süre bulabilir ve gelişimini hızlandırabilirdi. Bunun en yakın örnekleri de mevcut.. 

Yıllardır kulübede oturan Emre Çolak'tan ziyade aynı yaşlarda Kartalspor'a kiralanarak sürekli olarak forma şansı bulan Semih Kaya'yı örnek gösterebiliriz. Yada bir sezon önce Kayserispor'da gerçekten hatrı sayılır bir performans ortaya koyarak takıma geri dönen Ceyhun Gülselam, veya geçen sezon Karabükspor'da etkili bir oyun ortaya koyduktan sonra bu sezon Prandelli'nin rotasyonda değerlendirmek istediği Furkan Özçal. Aslında burada iş çoğu zaman oyuncuda bitiyor. İstanbul'da rahatlarını bozup Anadolu takımlarında bir yıl piştikten sonra dönen çok sayıda oyuncu var, en azından gelişim sürecini hızlandırıyor ve oynama alışkanlığı elde ettikçe daha iyi performans ortaya koyabiliyor. Ancak genellikle büyük kulüplerin altyapısından yetişen oyuncular İstanbul'da kalarak hayatlarını devam ettirme kararı alabiliyorlar, en azından yedek kulübesinde oturarak veya dünyanın en iyi oyuncularıyla antrenman yaparak para kazanıyorsunuz. Ayrıca, bir-iki maçta ortaya koyacağınız iyi performans sonrasında taraftarın gösterdiği ilgi ve İstanbul'da girdiğiniz tüm mekanların kapılarının açılması da bambaşka bir mevzu.

Uzun lafın kısası, Oğuzhan evine döndü. Bir yıl kiralık olarak oynayacak ve ardından da takıma daha iyi bir durumla girecektir. Bir yıl boyunca düzenli olarak forma şansı bulması halinde, gelecek sezon yerli kontenjanında rotasyonun parçalarından birisi olma ihtimali fazlasıyla yüksek. Uyum sorunu yaşamayacağı, yabancılık çekmeyeceği ve sorumluluk alarak kendisini geliştirebileceği bir camiaya gitmesi, PTT 1.Lig'de sürekli olarak forma şansı bularak hem fizik hem de teknik olarak potansiyelini ortaya koyması muhtemel. Takip edebileceğimiz, elimizin altında diye tabir edebileceğimiz bir yere gidiyor Oğuzhan. Umarız, herşey onun ve bizim istediğimiz gibi gider.

1 yorum:

  1. Türkiye liglerinin üzerinde potansiyeli olduğunu düşündüğüm ender oyunculardan biri diğeri Salih'ti geldiği nokta ortada umarım Oğuzhan'ın şansıda yaver giderde hayal edilen noktaya gelir. Ayrıca son dönemde Süper lig yerine PTT liginde forma giyen oyuncuların daha fazla gelişim gösterdiğini düşünüyorum serlik biraz daha az ve genç oyuncular kendilerini gösterme zorlanmıyor.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0